Ahoj maminky,
v poslední době zažívám to, co asi mnohé ostatní - naše starší dítko začalo chodit do školky a co návštěva, to nemoc. Salmonela, rotaviry, viróza. Den ve školce, týden až dva doma.
Doposavad to bylo naprosto zdravé a odolné dítko. Jíme zdravě, otužujeme, bydlíme na čistém vzduchu, hodně jsme v lese.
Zabral vám nějaký přípravek na zvýšení imunity?
Hodně se mluví o rakytníkovém sirupu - pomohl vám?
Prosím ne klasické věci typu Marťánci a podobně, to dítěti rozhodně nedám, neb tomu nevěřím. Spíš bych věřila na škodlivost než na prospěšnost.
Děkuji!
KOLOSTRUM;)
Nám super pomohl sirup Imunit - obsahuje betaglukan, laktoferin a selen. Od loňského září asi jen 2x třídenní rýma a jedna střevní viroza. Ještě jsem to podpořila dětským čajem s echinaceou. Rakytník jsem také zkoušela, ale neměl téměř žádný efekt.
no mame to same v jeslickach a taky patrame - zatim na rymu a ucpany nos davam cibuli a med probiotika - potom trochu pomaha osccillo - homeopatika ale zadna slava - byla nam doporucena echinacea syrup tak pri dalsi navsteve budeme zkouset ten. o kolostrum jsem slysela hodne ale pry zalezi na vyrobci - a jelikoz nam nebyli jeste tri tak se blbe shani neco s atestem do tri let
Od 3 let můžeš dávat Cítrícídal.
přípravky Energy 😉 parádní je třeba Flavocel (dá se i cucat), vše přírodní, může být od 3 let 😉
Betaglukan, fičíme už třetí sezonu a to oba tři. nevím, pochopitelně, jaké by to bylo bez toho, ale zima ok🙂).
http://www.001shop.cz/p/beta-glukan-1-3-1-6-d/ třeba.....
My dáváme Imunoglukan a naprostá spokojenost, sem tam kašel a rýma, ale jinak nic
Nám se výborně osvědčil taky Imunoglukan, syn chodí do školky druhý rok a zatím měl jen jednu angínu a o vánocích neštovice, jinak sem tam běžná rýma a kašel....než začal chodit do školky, tak nebyl nemocný vůbec....teď ten Imunoglukan bere nepřetržitě od září a přestaneme ho dávat, až bude stabilně teplejší počasí....a pak zase v srpnu, aby se vytvořila "hladinka", než půjde v září do školy 🙂
Dávám Multiimun Baby dvěma starším klukům, již třetí zimu a v podstatě co ho berou, nebyli nemocní.
u nás asi zabrala hlíva s rakytníkem. holka měla za sebou 2x zánět stř. ucha, 3x angínu + několik viroz a to byl teprve leden. pak jsem do ní začala cpát toto a od té doby měla jen jednou lehkou rýmu.
Rakytník, Hlíva ústřičná a nebo Echinacea
V době časté nemocnosti (začátek školky) od firmy LR Colostrum (stojí dost, ale delším užíváním jsem viděla zlepšení), později se imunita i sama posílila věkem (školkou) a tak jsme přešli na Imunoglukan a ten začneme dávat vždy začátkem září a končíme na jaře, dcera se drží dobře. Jak vidím, že na ni něco leze, zdvojnásobím dávku a buď to přejde úplně nebo průběh je mírný.
My jsme zcela přírodní🙂 používáme výrobky z medu. Pro děti jsem koupila odpařovač propolisu - vymysleli ho Italové a na mé vlastní překvapení je to účinné - propolair - doporučuji.Děcka nic nejedí, nepijí jen celou noc dýchají propolis.
Já mám ještě malé dítě (20m), tak to nebude moc relevantní, ale už mám objednaný fermentovaný olej z tresčích jater, probiotika Infants Daphilus Plus, Hlíváček (budu vysypávat z tobolek) a sirup z echinacey (budu kapat do čaje jen v případě onemocnění).
Všechno je to na základě doporučení holek ze skupiny "Trochu jiný životní styl aneb návrat k přírodě", holky tam o stravě a zdraví vědí fakt hodně, takže to beru na jejich doporučení od podlahy. Doporučuju mrknout 😉
Tak já dávám rakytník, ale ne sirup, ale olej, mělo by jít o nejkvalitnější zpracování rakytníku (Nobilis Tilia) v bio kvalitě. Kupuju ho už 2 roky. Pak dávám echinaceu, ale pouze 3 týdny a pak 3 týdny pauza.
Echinacina od 3 let, jinak preventivne omega 3 a vitaminy nej.kvality (prave, ze ne martanky a spol.) uz drive a musim zatukat, jedine me dite se diky prevenci neustale vyhyba jakymkoliv horsim nemocem (zatím jen ryma a 1x malinke impetigo uspesne lecene přírodními metodami)
Já dávám dvojčatům pravidelně každé ráno lžičku rakytníkového sirupu. Chutná jim a jsou už na to zvyklá. Původně jsem měla doma vyráběný, ale bohužel brzy začal plesnivět, i když byl v lednici, takže teď už kupuji v DM Bio (Weleda). Také jim na noc mažu ruce krémem. Dočetla jsem se, že by to také mělo pomáhat.
výborný produkt na zvýšení obranyschopnosti dětí je Factor base kids od OKG,mám s ním perfektní zkušenost,u starší dcery během pár dní zabral,ani jsem tomu nevěřila.Je to produkt čistě bylinný.Podporuje zdravý růst a vývoj dětí díky vyváženému růstovému komplexu živin - vitaminy B1, B2, B3, B5, B6, kyselina listová (B9), vitamíny C a D3, vápník, hořčík, zinek, měď, jod. Díky unikátnímu vysoce bioaktivnímu vápníku z mořských řas je Factor Base Kids ideální pro podporu zdraví zubů, kostí a svalů.
Chtěla bych koupit na podporu imunity děti rakytník a hlivu. Rakytník koupím sirup od weledy, ale nevím si rady s tou hlivou, značku, formu....pořadí prosím někdo? Děkuji.
A ještě bych se chtěla zeptat co s dítětem, kterému se nesmí podporovat imunita (je na imunosupresi). Vitamíny může. Doplňuji jídlem, ale ráda bych ještě něco.
My nasadili sirup Echinacina od Justu a super, celý podzim až do teď žádná rýma, kašel ani teploty, syn 4,5roku. Pro dceru mi doporučili sirup Narosan - borůvkový a také dobrý. Dceři je rok a půl. Vždy užívat 2 měsíce a pak pauza 2 měsíce.
ahoj rakytníkový sirup je dobrý, taky echinacea je na podporu imunity, mám s obojím dobré zkušenosti