Zdravim, prosim vas, beru cca 14 dni a az ted, treti den se mi skoro porad motá hlava a malem na omdleni, predtim to bylo vporadku.. v pribalaku je boleni hlavy, ta mě ovšem neboli, ale motá se. Delalo to taky nekomu z vas, mam prasky vysadit? Dekuji za rady..
@mouse77 nemusíš , můžeš vysadit a pak zacit brát jinou . Ale jednodušší je dobrat platicko a navazovat jinou , takhle budeš pak muset dodržet lhůtu kdy tě ještě plně nechrání a chránit se jinak . Já před lety měla problém s antikoncepci lunafen . Šla jsem hned na gyndu , předepsala mi jinou a vysvětlila že mám dobrat platicko a po pauze začít s tou novou ;) nvm jestli je u té tvé antikoncepci taky pauza a nebo si zavolej k Dr ona ti poradí .
S Azalií je to jiné, vzhledem k nízké dávce hormonů se bere bez přestávky a ihned po vynechání tablety nejsi 100% chráněná - tedy si nepomůžeš, není třeba dobírat a za sebe doporučuju přestat hned... Měla jsem ji v létě taky, ale přestala ji brát - okamžitě jsem po ní měla silné a velmi dlouhé krvácení, snižovala mi laktaci a měla jsem strašné migrény a podobné potíže, na které jinak netrpím, problémy se nelepšily... Hodně jsem váhala, nechtěla jsem to vzdát, a prošla si velké množství diskuzí - co jsem v nich vyčetla, se potvrdilo, jakmile jsem s ní přestala, vše se spravilo.
@deschevaux Skoda, ze jsem si to neprecetla driv, zitra uz si nevezmu, dekuji za info,..a ted se nejak “chránite”-jak ?
No dopadlo to tak, jak jsme nechtěli a vůbec nebyli zvyklí, klasicky kondomy, ale musím říct, že to nakonec není až tak "nepohodlné" a překvapivě jsme si zvykli, hlavně teď v tom přibývajícím šrumci s půlročním miminkem to začíná být trochu jedno 😂
Druhá dostupná HA pro kojící je prý úplně to samé, tak jsem ani nezkoušela, jeden pokus mi bohatě stačil...
@deschevaux to verim,.. no, nevim, jestli ma cenu tam vubec volat nebo jen sama vysadit...nenapadá me nic jiného z čeho by to bylo...žádné léky neberu..
To jsem měla trochu chuť už předtím dodat - moje gynekoložka je profesionál a mám k ní důvěru, ale když jsem se ptala už po prvním platíčku, byla přesvědčená, že to krvácení může být shoda náhod a že se to může také takto po porodu změnit a podobně, laktaci že by to snižovat nemělo.. Když jsem o něco později už byla přesvědčená a zavolala nějaké doktorce z Laktační ligy (bála jsem se nejvíc právě o to kojení), bez zaváhání mi potvrdila, že s HA bývají tyto problémy, že může ohrozit laktaci a může trvat i delší dobu, než se zase nastartuje. To se mi naštěstí nestalo - jakmile jsem vysadila, laktace se spravila, přestalo mi být zle, zkrátka vše se velmi rychle srovnalo... Přitom opravdu jsem nikdy nemívala s HA žádné problémy, co holky někdy řešívají. Jo a své gynekoložce jsem to pak jen ohlásila při další kontrole, taky jsem jí už kvůli tomu nevolala.
@deschevaux Jj 🙂 no, malymu je 15m. Tak by mi moc nevadilo, kdyby uz nechtel. Stále ale sosa a chce. Ano, laktacni poradkyne mi také rikala, ze na to ma HA vliv!.. jinak jsem uz vysadila, jeste to neni ono, hlava se mi točí min a zacala jsem trochu krvácet- asi k vuli vysazeni? (Pred 14dnama jsem mela ms, tak jsem to zacala zobat a ted zas červená :( . Takže zas nejakej rok se HA vyhnu.....
Myslím, že jsem několikrát narazila na zkušenost, že jakmile se nevzala pilulka na minutu přesně, krvácení, takže asi po vysazení, já s ní právě krvácela často (myslím, že třeba po těch 14 dnech), dlouho a intenzivně, po vysazení si nepamatuju, jen vím, že ty ostatní potíže hrozně rychle ustaly...
@deschevaux Jj, tak to jste mela zřejme trosku horsi, ja predtim žádné krvácení. Doufam, ze se to brzy da zas doporadku.. dekuji za rady, zkušenosti 🙂 ...
Je lepsi dobrat cele platicko, ja ji po dvou mesicich vylozene vyhodila do kose..krome snad dvou dnu v mesici jsem neustale spinila nebo krvacela, nafoukla, malatna a otravena..vysadila jsem a ok
Azalii jsem brala několik let před otěhotněním i po porodu a nikdy nic... 🙏
@cizinkaa Tak to vylozene zavidim - krome toho, jak by se hodila ted pri kojeni, by se mi celkove dost libilo mit tuto "mirnejsi" HA...😞
@deschevaux urcite ale existuje nejaka jeji alternativa, nebo ne?
Praveze ne, na trhu jsou jen dve, ktere se mohou pri kojeni, a jsou slozenim totozne, jen jiny vyrobce.. 😔
Ahoj,mám to stejně,navíc návaly horka,nespavost,beru 14 dnů.Tak sama nevím,zda je to lékem,či něco jiného.Mám dojem že mi celkově jaksi nesedí,jen nedokážu přesně "vyjádřit"proč vlastně......