Dobrý den,
jen jsem se chtěla zeptat jestli je tu mezi Vámi někdo kdo otěhotněl i když bral pravidelně antikoncepci a byla mu nasazena antibiotika? Beru první měsíc antikoncepci Maitalon a 11DC mi byla nasazena antibiotika Zinnet 500. Tak teprve čekám jestli se menstruace dostaví. A pořád mi to vrtá hlavou, vím, že tam nějaká šance je, ale chtěla bych slyšet zkušenosti od těch, kterým se to stalo.
Děkuji moc za reakce 😉
U antikoncepce jsem brala atb několikrát a naštěstí dobrý, ale věřím, že šance tu jsou
Tak šance je, pokud se člověk nechrání i jinak. Není to sice stejný případ, ale pracuji s kolegyní, která ve 20ti otěhotněla přes prášky a přitom je dodnes naprosto přesvědčená, že se nedopustila ničeho, co mohlo ovlivnit účinnost antikoncepce. A věřím jí, že si to nevymýšlí, nepatří zrovna k nezodpovědným lidem.
@te_reza můžu se zeptat? uzivam HA leverette. Minulý cyklus od 14.3 do 18.3 jsem užívala antibiotika kvůli zánětu zubu. Styk jsem neměla až do menstruace ale menstruace nepřišla, měla jsem jen jednodenní velmk slabě hnědé spinění. 2.4 jsem byla na hcg (sex z kterého jsem mohla být těhotná byl 13.2 )z krve které vyšlo negativně. Měla jsem styk během menstruace,
ale měli jsme kondom, takže to je ok. Od středy užívám nový blistr a včera i dnes jsem měla nechráněný styk. Jsem už normálně chráněna? Čtu různé diskuse a jsem ve stresu protože mi bylo řečeno, že pd nového blistru budu chráněna po menstruaci ale menstruace mk nepřišla a tak nevím jestli jsem teď chráněna i když jsem dodržela vše co jsem měla během užívání antibiotik
Me se to teda nestalo, ale kdyz jsem dostala atb (Klacid) a brala jsem antikoncepci , tak pani v lekarne me upozornovala, abysme se do konce platicka chranili jeste nejak jinak, ze je velka sance, ze antikoncepce selze.