Užívám antikoncepci leverette asi 5 měsíců a můj problém nastává v tom, že mám mírně zvýšené jaterní testy. Prý jen 2 hodnoty a ostatní jsou v normální. Podle gynekologa jsem plně chráněna i naoei navzdory mírně zvýšeným jaterním testům ale já tomu nějak nevěřím a tak pro jistotu bych se zatím chtěla i nějak doplňkově chránit (na kontrolní odběry jdu až koncem měsíce). Stačí mi k antikoncepci, pharmatex kapsle a přerušovaný styk? Vím, že toho je asi hodně, ale raději ať mám jistotu.
@leniczka23 díky, používáte krém nebo kapsle?
Já mám radši krém, nemusí se u něj čekat, těch 5 minut u globulí je nekonecnejch 😁
@leniczka23 tak já mám jako pojistku ještě HAK jen jí momentálně nevěřím úplně. Snad bude pharmatex plus přerušení spolehlivé. Použila jsem globule😅
@leniczka23 ještě se zeptám ohledně mýdla. Pro oba platí že 2 hodiny před a po styku se nesmí použít mýdlo? Nebo 2 hodiny po styku to pro partnera už nemusí platit
Pro partnera po styku ok, pokud neplanujete další číslo. Pokud byste chtěli pokračovat, tak radši i on bez mýdla.
@leniczka23 Děkuji, promiň za otázky ale nemám s tím zkušenosti. Ale pokud se partner omyje mýdlem např. 3 hodiny před použitím pharmatex je to ok? Já jsem nepoužívala mýdlo pro užití pharmatexu
Je to ok, stačí ty dvě hodky a i tak tam mají rezervu.
@leniczka23 Děkuji pěkně 🙂 snad bude účinný
Účinný je úplně stejně jako jakákoliv jiná antikoncepce když se dodrží, ten příbalový leták. Není vůbec zač. Hezký zbytek dne.
Určitě stačí, naopak nemusíte přerušovat pharmatex stačí. Max v plodné dny pokud z toho máš trošku osycho. Jedeme jen pharmatex už několik let plus v plodné dny přerušovaný a vše ok.