Antikoncepce a pharmatex. Poradíte, prosím?

3. říj 2022

Užívám antikoncepci leverette asi 5 měsíců a můj problém nastává v tom, že mám mírně zvýšené jaterní testy. Prý jen 2 hodnoty a ostatní jsou v normální. Podle gynekologa jsem plně chráněna i naoei navzdory mírně zvýšeným jaterním testům ale já tomu nějak nevěřím a tak pro jistotu bych se zatím chtěla i nějak doplňkově chránit (na kontrolní odběry jdu až koncem měsíce). Stačí mi k antikoncepci, pharmatex kapsle a přerušovaný styk? Vím, že toho je asi hodně, ale raději ať mám jistotu.

leniczka23
3. říj 2022

Určitě stačí, naopak nemusíte přerušovat pharmatex stačí. Max v plodné dny pokud z toho máš trošku osycho. Jedeme jen pharmatex už několik let plus v plodné dny přerušovaný a vše ok.

autor
3. říj 2022

@leniczka23 díky, používáte krém nebo kapsle?

leniczka23
3. říj 2022

Já mám radši krém, nemusí se u něj čekat, těch 5 minut u globulí je nekonecnejch 😁

autor
3. říj 2022

@leniczka23 tak já mám jako pojistku ještě HAK jen jí momentálně nevěřím úplně. Snad bude pharmatex plus přerušení spolehlivé. Použila jsem globule😅

autor
3. říj 2022

@leniczka23 ještě se zeptám ohledně mýdla. Pro oba platí že 2 hodiny před a po styku se nesmí použít mýdlo? Nebo 2 hodiny po styku to pro partnera už nemusí platit

leniczka23
4. říj 2022

Pro partnera po styku ok, pokud neplanujete další číslo. Pokud byste chtěli pokračovat, tak radši i on bez mýdla.

autor
4. říj 2022

@leniczka23 Děkuji, promiň za otázky ale nemám s tím zkušenosti. Ale pokud se partner omyje mýdlem např. 3 hodiny před použitím pharmatex je to ok? Já jsem nepoužívala mýdlo pro užití pharmatexu

leniczka23
4. říj 2022

Je to ok, stačí ty dvě hodky a i tak tam mají rezervu.

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
4. říj 2022

@leniczka23 Děkuji pěkně 🙂 snad bude účinný

leniczka23
4. říj 2022

Účinný je úplně stejně jako jakákoliv jiná antikoncepce když se dodrží, ten příbalový leták. Není vůbec zač. Hezký zbytek dne.