Ma některá z plavajicich maminek zkušenost s tampony do vody? Opravdu pomáhají ochránit proti infekcím? Chci začít plavat ale docela se toho bpjim
@diniki no ja jedu prave o víkendu k moři, takze tam muzu i bez? No prave mam z těch bazénu hrůzu, vodu miluju ale zatím jsem neriskovala, jenže jak bříško roste tak me to plavání čím dal vic chybí...
@smallinka ja myslela ze ty speciální tampony do vody by vodu prave vubec neměli propustit dovnitř ne? Jeste jsem je teda ne zkoušela tak vubec nevim....
@atenka46 nevim jaké speciální do vody asi myslíte speciální pro těhotné. a ty jsou akorát napuštěny nějakým olejíčekem, stačí vzít normální tampoň a namočit v olivovém oleji a vyjde to stejně. já jsem ale pro bez tampónů.....navíc moře je takové dezinfekční tak bych se nebála určitě bez.
Tak ted holky nevím co si na tom vybrat či s tamponem plavat nebo bez tamponu?A jeste by me zajímalo kde se takové tampony dají sehnat?Jestli v lekarne tak jestli v kazde či specializované a jestli opravdu se nemuze nic stat me i treba miminku,kdyz clovek plave s tamponem?
@ivisek80 Ahoj, já jsem už 2x použila do vířivky tampony napuštěné vazelínou - jmenují se Senta Protect, jsou tam 4 a vyjdou kolem 60 Kč. Je na nich uvedeno, že jsou i pro těhotné, které mají normální (ne rizikové) těhotenství. Já je koupila na www.lekarna.cz, protože v naší lékárně (Benu) je neměli, ale možná, že když je v lékárně nemají, že by také mohli objednat. Neměla jsem po použití žádný problém - kvasinky ani žádný jiný- nesnažila jsem se teda ten tampon cpat co nejvic hluboko. Já na různé svědění, zřejmě díky hormonálním změnám, trpěla první trimestr a to jsem neplavala vůbec, takže to z bazénu být nemohlo, teď jsem byla 2 x v té vířivce a chystám se do plaveckého bazénu - zase radši s tamponem Senta. Jinak v prvním těhu (teď je to mé druhé) jsem chodila celé léto na veřejné koupaliště bez tamponu a nikdy žádný problém, ale to jsem problém neměla ani v prvním trimestru, když jsem normálně do veřejného bazénu chodila bez ochranného tamponu. Holt, takždé těhu je jiné. Do moře bych si teda tampon taky nebrala, ale do těch veřejných bazénů a koupališť jo. Kvasinky podle mě mimi neohrozí, ale zbytečně si způsobovat problémy a muset pak používat antimykotika, která mi v prvním trimestru doktor výslovně zakázal, teď už bych asi mohla, ale je lepší neužívat nic.
Nekde jsem cetla že virivka se nedoporučuje kvuli nebezpečí potratu...mela jsem strach a tak jsem radeji do virivky nesla a ani nezkousela jit...zacínam druhý trimestr a je to je první tehu...je mi 35.let a doktori snad myslí na to nejhorší co se muže stat a pak si mas uzívat sve tehu a byt v klidu...je to nekdy nadlidské..jeden doktor ti rekne,že je vse v poradku a dalsí rekne ze se musí udelat takové vysetrení atd...nechapu když nemam zadne problemy a nemam rikové tehu tak proc myslí na to nejhorší nekterí...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já jsem bohužel prodělala 2 potraty (jedno z toho bylo mimoděložní těhotenství a druhé zamlklé). Při obou jsem do bazénu chodila, protože jsme s dcerou absolvovaly kurzy. Byly mi také doporučeny tampony na plavání pro těhotné. Ale po těchto dvou zkušenostech mi už při nynějším těhotenství doktorka koupání zakázala.
Ostatní maminky kolem mne plavaly s tampony a vše probíhalo bez problémů.
Dávala bych si jen pozor do jaké vody lezu. Nejsou moc doporučované veřejné bazény a místa, kde se tvoří sinice. Ideálně ještě vyrazit k moři (to mám doporučené) 😀
Vůbec nechci být hnidopich, miluji vodu a jen nerada se ji vzdávám, ale jsem po určitých zkušenostech opatrnější.