Muzu se zeptat kdy ucinkuje antikoncepce? Nasadila jsem ji poprvy pred 3 dny prvni den cca v 10 druhy den nejak okolo 9 a dnes v 8 vadi to necemu? Slysela jsem ze se to ma brat ve stejny cas a nevim jestli to ucinkuje tak jak by melo
Řídila bych se tím, ve stejný čas. Jestli to hodláš takhle zobat pořád, plus mínus, tak bych si tou účinností tak jistá nebyla.
Nevadí to, 2h, hlavní je ta pravidelnost. Den už vadí a 14 dní se pak musíš chránit.
Jednoduché, nastav si na mobilu budík na braní HA a vezmeš to vždy ve stejný čas 😉 k čemu ty mobily dneska máte děcka 😝
@rosalindamelinda Teď jsi uhodila hřebík na hlavičku. Co dotaz, to perla. Tahle mláďata neumí používat ani ochranu, ani těhotenský test a teď vidím, že ani antikoncepci. Ale sex to jo, to by jim šlo. 😅
@1pomnenka ano, co dotaz, to pecka 😀 Navíc se neumí zeptat ani svých vlastních rodičů natož svých lékařů 😝 raději úplně cizích neznámých lidí na internetu, nepochopím... A potom dělají z každého konstatování/sdělení hned pomalu urážku 😀 Holt internet není tak sluníčkový a život je tvrdý...
@1pomnenka no protoze rano na to spis nejde zapomenout. Je to rutina. Probudis se a vezmes prasek. Ranni prasky jsou v pohode. Mit budik na 18. Tak to furt musim tahat s sebou. To same kdybych to mela na 20. Tak to je to same. Nekdy prijdu dom ve 22, jindy jdu uz treba ve 20h spat.
Jinak podle mne +- 2h vubec nevadi.
A na to ti nedokázala odpovědět tvá gynekoložka? A co máma, ta ani v tomto neumí být tou správnou oporou? Nebo na to zase řekneš, že máš svou hlavu? No tak ji měj a v tu chvíli si ale poraď sama. Jinak ne nadarmo je v každé krabičce s léky příbalový leták...
@nevimjak_ já se ti divím, že sis od toho starého a senilního gynekologa nechala předepsat prášky, když pro tebe nebyl věrohodný ani pro poskytnutí informací.
No a díky za informaci, že s menopauzou mám očekávat také příchod demence a ztrátu schopnosti porozumět psanému textu 🙈
Nechceš se vrátit k učení a nechat sex těm, kteří už jsou na to připraveni?
@lv muzu se vas zeptat prijdete mi docela vzkusena v tehle vecech, MS jsem dostala v sobotu rano ale byla slaba, ze zacatku rano byla normalni ale vecer byla takova naruzovela jak kdyby prestavala v nedeli byla trosku vic cervena ale taky takova naruzovela ale uz min nez v sobotu a dnes byla asi nejvic cervena ale ted je zase ruzova a jako kdyby prestala znamena to neco? Nebo to muze byt i ze stresu nebo z jidla nebo meco?
Já to vidím, že se na to ptáš, nemusíš označovat konkrétně mě/jiné holky (jelikož jsem jednou přispěla, chodí mi upozornění na další komentáře a sem tam do diskuze nakouknu). Je to možné té antikoncepce, může být slabší.
@nevimjak_ U antikoncepce +- 2 hodiny opravdu nevadí. Důležité je nezapomínat. Celý život ji beru ráno s tím, že ve všední dny plus minus stejně a o víkendu třeba o hodinu až dvě později. Večer bych ji zapomínala a tahat ji někam s sebou jen riskuješ, že ji někde zapomeneš nebo ztratíš. Podle příbaláku i pokud občas ráno zapomeneš a vezmeš do 12 hodin, tak to na účinnost vliv nemá. Přečti si pečlivě příbalový leták, kde je to podrobně rozepsané. Co může snížit účinnost je zvracení do 3 hodin po tabletce.
Když jsem HA brala, tak +- 2 hodiny, jak to vyšlo.
Jinak jestli jsi už chráněná, se dočteš v příbalovém letáku.