Obrácená děloha. Máte zkušenost?

valkyra7129
22. dub 2024

Zdravím ženy, na kontrole měsíc po interupci mi doktor zjistil obracenou dělohu a adenomyozu. Má někdo zkušenosti co s tím? Co způsobuje otočení dělohy? Jak ji vrátit zpátky? Máte někdo tip na alternativní léčbu te adenomyozy aby se nerozvinula v endometeiozu? Gynekolog mě tlačí do antikoncepce :( tu já odmítám.

andelka
22. dub 2024

To druhé nevím. Ale obrácenou, zakloněnou dělohu mám od prvního porodu ( potom jsem byla těhotná ještě 3x), není to žádný problém. Většinou s růstem se děloha prekloni .

lujhu
Autor odpověď smazal
Zobraz
lujhu
22. dub 2024

@valkyra7129 taky jsem skoro 2 roky po revizi, a bylo my sděleno že mám obrácenou dělohu směrem do zadu , od ty doby mám problémy s ms nepravidelnou bolestivou a krátkou , ale nemusíte to nějak pociťovat třeba se vám časem předkloni, četla jsem že i cvičení pohama dělohu zaklonit do správný pozice ,

valkyra7129
autor
22. dub 2024

@lujhu taky mám problém s menstruaci a přisuzuji to te obracene děloze. Mám ji tak silnou, že prvni dva dny se nemůžu hnout od záchodu a v noci musím několikrát vstávat abych ze sebe doslova vylila,,kýbl,,. Pak se celý den ploužím jako mumie :(

lujhu
22. dub 2024

@valkyra7129 tak to já mám zas moc slabou 2 dny krvácení jakžtak a pak jen špinění,kolikrát jsem si myslela že jsem těhotná ale prdlajs 😆 je pravda že mám i víc problému ohledně váhy atd to taky udělá hodně ale nikdy jsem takový problémy po ty poslední revizi neměla

betelgeuzz
22. dub 2024

Zakloněnou dělohu jsem měla vždy a nepřináší mi to žádné problémy. Otěhotněla jsem vždy rychle, těhotenství byla bezproblémová, jen vždy v prvním trimestru doktor zahlásil, že děloha se už otočila a po šestinedělí, že už je zase zpátky.

cherie24
22. dub 2024

@valkyra7129 já jí měla normálně, po prvním porodu obráceně a po druhém porodu už je zas normálně. 😃 Těžko říct, jestli jsem pociťovala nějaký rozdíl. Určitě nic radikálního. 🤷

levandule_k
23. dub 2024

Nejsem dr., ale není silná menstruace spíš způsobena tím, že ti hodně naroste děložní sliznice a u tebe, protože máš adenomyózu, tak ti to roste ještě do svalů dělohy? To musíš mít i docela bolestivou menstruaci ne?

Můžeš zkusit psychosomatiku, kdy budeš pracovat s tezí, že nemoc je jen informace pro tebe, že nežiješ v souladu se svým životem. Ale ne každý se chce v sobě pitvat a není mu tento přístup příjemný.

Můžeš zkusit bylinky, na různé ženské potíže je doporučovaný kontryhel, ten bych ti úplně nedoporučovala, byť zmírňuje křeče, ale zároveň podporuje nárůst děložní sliznice. Na endometriózu je dobrý drmek, zkusila bych tinkturu. Eventuálně řebříček. Znám jednoho bylinkáře, který vyrábí tinktury. Má tinkturu s názvem hyper-mens pro velmi silnou menstruaci a tinkturu s názvem vysoká děložní sliznice.

Je dobré si o bylinkách něco nastudovat než je začneš používat. Mají účinky, nejsou to jen hezké kytky, co rostou na louce.

Záklon dělohy - já ani nevím, jak ji mám nakloněnou. Pokud bych chtěla pracovat s tím, že mám "blbé" naklonění. Zkusila bych najít fyzioterapii zaměřenou na ženy.

anezzzka36
23. dub 2024

Taky mám obrácenou dělohu a sám doktor mě ujistil, že to nepředstavuje žádný problém. Akorát mám bolestivější menstruaci, tou trpím už odkdy ji reálně mám. Ale problém to rozhodně není.

lilith_90s
24. dub 2024

@valkyra7129 je mi 34, obracenou nebo-li zaklonenou delohu mam celou dobu (respektive vim o tom od 16 let kdyz jsem byla poprve na gynekologii). Jedine co mi to mozna delalo za problemy, tak bylo vetsi narazove krvaceni pri MS a o neco vetsi bolesti, zejmena beder. Aale jinak nic, ted jsem otehotnela ani nevim jak.. teda vim, sexem 😅😅😅 ale chci tim rict, ze ani na toto to nema vliv a vsichni gynekologove kdo me kdy vysetrovali a konstatovali, ze deloha je zaklonena, tak to nedefinovali jako vubec zadny problem (max bolavejsi MS + narazove subjektivne vetsi krvaceni pri MS).

valkyra7129
autor
24. dub 2024

@levandule_k děkuji za info drmek beru dva měsíce a pozoruji zlepšení co se týče PMS momentálně mám den do MS a nejsem nafoukla nemám úzkosti ani bolesti jako před tím. Jen čekám jaká bude MS silná. Tu tinkturu na silnou MS bych určitě vyzkoušela protože je to dost obtěžující být stále u toalety nebo v noci vstávat každou hodinu. :/

levandule_k
24. dub 2024

@valkyra7129 Já beru tinktury od Dr. Zbyňka Mlčocha. Prodává je na stránce bylinkovy doktor (Nepíšu přímo odkaz, protože tady poměrně často píšu, když někdo řeší nějaký problém a hledá bylinkovou léčbu, tak v krátkosti napíšu, co je na to dobré a ať si sám prostuduje účinek a adminovi se nelíbilo, že dávám odkaz na jednu stránku o bylinkách a smazal mi příspěvek, že to tady spamuji.)

Tinktura pro velkou menstruaci se jmenuje Hyper-mens. Ještě je tam tinktura Vy děl sl, což je zkratka pro vysokou děložní sliznici.

Info o bylinkách čerpám z fb skupiny Bylinky pro všechny, kterou vede právě Zbyněk Mlčoch a jeho stránek Bylinky pro všechny.

nina004
24. dub 2024

@valkyra7129 Mám obrátenú delohu od narodenia. Pri tehotenstvách sa váhou dieťaťa vždy dostala do správnej polohy a po pôrode späť. Nepredstavuje to žiadne riziká ani komplikácie. Otehotnela som dvakrát a všetko v poriadku. Akurát môže byť bolestivejší menzes. A krv sa akoby hromadí pri dlhšom sedení ,ležaní a pri zmene polohy sa všetko akoby naraz dostane vonku. Môže to mať tiež vplyv na znik adenomyózy/ endometriózy. Je to téma nadlho a viac by ti k tomu povedal gynekológ alebo fyzioterapeút zameraný na gynekológiu. Dá sa na to aj cvičiť ,čo pomôže od bolestí,ale inak sa to v ťažších prípadoch operuje alebo lieči antikoncepciou.