Tanec a cviření v těhotenství, bude to vadit?

katbelin
12. zář 2015

Ahoj holky, chci se zeptat jak myslíte že bude vadit když bych při těhotenství cvičila a tančila. Mám problémy s metabolismem, takže abych udržela rozumnou váhu, tak každý den cvičím. Taky mi svaly drží kloubní pouzdra, jelikož mám poškozené klouby. Mimo to dělám i folklorní tance. je mi jasné že budu muset vynechat zvedačky a vysoké výskoky, ale to ostatní? Neumím si představit že bych neměla cvičit vůbec. Už jen když jsem třeba dva týdny v neschopnosti a mám být v klidu, tak to nemohu vydržet.

zo_ja
12. zář 2015

To je velmi individuální. Někdo může dělat vše a někomu je ze všeho špatně. Uvidíš. Obecně, pokud se budeš cítit dobře, a bude Ti to vyhovovat, klidně tancovat i cvičit můžeš, jen opatrně, zvláště v I. trim, dle pocitů a zdrav. stavu, nebo upravit/pozměnit cvičení.

melis7
13. zář 2015

@katbelin Ja myslim,ze pokud jsi na to zvykla,tak by problem byt nemel.

kajsav
13. zář 2015

Pokud jsi v pořádku, tak bych se toho nebála, hlavně se nepřepínat. Sestřička na gynekologii mi řekla, že můžu dělat co chci (chodím na HEAT program), ale s mírou a pokud mě začne bolet a tlačit v podbřišku, tak že mám přestat, že se to miminku nelíbí. 😉

anetka1701
13. zář 2015

Pokud jsi na to byla zvyklá už před těhotenstvím a budeš se cítit dobře, myslím že to není problém. U obou dcer jsem až skoro do porodu jezdila na koních a pracovala jsem kolem nich a vše bylo naprosto v pořádku 🙂 Na druhou stranu je potřeba se hlídat a pokud něco bude nepříjemné, bude to bolet, tak toho ihned nechat...

lillinka123
13. zář 2015

Ja som do 6.mesiaca tancovala zumbu, pokial je vsetko zdravotne oka, tak je to pre mimi len dobre 🙂

petrenka21
21. únor 2016

Ahoj, jsem v 12tt a jsem dost unavená, HEAT jsem také dávala, ale nezbýváa mi teď sil :( nevíte o nějakém cvičení přímo pro těhule v Praze? Třeba v Motole nebo okolí? Ideálně po pracovní době....prostě něco šetrného, na protažení?

xtina_13
1. bře 2016

@katbelin Ahoj, naprosto ti rozumím. Za sebe můžu říct, že posilování břicha 100% NE! Jinak lehce posiluji ruce, zadek nohy - z podobných důvodů jako ty. Mám od sportovního lékaře "diagnostikovanou" hypermobilitu, takže mi klouby také drží zpevněné svaly (nikoliv klasicky vazy). Jsem teď v 18tt a vrátili jsme se z hor. Normálně jsem i lyžovala (ano, kritiku na to, že se to "nesmí" jsem si vyslechla v jiném fóru, ale je to moje rozhodnutí). Každopádně po fyzické stránce naprosto v pohodě. Nebolelo mě břicho, nebyla jsem nějak víc unavená atd. A co se tancování týká, tak také chodím do folklorního souboru. A normálně makám. Už ne tolik naplno, ale tančím skoro vše. Jsem ze Slovácka, takže tu hodně přebíráme slovenské tance, myjavu, kopanice (což zahrnuje i výskoky na nohu, do pasu, na rameno). Pokud mám u sebe zkušeného kluka, který se troufne na těhulku, tak normálně skáču. Ale je pravda, že už mi pomalu roste bříško a kluci se bojí. Nejspíš mám doskákáno, ale dokud se mnou někdo bude chtít alespoň normálně tančit, tak budu 🙂 Tanec je prý jeden z nejzdravějších pohybů. Jen jedinkrát se mi začala motat hlava a musela jsem si uprostřed tance sednout. Je to signál zpomalit, ale pak jsem normálně pokračovala... 🙂

petrenka21
6. bře 2016

Díky za reakci, na lyžovačce jsem taky byla, myslím, že když se člověk trochu zamyslí, zjistí co jo a co ne...ale páru na folklorní tance..klobouk dolu 🙂

mrskato
6. bře 2016

já bych se toho taky nebála, pokud se maminka cítí dobře, v 10tt jsem také byla lyžovat, sice na menších sjezdovkách, ale musím říct, že jsem si to užila, moc ráda lyžuju 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru