Ahoj holky, chtěla bych se prosí zeptat, asi rok a kousek beru antikoncepci a beru jí od pátého dne menzes, ale už se mi nejspíš zkrátily dny a nemám to tak silnější jako kdysi, myslíte, že bych mohla posunout braní antikoncepce místo od pátého dne tak na čtvrtý den? Pátý den to totiž skoro nic už ze mě nejde, už ten čtvrtý den je takový nic moc 🙂 děkuji předem za odpověď 😊
@kikina0033 klidně můžeš další cyklus začít brát už čtvrtý den menzes, to znamená o jeden den zkrátit pauzu. Ale pak ten následující cyklus bude taktéž o jeden den kratší a přijde ti menzes o jeden den dřív.
To je nějaký novodobý způsob užívání? V době mého náctiletého období se řešil den MS pouze u prvního platíčka a pak už se jel systém "využívat 21 tabletek, pak týden pauza a po týdnu další plato", nečekalo se rozhodně na konkrétní den MS. Přijde mi to i zcela nesmyslné, protože přece MS může začít později a spolehlivost HA je postavená na tom, že ji užíváš pravidelně 🙄
@te_reza doktor mi říkal,že když mám cyklus těch pět dnů, tak můžu brát od pátého dne cyklu menzes tu antikoncepci, tak teď když to mám ustálené a čtvrtý den už to je nic moc, chtěla jsem si to zkrátit o jeden den že bych to už brala od čtvrtého dne cyklu
@kikina0033 upřímně vůbec nechápu, jak to bereš. Když začneš užívat antikoncepci, tak si první prášek bereš s prvním dnem ms a pak jen děláš pauzu těch 7 dní, pokud máš klasické 21+7
@te_reza mě to doktor říkal takhle kvůli tej menzes aby ta krev odešla co nejvíc, tak od toho pátého dne to začít brát ale teď to mám už ustálené, že ten čtvrtý den už to tolik není, tak jsem chtěla od toho čtvrtého dne jí brát.. Ale každý doktor je jiný a tvrdí něco jiného
@kikina0033 to jsem v životě neslyšela a přijde mi to jako totální nesmysl. Měla jsem několik druhů antikoncepce a u spousty z nich sem menzes neměla vůbec.
@te_reza No já právě bych tu menzes chtěla mít ale ne tak silnou, po porodech to mám shodne silný, tak jsem chtěla aby mi to upravilo.. Když jsem brala menzes od prvního dne kdysi, tak jsem jí měla strašně slabou jen tři dny a pak nic
@kikina0033 pokud chceš ovlivnit sílu krvácení, pak máš brát céčko a jíst pohanku, nebo užívat Ascorutin, nebo Gynex, nebo pít Kontryhel, ale ne hýbat počátkem užívání dalšího plata HA. Tím přece uměle ovlivňuješ další cyklus a jsou pak více pravděpodobné další potíže s cyklem... Fakt mi to doporučení doktora nedává vůbec smysl...
@kikina0033 HA se má brát od prvního dne a tečka, to co tady popisuješ jsou úplné nesmysly, hrát si s tím, jak to chceš silně? tak ji ber v kuse a neměj jí vůbec. Nebo antikoncepci změň. Jako "chci menzes, ale nechci ji tak silně, tak budu brát HA ve stylu pokusem - omyl", asi tak mi to zní.
@kikina0033 větší hovadinu než co tu píšeš jsem ještě neslyšela a pochybuji, že by několik lékařů tohle vůbec vypustilo z pusy. Předpokládám, že máš příbalový leták a četla jsi ho, ostatně všechny jsou k dohledání i na internetu. Na fotce máš tři možnosti užívání dle druhu antikoncepce, který máš ty a jiný způsob prostě není, nevím co na tom nechápeš a pokud ti tvůj lékař řekl něco jiného (o čemž pochybuji), měl by vrátit diplom. Tečka.
A proč ji bereš od 5 dne menzes?🧐 antikoncepce se začíná brát s prvním dnem menzes a pak se dělá jen 7 denní pauza, ne?
Edit. Natož aby sis posouvala který den začít brát, četla jsi vůbec příbalový leták?