Ahoj, máte někdo zkušenosti s TČM na endometriozu a neplodnost? Ideálně konkrétní doporučení na někoho v Praze a okolí kdo vám pomohl? Vypadá to že se mi vrací endometrioza. Otěhotnění se nedaří a cítím, že po posledním neúspěšném pokusu v CAR potřebuju pár měsíců pauzu abych se dala dohromady. V mém stávajícím rozpoložení jsou jakékoliv další pokusy předem odsouzený k neúspěchu, bojím se ale aby se mi endometrioza moc nezhorsila než posbírám sílu na další pokus. Přemýšlím, že bych v mezičase vyzkoušela právě čínskou medicínu. Mohla by pomoct zastavit /zpomalit endometriozu a zároveň mě připravit na další ivf? Budu ráda za konkrétní tipy, předem díky 🙂
Chodila jsem jako přípravu na IVF na akupunkturu a pila fakt nechutné bylinky. K ničemu mi to teda nebylo.... ale slyšela jsem dost pozitivního. Ale za mě jen vyhozených spoustu peněz.
@vitezove a zjistilo se vůbec někdy, proč to u vás nešlo?
@nimea ja byla v HK, peněz to stalo šíleně, výsledek žádný. Tedy endo se šíleně rozjela. Musels jsem na laparku, pak jsem byla vděčná za ha
@fandysek_1 jj, milion různých věcí.
@vitezove tak alespoň, že máš nějakou diagnózu. My se X let trápili, ale vůbec se nevědělo, proč to nejde. Nezjistěná neplodnost výsledek lékařů.
@fandysek_1 Ale píšeš, že máš 3 děti. Tak to asi k něčemu bylo... že nebyla diagnóza. A nakonec děti jsou. U nás ne .)
Doporučuji TCM Inner Balance, je to tedy v Brně, ale zaměřují se právě na ženské problémy.
@vitezove až po návštěvě číňanky a jedné bylinné kůře jsem otěhotněla a pak, už to šlo samo. Ale naštěstí existují adopce a i ty můžeš být máma 😉🍀
Můj přítel je terapeut čínské medicíny a zaměřuje se mmj. na ženské gyn zdraví, menstruaci a plodnost (Praha - Libeň). Popřípadě se zkuste objednat na TČM terapie ke gyn. MUDr. Bílkovi na pražské klinice Most ke zdraví, ale má hodně plno, tak nevím na kdy byste tam sehnala termín.
@fandysek_1 díky za tip, už jsem o nich někde četla tak to zkusím. Akorát podle jejich stránek to teď vypadá že člověk musí být očkovaný nebo po prodelani covidu, tak uvidíme jestli by třeba nestačil test.
@xlenkabava díky za tip, já mám nejblíž Prahu tak bych raději něco tam ale nechám si to v záloze
@fandysek_1 tvl jen si vzpomenu na ty bylinky a navaluje se mi. fuj 😂
@nimea je dobrý si to dát třeba do vlažneho ovocného čaje a rychle vypít
@fandysek_1 v návodu píšou že se dá sladit medem ale nemám pocit že by to pak bylo lepší
@nimea doporučuju TCM Národní doktorku Zhang. Mám s ní osobní zkušenost a nyní máme tři děti.