Homeopatika na podporu chuti k jídlu - Silicea AKH

janazzz
13. čer 2015

Dobrý den, byla jsem v lékárně, kde pracuje i jedna homeopatka pro něco na podporu chuti k jídlu pro syna. Na její radu jsem koupila homeopatika Silicea AKH. Ale doma na internetu jsem pátrala a nic o tom, že by tato homeopatika podporovala chuť k jídlu jsem nenašla. Spíš, že jsou na podporu imunity atd. Je tu nějaký homeopat, který by mi poradil? Má cenu tato homeopatika nasazovat? Děkuji.

gepe
13. čer 2015

@janazzz ahoj, nema cenu je nasazovat. Pokud nechut k jidlu je kratkodoba a pije, zadny jiny problem, lze to i pricist pocasi. napriklad. Pokud dlouhodoba je treba to resit s lekarem a ne pseudo ucinkem homeopatik.

berusinecka
13. čer 2015

@gepe Vy máte očividně problém s homeopatiky. Vy jste homeopat, nebo máte tyto léky vyzkoušené? Že víte že je to zbytečné. A homeopatika jsou pseudo, aha. 😀
@janazzz já jsem našla, že silicea je při odmítání mléka. Dítě se při odmítání potí na končetinách. Dál jsem našla: Některé děti, přestože dobře pijí, nepřibývají na váze. Už v porodnii se jejich váha po přirozeném úbytku nevrací přiměřeně k porodní váze. Ani v dalších týdnech nejsou přírůstky dostatečné, přestože mají hlad a s chutí sají. Váha přesto stagnuje. Tady pomáhá Abrotanum.
Zkuste se znovu poptat paní homeopatky. Je otázka, co malého trápí, jak se chová,....

gepe
13. čer 2015

@berusinecka homeopatikum mozna nekoho leci viz diskuse vedle, ale neni to lek. Je razen na stejnou uroven jako doplnky stravy.

janazzz
autor
13. čer 2015

On nejí dobře dlouhodobě, nemá prostě na jídlo čas a nemá zřejmě pocit hladu, pro jídlo si sám nepřijde ani po několika hodinách. To samé pití. Budou mu v létě dva, nejde tedy jenom o mléko. Už nevím, co s tím, tak zkouším kde co a napadly mě homeopatika. Sice neznám, ale říkala jsem si, že snad by mu uškodit neměly a třeba pomůžou.

gepe
13. čer 2015

@janazzz pokud je to uz dlouho a i nepije, asi bych to konzultovala i s lekarem. Nase mala bude mit 22 mesicu zitra a nejednou nechce jist, ale je fakt, ze aspon pije.. jinak zkusit muzes i bylinky.. anebo neni takovy jedlik, jen to ze i nepije by me stejne jako Tebe trochu znepokojovalo taky, kor kdyz jsou horka ☹

melodygirl
13. čer 2015

@janazzz to je dost často záležitost v oblasti psychiky. Mě malá do dvou let jedla velmi málo, byla jsem dost na nervy. Bylo to dlouhodobé. Diky homeopatii jsme problém vyléčily. Chce to ale konstituční homeopatikum, zvolené na základě kvalitní anamnézy. Mám pediatricku velmi zkušeného homeopata, tudíž všechny onemocnění léčíme tímto způsobem. A pro gepe, homeo není jen doplněk stravy. Ne nadarmo je v terminologii homeopatický lék. Dcera neměla antibiotika nikdy, všechny bakterální infekce dýchacích cest a dokonce i močových jsme zvládly homeopaticky. Ale důležitý dodatek, musíš mít zkušeného homeopata, který lék vybere správně, jinak se záměr míjí účinkem.

janazzz
autor
13. čer 2015

On není v jídlech vybíravý, myslím, že prostě nemá na jídlo čas a nepociťuje nikdy hlad 😖 Když mu něco dám až do pusy, tak to většinou sní. Brání se jenom, když nemá náladu. Ale už mě nebaví za ním běhat s jednotlivými sousty. Všichni říkají, že si pro jídlo sám přijde až bude mít hlad. Ale on hlad a žízen nemá snad nikdy. Může mít celý den na stolku jídlo i pití a nevšimne si ho. To už jsme taky zkoušeli ho nekrmit třeba víc než půl dne a opravdu si toho nevšímá, pro jídlo si sám nepřijde ani, když ho lákáme. Pediatra nám právě radila sirup na podporu chuti k jídlu Pediakid. A mě napadla právě ta homeopatika, že je to možná menší chemie než Pediakid? Nevím už, co s ním, zkouším, co se dá.

berusinecka
13. čer 2015

@janazzz Napadá mě hodně ovoce, pak zkuste třeba hezky naaranžovat chlebík,...Třeba nějaké závody v pití. Malému taky pomáhá brčko-je to zábavnější. 🙂 Ohledně homeopatik-zkuste se zeptat ještě v té lékárně. Aby vám přesně řekli co a jak. Nebo nějaké jiné homeopatky. Na odkaze níže jsem našla nějaké rady na nechutenství. Třeba tam najdete to co by na malého sedělo. Na nechutenství mohou pomoci, tak bych se toho nebála 🙂 Držím pěsti

https://svethomeopatie.cz/cs/650-nechutenstvi

gepe
13. čer 2015

@melodygirl nenapsala jsem ze je doplnek stravy, ach jo.
@berusinecka u nas prave meloun ci hrozny zabiraji, to mas pravdu s tim ovocem 🙂 mala taky rada pije i vodu v bazenku ci ve vane pri koupani. Sice nekdo muze rict, ze to je nehygienicke, avsak mala je vzdy pred koupanim osprchovana a neni sterilni dite 😅
@janazzz drzim pesti at je brzy lip! At uz zabere cokoliv.

janazzz
autor
13. čer 2015

@berusinecka Díky za tipy 🙂 Brčko a spoustu dalších blbin, aby se zabavil zkoušíme. Ovoce mu chutná, to jí hodně. Ale opět, musíme mu ho dát až do pusy, sám si ani pro něj nedojde ☹

berusinecka
14. čer 2015

@janazzz Hmm, tak to jak se říká:"Babo, raď!" Snad se to prolomí. 🙂

janazzz
autor
14. čer 2015

@berusinecka No, to taky doufám, že až bude větší, že dostane rozum a začne si sám brát jídlo.

repi12
24. únor 2023

@janazzz Dobrý den, jak to s vámi dopadlo? Mám doma teď to samý :D