Tampony do vody, máte zkušenost?

atenka46
24. čer 2015

Ma některá z plavajicich maminek zkušenost s tampony do vody? Opravdu pomáhají ochránit proti infekcím? Chci začít plavat ale docela se toho bpjim

diniki
24. čer 2015

Já jsem bohužel prodělala 2 potraty (jedno z toho bylo mimoděložní těhotenství a druhé zamlklé). Při obou jsem do bazénu chodila, protože jsme s dcerou absolvovaly kurzy. Byly mi také doporučeny tampony na plavání pro těhotné. Ale po těchto dvou zkušenostech mi už při nynějším těhotenství doktorka koupání zakázala.
Ostatní maminky kolem mne plavaly s tampony a vše probíhalo bez problémů.
Dávala bych si jen pozor do jaké vody lezu. Nejsou moc doporučované veřejné bazény a místa, kde se tvoří sinice. Ideálně ještě vyrazit k moři (to mám doporučené) 😀
Vůbec nechci být hnidopich, miluji vodu a jen nerada se ji vzdávám, ale jsem po určitých zkušenostech opatrnější.

smallinka
24. čer 2015

@atenka46 myslím že pokud netrpíš na záněty z bazénů tak je lepší bez. já byla několikrát na bazénu v těhu v létě bez tampónů a dobrý....mimčo je chráněné hlenovou zátkou, případnou infekci je mnohem snažší chytit z tamponu.

atenka46
autor
24. čer 2015

@diniki no ja jedu prave o víkendu k moři, takze tam muzu i bez? No prave mam z těch bazénu hrůzu, vodu miluju ale zatím jsem neriskovala, jenže jak bříško roste tak me to plavání čím dal vic chybí...
@smallinka ja myslela ze ty speciální tampony do vody by vodu prave vubec neměli propustit dovnitř ne? Jeste jsem je teda ne zkoušela tak vubec nevim....

smallinka
25. čer 2015

@atenka46 nevim jaké speciální do vody asi myslíte speciální pro těhotné. a ty jsou akorát napuštěny nějakým olejíčekem, stačí vzít normální tampoň a namočit v olivovém oleji a vyjde to stejně. já jsem ale pro bez tampónů.....navíc moře je takové dezinfekční tak bych se nebála určitě bez.

diniki
28. čer 2015

@atenka46 Tak asi odpovídám až na dovolenou, ale opravdu bych se moře taky nebála a rozhodně bych do něho šla bez tamponu. Krásnou dovču!

ivisek80
13. kvě 2016

Tak ted holky nevím co si na tom vybrat či s tamponem plavat nebo bez tamponu?A jeste by me zajímalo kde se takové tampony dají sehnat?Jestli v lekarne tak jestli v kazde či specializované a jestli opravdu se nemuze nic stat me i treba miminku,kdyz clovek plave s tamponem?

simonce
13. kvě 2016

@ivisek80 Ahoj, já jsem už 2x použila do vířivky tampony napuštěné vazelínou - jmenují se Senta Protect, jsou tam 4 a vyjdou kolem 60 Kč. Je na nich uvedeno, že jsou i pro těhotné, které mají normální (ne rizikové) těhotenství. Já je koupila na www.lekarna.cz, protože v naší lékárně (Benu) je neměli, ale možná, že když je v lékárně nemají, že by také mohli objednat. Neměla jsem po použití žádný problém - kvasinky ani žádný jiný- nesnažila jsem se teda ten tampon cpat co nejvic hluboko. Já na různé svědění, zřejmě díky hormonálním změnám, trpěla první trimestr a to jsem neplavala vůbec, takže to z bazénu být nemohlo, teď jsem byla 2 x v té vířivce a chystám se do plaveckého bazénu - zase radši s tamponem Senta. Jinak v prvním těhu (teď je to mé druhé) jsem chodila celé léto na veřejné koupaliště bez tamponu a nikdy žádný problém, ale to jsem problém neměla ani v prvním trimestru, když jsem normálně do veřejného bazénu chodila bez ochranného tamponu. Holt, takždé těhu je jiné. Do moře bych si teda tampon taky nebrala, ale do těch veřejných bazénů a koupališť jo. Kvasinky podle mě mimi neohrozí, ale zbytečně si způsobovat problémy a muset pak používat antimykotika, která mi v prvním trimestru doktor výslovně zakázal, teď už bych asi mohla, ale je lepší neužívat nic.

ivisek80
14. kvě 2016

Nekde jsem cetla že virivka se nedoporučuje kvuli nebezpečí potratu...mela jsem strach a tak jsem radeji do virivky nesla a ani nezkousela jit...zacínam druhý trimestr a je to je první tehu...je mi 35.let a doktori snad myslí na to nejhorší co se muže stat a pak si mas uzívat sve tehu a byt v klidu...je to nekdy nadlidské..jeden doktor ti rekne,že je vse v poradku a dalsí rekne ze se musí udelat takové vysetrení atd...nechapu když nemam zadne problemy a nemam rikové tehu tak proc myslí na to nejhorší nekterí...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru