Vyplatí se koupit Epi-No Delphine?

ladyhacek
18. zář 2014

Ahoj asi jako mnozí se bojím porodu a hlavně bolesti a nastřižení a pak zhojení.
Jedna moje známá s tím měla velké problémy. Špatně jí sešili a dostala infekci.
Předěláváme dům a není moc peněz takže než to koupím chci si být alespoň částečně jistá,
že mám naději na lehčí porod.

Kupovali jste Epino? Opravdu pomáhá?
Jaké jsou zkušenosti? Co jsem tady četla tak celkem pozitivní.

Děkuji

mysonek
18. zář 2014

Je na to spousta diskuzí. Já balonek používala a jako prvorodička jsem porodila bez nástřihu a většího poranění. Jen malá trhlinka bez potřeby šití. A to jsem zdaleka nenacvičila tolik co se doporučuje. Ale samozřejmě nevím jak by to dopadlo kdybych necvičila, možná stejně (i moje máma měla prý při prvním porodu jen malý nástřih na 2 stehy - a to tenkrát se asi fakt dělaly nástřihy rutinně, takže možná zafungovala genetika) . Ale minimálně psychická pomoc to je.

kifsepixam
18. zář 2014

@ladyhacek Levnější varianta je aniball.cz, koukni....moje kamarádky byly spokojené a bez nástřihu, já o tom uvažuji, ale trpím trochu na mykózy a to prý není moc dobrý, že se zhoršují, takže nevím a váhám🙂

apacheee
AMBASADORKA
18. zář 2014

Já ti mohu doporučit aniball, je mnohem levnější a použitý se dokonce prodává okolo 800 Kč. Mně se cvičení vyplatilo milionově, rodila jsem KP a díky cvičení jsem bez nástřihu a jediného poranění🙂

ladyhacek
autor
18. zář 2014

@apacheee
@kifsepixam děkuji - levnější varianta je moc příjemná 🙂

selverin
18. zář 2014

já měla tu klasickou verzi a zvládla jsem porod bez jediné oděrky i tak 🙂

adypro
18. zář 2014

@ladyhacek Rozhodně ano, samozřejmě je to i o vedení porodu, na koho natrefíš atp. Ale rozhodně doporučuju, měla jsem soukromou PA a ta epino doporučuje, dokonce jsem od ní epino koupila (po jejím vlastním porodu, ona to dala bez poranění). Já jsem s epinem moc nenacvičila (nešlo mi to) a přesto nástřih nebyl, jen přirozená ruptura 1. stupně, zhojená velmi rychle, téměř sem o tom nevěděla, nemám žádné následky. Podotýkám, že jsem měla hodně náročný porod, mimčo ve špatné poloze, já totálně vyčerpaná, neschopná zaujmout nějakou lepší polohu něž v polosedě/pololeže a přesto dobrý. Šití bylo za pár minut. Určitě u druhého dítěte budu zase epinovat. Měla jsem v těhotenství opravdu příšernou hrůzu z porodu, nástřihu, hojení a i horších možností. Je fajn na tom zapracovat, teď vidím, že mě to u porodu hodně brzdilo, měla jsem strach mimčo pustit a nechat ho projít cestama ven.
Epino pak v pohodě prodáš dál, takže to není velká investice, vrátí se to jak efektem a pak i částečně finančně zpět.

adypro
18. zář 2014

@adypro
Stačí klasické epino nebo aniball.

rhutenia
18. zář 2014

Určitě bych doporučila. Hlavně to pomůže po psychickej stránke. Po prvním císaři jsem chtěla rodit normálně. Cvičila jsem poctivě, i když jsem nedosáhla 10 jenom 8,5, pomohlo to. Tři krát jsem potlačila a bylo to. A ani nemám problém s udržením moči, což u prvého jsem mněla. I když nechápu jak, když jsem rodila císařem. Dokonce po šestinedělí jsem skákala na trampolíně a ani jsem necvrkla 🤐 Epino jsem pak prodala za poloviční cenu tady na modrém koníku. Doporučila jsem ho i kamarádce, která mněla cvalíka 4,5kg a mněla to bez nástřihu. Po prvním porodu se natrhla až ke konečníku a mněla velký strach opět to prožívat. Nedá na epino dopustit a já taky.

verushe20
20. zář 2014

Já si myslím,že tady tyhle pomůcky jsou k ničemu.. Já jsem takový typ, že přijdu,odrodím a jdu...než se předtím trápit s nějakým balonkem.. Je to drahé, nikdo ti nezaručí účinek a navíc ženská odrodí tak aj tak..

wmarie
2. říj 2014

Rozhodně to stojí za to. Po prvním porodu, kdy mě paní doktorka šila tak minimálně hodinu a já ještě půl roku po porodu cítila bolest, jsem z druhého porodu měla noční můry. Proto jsem zkusila Epino. Druhé mimčo mělo o půl kila více než první, já porodila úplně v pohodě a téměř ihned po porodu jsem byla schopna fungovat (chodit bez bolesti...). Teď čekám třetí mimi a určitě Epino využiju zase. Taky jsem u druhého těhotenství pila odvar z listu maliníku a jedla drcené lněné semeno, možná i to pomohlo. Určitě se na příchod třetího mimča budu připravovat stejně, jako na to druhé... Škoda jen, že jsem o možnosti využití podobných pomůcek nevěděla dříve, bohužel jsem si info sháněla sama na netu až po prvním porodu...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru