Ahoj holky, chystáte se některá na předporodní kurz do Vyškova? Nebo chodíte tam? Jsem v 33 tt a uvažuji nad tím. Je to k něčemu?
Holky nás dubnovek, co budem rodit ve Vyškově je tolik, že když si představím, kolik ještě není na koníkovi nebo jsem na ně nenarazila, děsí mě to :D ... bude tam doslova nátřesk :D ... jinak na kurz se nechystám, protože budu chodit na kurz přímo k jedné PA, co ve Vyškově působí 🙂 ale jinak si myslím, že každý kurz má smysl 🙂 ...
máš soukromou PA nebo k ní budeš chodit pouze na kurz? Mám taky dilema, jestli právě ten předporodní kurz, nebo svoji PA, chtěla bych ji asi i k porodu.
svoji PA ... ale teda ne podle mých představ, největší smysl má, když tě zná celé těhu ... já si tam našla PA ve 3 měsící a před měsícem mi přišla zpráva, že je taky těhu a nemůže s námi rodit. Tak jsem teď našla novou, tak snad se do porodu ještě stihnem trochu seznámit 🙂
Holky, z mé zkušenosti, do Vyškova je nejlepší mít soukromou PA, kterou znáte a jste domluvené co a jak chcete a nechcete a pokud vše bude ok, ať porod vede ona, ať se tam nemotá nikdo jiný. A kurz u ní. Já jsem to tak měla a myslím, že mě zachránila před císařem nebo nevím čím. Být tam jen s místním personálem, no nevím, jak bych dopadla. Velmi jsem ocenila, že se mnou byla téměř pořád, kdybych tam zůstala sama (manžel byl, ale nevěděl, jak mi pomoct a co dělat), tak bych to asi úplně vzdala. Ale zase pravda je, že jsem měla porod docela těžký, vedený jako rizikový, často končící císařem už preventivně v jiných porodnicích. Za mě byla volba soukromé PA ta nej investice, kterou jsem udělala.
@sasi2222 tak to jsem tak měla u syna a bylo to super, u dcery bylo bohužel těch 5 porodů, nadstandart žádný, a ještě byla celá nemocnice i s porodnicí zavřena pro návštěvy kvůli chřipkové epidemii. Takže manžela vyhodili hned po porodu, byl to pro nás oba šok a bylo nám pak hrozně smutno. Nadstandart jsem dostala na druhý den odpoledne, ale do konce pobytu v porodnici nás nesměl vůbec nikdo navštívit ☹
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@macijase ahojky, já už mám kurz i porody za sebou, ale chodila jsem, protože já ráda vím "do čeho jdu" 😀 . Takže to je na tobě 😉 , někdo to raději dopředu vědět nechce, ale já se tím spíš trochu zklidním, že mě jako skoro nic pak nepřekvapí 😀 😀 😀 . Pokud máš čas, není špatné si to vyslechnout a největší sranda je pak nacvičování porodu s tatínky, to jsme se s manželem i ostatními páry hoooodně pobavili.