Ahoj holky, chci se zeptat jak myslíte že bude vadit když bych při těhotenství cvičila a tančila. Mám problémy s metabolismem, takže abych udržela rozumnou váhu, tak každý den cvičím. Taky mi svaly drží kloubní pouzdra, jelikož mám poškozené klouby. Mimo to dělám i folklorní tance. je mi jasné že budu muset vynechat zvedačky a vysoké výskoky, ale to ostatní? Neumím si představit že bych neměla cvičit vůbec. Už jen když jsem třeba dva týdny v neschopnosti a mám být v klidu, tak to nemohu vydržet.
Pokud jsi v pořádku, tak bych se toho nebála, hlavně se nepřepínat. Sestřička na gynekologii mi řekla, že můžu dělat co chci (chodím na HEAT program), ale s mírou a pokud mě začne bolet a tlačit v podbřišku, tak že mám přestat, že se to miminku nelíbí. 😉
Pokud jsi na to byla zvyklá už před těhotenstvím a budeš se cítit dobře, myslím že to není problém. U obou dcer jsem až skoro do porodu jezdila na koních a pracovala jsem kolem nich a vše bylo naprosto v pořádku 🙂 Na druhou stranu je potřeba se hlídat a pokud něco bude nepříjemné, bude to bolet, tak toho ihned nechat...
Ja som do 6.mesiaca tancovala zumbu, pokial je vsetko zdravotne oka, tak je to pre mimi len dobre 🙂
Ahoj, jsem v 12tt a jsem dost unavená, HEAT jsem také dávala, ale nezbýváa mi teď sil :( nevíte o nějakém cvičení přímo pro těhule v Praze? Třeba v Motole nebo okolí? Ideálně po pracovní době....prostě něco šetrného, na protažení?
@katbelin Ahoj, naprosto ti rozumím. Za sebe můžu říct, že posilování břicha 100% NE! Jinak lehce posiluji ruce, zadek nohy - z podobných důvodů jako ty. Mám od sportovního lékaře "diagnostikovanou" hypermobilitu, takže mi klouby také drží zpevněné svaly (nikoliv klasicky vazy). Jsem teď v 18tt a vrátili jsme se z hor. Normálně jsem i lyžovala (ano, kritiku na to, že se to "nesmí" jsem si vyslechla v jiném fóru, ale je to moje rozhodnutí). Každopádně po fyzické stránce naprosto v pohodě. Nebolelo mě břicho, nebyla jsem nějak víc unavená atd. A co se tancování týká, tak také chodím do folklorního souboru. A normálně makám. Už ne tolik naplno, ale tančím skoro vše. Jsem ze Slovácka, takže tu hodně přebíráme slovenské tance, myjavu, kopanice (což zahrnuje i výskoky na nohu, do pasu, na rameno). Pokud mám u sebe zkušeného kluka, který se troufne na těhulku, tak normálně skáču. Ale je pravda, že už mi pomalu roste bříško a kluci se bojí. Nejspíš mám doskákáno, ale dokud se mnou někdo bude chtít alespoň normálně tančit, tak budu 🙂 Tanec je prý jeden z nejzdravějších pohybů. Jen jedinkrát se mi začala motat hlava a musela jsem si uprostřed tance sednout. Je to signál zpomalit, ale pak jsem normálně pokračovala... 🙂
Díky za reakci, na lyžovačce jsem taky byla, myslím, že když se člověk trochu zamyslí, zjistí co jo a co ne...ale páru na folklorní tance..klobouk dolu 🙂
já bych se toho taky nebála, pokud se maminka cítí dobře, v 10tt jsem také byla lyžovat, sice na menších sjezdovkách, ale musím říct, že jsem si to užila, moc ráda lyžuju 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
To je velmi individuální. Někdo může dělat vše a někomu je ze všeho špatně. Uvidíš. Obecně, pokud se budeš cítit dobře, a bude Ti to vyhovovat, klidně tancovat i cvičit můžeš, jen opatrně, zvláště v I. trim, dle pocitů a zdrav. stavu, nebo upravit/pozměnit cvičení.