Antikoncepce a čas braní. Kdy učinkuje?

nevimjak_
2. pro 2024

Muzu se zeptat kdy ucinkuje antikoncepce? Nasadila jsem ji poprvy pred 3 dny prvni den cca v 10 druhy den nejak okolo 9 a dnes v 8 vadi to necemu? Slysela jsem ze se to ma brat ve stejny cas a nevim jestli to ucinkuje tak jak by melo

hennrietta
2. pro 2024

Když jsem HA brala, tak +- 2 hodiny, jak to vyšlo.
Jinak jestli jsi už chráněná, se dočteš v příbalovém letáku.

te_reza
2. pro 2024

Řídila bych se tím, ve stejný čas. Jestli to hodláš takhle zobat pořád, plus mínus, tak bych si tou účinností tak jistá nebyla.

nevimjak_
autor
2. pro 2024

@te_reza no ja na to jakoby nezobu ale chodim do skoly zejo a byl vikend a vzbudila jsem se a dostala sem MS to bylo okolo 10 a v nedeli jsem se vzbudila okolo 9 tak jsem si ji sla hned dat a dnes jsem si ji dala okolo 7 kdyz jsem sla do skoly

lv
2. pro 2024

Nevadí to, 2h, hlavní je ta pravidelnost. Den už vadí a 14 dní se pak musíš chránit.

te_reza
2. pro 2024

@nevimjak_ tak příští plato začni večer, třeba v 18hod. Jako pravidelně je brát takhle - celých 21 dní v podstatě v jiný čas, jak se vzbudím, nevím no. To máš 10, 9, 7 a zítra když se vzbudíš v 10, tak si zas vezmeš v 10? takhle je za chvíli zapomeneš úplně.

rosalindamelinda
2. pro 2024

Jednoduché, nastav si na mobilu budík na braní HA a vezmeš to vždy ve stejný čas 😉 k čemu ty mobily dneska máte děcka 😝

nevimjak_
autor
2. pro 2024

@te_reza ne praveze jen o vikendu to budu brat treba o 1 nebo 2 hodiny pozdis protoze pondeli utery streda atd chodim do skoly takze to budu brat ve stejny cas da se rict

1pomnenka
2. pro 2024

@rosalindamelinda Teď jsi uhodila hřebík na hlavičku. Co dotaz, to perla. Tahle mláďata neumí používat ani ochranu, ani těhotenský test a teď vidím, že ani antikoncepci. Ale sex to jo, to by jim šlo. 😅

nevimjak_
autor
2. pro 2024

@1pomnenka to mi ted budete vycitat? 😄

1pomnenka
2. pro 2024

@nevimjak_ Ne, mám to na háku, jen konstatuji. Antikoncepce lze pravidelně užívat třeba ve 20h. Proč zrovna ráno, to nechápu.

rosalindamelinda
2. pro 2024

@1pomnenka ano, co dotaz, to pecka 😀 Navíc se neumí zeptat ani svých vlastních rodičů natož svých lékařů 😝 raději úplně cizích neznámých lidí na internetu, nepochopím... A potom dělají z každého konstatování/sdělení hned pomalu urážku 😀 Holt internet není tak sluníčkový a život je tvrdý...

lencaa11
2. pro 2024

@nevimjak_ měla by se brát ve stejný čas pak může se snížit účinek

nevimjak_
autor
2. pro 2024

@1pomnenka protoze abych na to nezapomnela

1pomnenka
2. pro 2024

@nevimjak_ Nemáš mobil? Stáhni si aplikaci.

nevimjak_
autor
2. pro 2024

@1pomnenka jakou?

1pomnenka
2. pro 2024

@nevimjak_ Takovou, která ti připomene ,,polkni prášek". Je jich víc, vygoogli a vyber si. Nebo ti nějakou doporučí kamarádky či spolužačky.

lencaa11
2. pro 2024

@nevimjak_ jednu jsem měla já druhou má moje dcera tam se dá nastavit jak HA tak Ms a vše kolem

konidana
2. pro 2024

@1pomnenka no protoze rano na to spis nejde zapomenout. Je to rutina. Probudis se a vezmes prasek. Ranni prasky jsou v pohode. Mit budik na 18. Tak to furt musim tahat s sebou. To same kdybych to mela na 20. Tak to je to same. Nekdy prijdu dom ve 22, jindy jdu uz treba ve 20h spat.

Jinak podle mne +- 2h vubec nevadi.

miryp
2. pro 2024

A na to ti nedokázala odpovědět tvá gynekoložka? A co máma, ta ani v tomto neumí být tou správnou oporou? Nebo na to zase řekneš, že máš svou hlavu? No tak ji měj a v tu chvíli si ale poraď sama. Jinak ne nadarmo je v každé krabičce s léky příbalový leták...

nevimjak_
autor
2. pro 2024

@miryp gynekolog je stary a byla jsem tam jednou v zivote na predepsani antiny a mamka mi to vysvetlila a rikala ze to tomu nejak nevadi ale radsi se zeptam tu protoze mamka antinu nebere ta uz nema ani MS takze si polovinu ani nepamatuje

nevimjak_
autor
2. pro 2024

@konidana presne tak mam to stejne

miryp
2. pro 2024

@nevimjak_ já se ti divím, že sis od toho starého a senilního gynekologa nechala předepsat prášky, když pro tebe nebyl věrohodný ani pro poskytnutí informací.
No a díky za informaci, že s menopauzou mám očekávat také příchod demence a ztrátu schopnosti porozumět psanému textu 🙈
Nechceš se vrátit k učení a nechat sex těm, kteří už jsou na to připraveni?

te_reza
2. pro 2024

@konidana +-2 hod celý měsíc teda vadí, protože pokud je první den vezme v 10, pátý den 7 a takhle ji to bude skákat celý měsíc, tak je to špatně. +-2 hod je myšleno, že jednou za čas se nic nestane, ona je bere třetí den a pokaždé jinak

te_reza
2. pro 2024

@nevimjak_ už před 20 lety jsem měla v tlačítkovém telefonu připomínku na daný čas, abych si tu antikoncepci vzala, s chytrým telefonem by to neměl být problém

nevimjak_
autor
2. pro 2024

@te_reza uz jsem si to stahla👍

nevimjak_
autor
2. pro 2024

@nevimjak_ jo a jeste se chci zeptat menstruace mi dnes skoncila trvala 3 dny byla slaba a prijde mi to strasne divny je to v poradku?

nevimjak_
autor
2. pro 2024

@lv muzu se vas zeptat prijdete mi docela vzkusena v tehle vecech, MS jsem dostala v sobotu rano ale byla slaba, ze zacatku rano byla normalni ale vecer byla takova naruzovela jak kdyby prestavala v nedeli byla trosku vic cervena ale taky takova naruzovela ale uz min nez v sobotu a dnes byla asi nejvic cervena ale ted je zase ruzova a jako kdyby prestala znamena to neco? Nebo to muze byt i ze stresu nebo z jidla nebo meco?

lv
2. pro 2024

Já to vidím, že se na to ptáš, nemusíš označovat konkrétně mě/jiné holky (jelikož jsem jednou přispěla, chodí mi upozornění na další komentáře a sem tam do diskuze nakouknu). Je to možné té antikoncepce, může být slabší.

nevimjak_
autor
2. pro 2024

@lv jo dobre dekuju mocc a omlouvam se nevim jak to mate vy protoze mne zadny oznameni bohuzel nechodi..

petulkadodo
2. pro 2024

@nevimjak_ U antikoncepce +- 2 hodiny opravdu nevadí. Důležité je nezapomínat. Celý život ji beru ráno s tím, že ve všední dny plus minus stejně a o víkendu třeba o hodinu až dvě později. Večer bych ji zapomínala a tahat ji někam s sebou jen riskuješ, že ji někde zapomeneš nebo ztratíš. Podle příbaláku i pokud občas ráno zapomeneš a vezmeš do 12 hodin, tak to na účinnost vliv nemá. Přečti si pečlivě příbalový leták, kde je to podrobně rozepsané. Co může snížit účinnost je zvracení do 3 hodin po tabletce.