Předporodní kurz pro tatínky v Praze, doporučte

el1ska
12. led 2015

Doporučíte někdo předporodní kurz pro budoucí tatínky v Praze? Jde mi spíš o péči o miminko než o porod. Děkuji!

jamia
12. led 2015

Předem se omlouvám, že neodpovídám přímo na tvou otázku, ale placený kurz péče o mimino mi přijde jako vyhazování peněz, kterých kolem porodu nikdy není dost. Můj manžel přebaloval už se mnou v porodnici při návštěvách, koupání a převlékání jsem mu ukázala doma a pak ho to nechala párkrát udělat samotného jen s mým přihlížením (hlavně bez komentářů - jasně, že dítěti navleču dupačky třikrát rychleji, ale on si taky nakonec poradil dobře). Fakt úplně stačilo, co jsem ho naučila já, a to předesílám, že jsem s miminy neměla zkušenost. Některé maminky dělají tu chybu, že ztrácejí s chlapy trpělivost, protože jim to dýl trvá nebo nejsou tak pečliví. Můj názor je, že se naopak má chlap v péči o mimino podporovat a chválit, chválit, chválit 😉

yamdena
12. led 2015

Ahoj, souhlasím s jamiou, nejlépe naučí tatínka péči o miminko matka "naživo". Je potřeba muži v tomto důvěřovat a pustit jej k tomu. Dobrý kurz (tedy pro oba rodiče a včetně tématiky porodu) byl ale v porodnici u Apolináře. Absolvovali jsme i kurz v Praze ( A-centrum) a byl na náš vkus značně alternativní, ale věřím, že někoho osloví.

katja77
12. led 2015

Mně se nejvíc líbil kurz Něžná náruč rodičů v klubu Kenny.cz

marketa233
13. led 2015

Tak samozřejmě pokud má někdo zbytečné miliony, může jít do zmíněného klubu Kenny klidně na všechny kurzy.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru