Předporodní kurz ve Vyškově, chystát se?

macijase
9. únor 2015

Ahoj holky, chystáte se některá na předporodní kurz do Vyškova? Nebo chodíte tam? Jsem v 33 tt a uvažuji nad tím. Je to k něčemu?

elen222
9. únor 2015

@macijase ahojky, já už mám kurz i porody za sebou, ale chodila jsem, protože já ráda vím "do čeho jdu" 😀 . Takže to je na tobě 😉 , někdo to raději dopředu vědět nechce, ale já se tím spíš trochu zklidním, že mě jako skoro nic pak nepřekvapí 😀 😀 😀 . Pokud máš čas, není špatné si to vyslechnout a největší sranda je pak nacvičování porodu s tatínky, to jsme se s manželem i ostatními páry hoooodně pobavili.

sasi2222
9. únor 2015

Holky nás dubnovek, co budem rodit ve Vyškově je tolik, že když si představím, kolik ještě není na koníkovi nebo jsem na ně nenarazila, děsí mě to :D ... bude tam doslova nátřesk :D ... jinak na kurz se nechystám, protože budu chodit na kurz přímo k jedné PA, co ve Vyškově působí 🙂 ale jinak si myslím, že každý kurz má smysl 🙂 ...

elen222
9. únor 2015

@sasi2222 neboj, když jsem rodila před necelými dvěma roky, ten den bylo 5 porodů a taky se to zvládlo 😀

macijase
autor
9. únor 2015

máš soukromou PA nebo k ní budeš chodit pouze na kurz? Mám taky dilema, jestli právě ten předporodní kurz, nebo svoji PA, chtěla bych ji asi i k porodu.

sasi2222
9. únor 2015

svoji PA ... ale teda ne podle mých představ, největší smysl má, když tě zná celé těhu ... já si tam našla PA ve 3 měsící a před měsícem mi přišla zpráva, že je taky těhu a nemůže s námi rodit. Tak jsem teď našla novou, tak snad se do porodu ještě stihnem trochu seznámit 🙂

sasi2222
9. únor 2015

@elen222 Chtěli by jsme spolu být všichni 3 dokud nepujdeme domů, tak se modlím, aby byl volný nadstandart. 🙂

adypro
9. únor 2015

Holky, z mé zkušenosti, do Vyškova je nejlepší mít soukromou PA, kterou znáte a jste domluvené co a jak chcete a nechcete a pokud vše bude ok, ať porod vede ona, ať se tam nemotá nikdo jiný. A kurz u ní. Já jsem to tak měla a myslím, že mě zachránila před císařem nebo nevím čím. Být tam jen s místním personálem, no nevím, jak bych dopadla. Velmi jsem ocenila, že se mnou byla téměř pořád, kdybych tam zůstala sama (manžel byl, ale nevěděl, jak mi pomoct a co dělat), tak bych to asi úplně vzdala. Ale zase pravda je, že jsem měla porod docela těžký, vedený jako rizikový, často končící císařem už preventivně v jiných porodnicích. Za mě byla volba soukromé PA ta nej investice, kterou jsem udělala.

elen222
10. únor 2015

@sasi2222 tak to jsem tak měla u syna a bylo to super, u dcery bylo bohužel těch 5 porodů, nadstandart žádný, a ještě byla celá nemocnice i s porodnicí zavřena pro návštěvy kvůli chřipkové epidemii. Takže manžela vyhodili hned po porodu, byl to pro nás oba šok a bylo nám pak hrozně smutno. Nadstandart jsem dostala na druhý den odpoledne, ale do konce pobytu v porodnici nás nesměl vůbec nikdo navštívit ☹

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru