Doporučíte někdo předporodní kurz pro budoucí tatínky v Praze? Jde mi spíš o péči o miminko než o porod. Děkuji!
Ahoj, souhlasím s jamiou, nejlépe naučí tatínka péči o miminko matka "naživo". Je potřeba muži v tomto důvěřovat a pustit jej k tomu. Dobrý kurz (tedy pro oba rodiče a včetně tématiky porodu) byl ale v porodnici u Apolináře. Absolvovali jsme i kurz v Praze ( A-centrum) a byl na náš vkus značně alternativní, ale věřím, že někoho osloví.
Mně se nejvíc líbil kurz Něžná náruč rodičů v klubu Kenny.cz
Tak samozřejmě pokud má někdo zbytečné miliony, může jít do zmíněného klubu Kenny klidně na všechny kurzy.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Předem se omlouvám, že neodpovídám přímo na tvou otázku, ale placený kurz péče o mimino mi přijde jako vyhazování peněz, kterých kolem porodu nikdy není dost. Můj manžel přebaloval už se mnou v porodnici při návštěvách, koupání a převlékání jsem mu ukázala doma a pak ho to nechala párkrát udělat samotného jen s mým přihlížením (hlavně bez komentářů - jasně, že dítěti navleču dupačky třikrát rychleji, ale on si taky nakonec poradil dobře). Fakt úplně stačilo, co jsem ho naučila já, a to předesílám, že jsem s miminy neměla zkušenost. Některé maminky dělají tu chybu, že ztrácejí s chlapy trpělivost, protože jim to dýl trvá nebo nejsou tak pečliví. Můj názor je, že se naopak má chlap v péči o mimino podporovat a chválit, chválit, chválit 😉