Antikoncenpce - náplasti Evra. Máte zkušenost?

lucienee
2. srp 2022

Dobry den, po dvou dětech přemýšlím nad antikoncepci. Co říkáte na náplasti Evra? Zkusenosti? Nejake pro a proti? Děkuji 🙂

gbp
2. srp 2022

@lucienee muzete procist starsi diskuze, urcite najdete, psala sem sem uz nekolikrat. byla sem spokojena, dokud jsem nepresla na nuvaring, ten mi vyhovoval vic. naplasti se mi hlavne v letnich mesicich odlepovaly, nebo se lepily k obleceni a byla sem z nich nervozni. taky se s nimi neda koupat v teple vode. nemela sem rada po odlepeni tu tyden prelepenou kuzi. jinak mi bylo spatne od zaludku 3 mesice po zacatku lepeni, ale to bude individualni - proste moje reakce na zacatek brani antikoncepce. stejne tak ztrata chuti na sex, jinak sem zadne problemy nemela. vyhovovalo mi, ze na to musim myslet jen jednou tydne a ne kazdy den, je tam malo hormonu, mela jsem lepsi plet.

macinka1989
2. srp 2022

@lucienee já ji teď mám čtvrt roku a je to jak píše
@gbp, teplá voda ve vaně ji trochu pokroutí nebo se začnou odlepovat rožky, než si po nalepení sedne, trochu se posouvá a lepí se na kalhotky (teď v létě si ji lepím na zadek). A pořád mám tendenci ji kontrolovat….ale to si podle mě sedne časem, předtím jsem měla kroužky TEYLA a ty jsem taky měla tendenci tak prvního půl roku na záchodě kontrolovat 😂
Ale veliká výhoda fakt je, že se přelepuje jednou týdně, už bych si každý den asi nezvykla, zvlášť se dvěma dětma 😁 a ty kroužky dokonce jeden na 3 týdny, takže to byla úplně pohoda, ale přestaly mi vyhovovat po druhém porodu v tom směru, že ten třetí týden ho tam tělo jakoby nechtělo a měla jsem hrozný výtoky (teď s náplastma to zmizelo)

macinka1989
2. srp 2022

A ještě bych jako výhodu viděla, že to jde přes kůži a ne přes žaludek jako u prášků!

lenickakl
2. srp 2022

Mam evru pres rok a jsem spokojena. Lepim si ji na rameno. Sice to vypada hnusne, ale mam ji porad pod kontrolou.

lucienee
autor
1. zář 2022

Holky a co menstruaci? Ovlivnilo ji to nejak? Za zkušenosti děkuji 🙂

lenickakl
1. zář 2022

Ne