Alternativní léčba, bylinky. Máte tip, doporučení?

10. črc 2023

Krásný večer všem,

potřebuji poradit, pomoc s nemocí...abych vám nastínila, jak to všechno začalo...mám dvě malé děti do 3 let, starám se o domácnost, po večerech pracuji, čas na odpočinek žádný, hlídání mám dost, ale nějak v posledních týdnech nikdo nebyl k dispozici...manžel pomáhá, ale také se stará o dvě zahrady, chodí do práce a po večerech pracuje v druhé práci...

Už přes tři měsíce jsem nemocná, bolí mě třeba 2-3 dny v krku, pak mám rýmu, jsem zahleněná, kašlu. Tři dny mám klid a pak se to celé opakuje. Byla jsem u doktora na krev + výtěry, na výsledky čekám.

Jsem už zoufalá, chybí mi energie, nemám už kde brát....v lednu nám po 12 letech odešla naše milovaná fenka, která byla nemocná, dost nás to zasáhlo, asi 3 týdny jsme nemohli fungovat. Na jaře nám dobrovolně odešel nejlepší kamarád, svědek na naší svatbě, mladý kluk a z toho jsme se s manželem nedostali doteď. Hned po jeho odchodu začaly moje problémy. Je to možná psychické? Co s tím? Máte nějaké tipy na bylinky nebo alternativní léčbu?

Děkuji 🙏

cilkat
10. črc 2023

Z "ezo-pohledu" to vidíte naprosto přesně: bolest v krku je obvykle potlačený pláč, nebo neochota o něčem mluvit, rýma pak "probíhající" pláč. Zní to, že těch ztrát bylo opravdu hodně... nějakého psychoterapeuta, který by ti pomohl se s tím srovnat náhodou v okolí nemáte? Případně někoho, kdo dělá kynezilogická odblokování? (ale tam to chce někoho, s kým si odravdu "sednete"). Celkově si myslím, že to potřebuje víc času, kdy můžete neřešit nic mentálně a nechat mozek se srovnávat s vlastními pocity... Ale kde ten čas brát, že? Ale už jen to, že to dokážete takle napsat, je podle mě ukazatel toho, že jste to schopná vyřešit. Držím palce.

normalnimatka
10. črc 2023

pokud máš něco konkrétně, co ti přijde zvlášť urputný a nevíš, co na to použít, tak se ptej, můžu něco zkusit doporučit.

jinak samozřejmě řešit odpočinek a psychiku je na prvním místě. to druhý vyřeší spíš čas, když jde o takovýhle věci, a třeba se zkusit se v tom ještě povrtat, např. napsat kamarádoj dopis, nebo se z toho zkusit vypsat celkově, nebo se vykecat s kamarádkou, manželem, psychoterapeutem...
odpočinek ale budeš muset aktivně zařídit, ten se sám neudělá.

a nebo můžeš hledat povzbuzení imunity jako takový.

osobně si ale myslim, že to můžou bejt i jiný vlivy, který jen tak neovlivníš, a tělo se těma "virózkama" prostě jen čistí.

levandule_k
11. črc 2023

Podívala bych se na to z pohledu psychosomatiky, což vlastně @cilkat napsala. Nezpracované emoce, neustálý kolotoč povinností je nápor na tělo. Tělo těmi nemocemi dává znamení, že máte zpomalit, něco si zpracovat. Ale chápu, že si volný čas nevycucáte z prstu.

Manžel přechodil rýmu a měl z toho zánět dutin, od té doby se jeden čas pořád motal v rýmách. Zkoušeli jsme kde co. Nejvíc pomohla nosní konvička při akutní rýmě, krásně dokáže vytáhnout secret z nosu a fakt se člověk diví, kolik tam toho ještě má. Občas ji používá doteď preventivně, nebo když cítí, že ho něco lechtá v nose. Přes léto se jakžtakž držel, od podzimu přes zimu to bylo peklo. Zkoušel třeba i různé čaje např. slinivkový od Gřešíka, někde vyčetl, že to má nějaký efekt. Trochu se to zlepšilo, ale nejvíc pomohlo, když přestal jíst přes zimu a na podzim jogurty, protože ochlazují a dělala jsem pak přes zimu víc teplou zeleninu. Teď přes léto normálně jogurty jí, na podzim je zase trochu omezí. Na rýmu je dobrá majoránková mast, kterou si mažeš na nos a dutiny. Beru ji odsud https://www.bylinkovydoktor.cz/eshop/bylinne-masti
Já na bolest v krku používám zázvorový, na kašel lipový, bezový, jitrocelový, nebo směsi při nachlazení, kašli. Občas si dávám heřmánkový a mátový čaj jen tak. Na zklidnění je třeba meduňka. Třezalka působí jako lehké antidepresivum a zároveň snižuje účinek antikoncepce. Třezalku jsem nikdy neužívala.
Zkusit můžeš echianceové kapky na posílení imunity.
Můžeš kloktat šalvěj, kloktat Vincentku, já ji i popíjím, ale s tím opatrně, neměla by ses léčit s ledvinami a ne ji pít dlouhodobě.

Když jsem byla na VŠ a měla zkouškové období (hodně stresu), tak jsem si dávala hořčík, vím, že je dobrý při psychické a fyzické zátěži. Dobrou vstřebatelnost má z koupele v epsomské soli, sůl koupíš v běžné lékárně.

Chce to zpracovat sebevraždu kamaráda. Klidně vyhledej psychologa, jsou i na pojišťovnu, ale mají dlouhé čekací lhůty. Já jsem poměrně nemainstreamová, co se týká k přístupu k lidské duši, takže nemám problém s minulými životy atd. Četla jsem zajímavou knížku do R. Schwarze Tvořivé plány duší. Probírá tam různá témata. Na tuto planetu se rodíme a zároveň si plánujeme, co se potřebujeme naučit, plánujeme si klíčové momenty našeho života, ale máme vždy možnost se rozhodnout, protože máme svobodnou vůli. Jedním z témat v knížce je sebevražda. Někdy bolest tak trhá člověka na kusy a tak se v daném problému zacyklí, že nevidí jiné východisko a rozhodne se svůj život ukončit. Nicméně člověk se stejně musí se svými problémy vypořádat, ať na druhé straně, nebo v dalším životě. Paradoxně nejvíc kamarádovi pomůžete tím, že ho necháte v klidu odejít, zpracujete si svůj žal a pošlete mu lásku a soucit. Neříkám nemyslet na něj, ale je otázkou, jak na něj myslet, tedy s respektem, pochopením k jeho rozhodnutí, i když vám chybí a možná i cítíte vinu, že jste mu nepomohli...V knížce se píše, že pokud by šlo zabránit sebevraždě, bylo by tak učiněno...