Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda zná někdo tento předporodní kurs?
http://www.porodbezobav.cz/?a_box=w8nh89nd
Viděla jsem první dva grátis díly a nadchlo mě to. Jen nevím, zda mám jako druhorodička investovat do koupě dalších, i když na to prý pojišťovny přispívají...
Je fakt, že i v těch dvou dílech byly typy, které jsou pro mě nové. Jen bych ráda znala názor na další díly od někoho, kdo je viděl..
Děkuji!
@hanivasi Tak což tyhle informace se mi donesly naštěstí už před prvním porodnem a moc to pomohlo...
Spíš mě překvapilo, že se stále mám co učit. Pomohlo mi doporučení na kojící polštář, který je vážně bezvadnej a starej letěl hodně rychle kamsi do pryč... A taky mě zaujal typ s pohankou a s oplachama rodidel, když se nestíháme x krát za den sprchovat..
Zajímalo by mě, co zajímavého bych se doslechla v dalších dílech, ale vážně bojuju, zda je toho tolik, co bych se mohla ještě přiučit, a zda se mi vyplatí do toho investovat...
Být prvorodička, tak neváhám! Teď nevím...
zajímalo by mě jestli sis nakonec koupila ten online kurz nebo šla na klasický?🙂 já jsem ten porodbezobav.cz absolvovala a za mě určitě spokojenost, jako prvorodička a ještě k tomu široko daleko bez jakéhokoliv mimina v příbuzenstvu či někde u kamarádek jsem o spoustě věcí neměla ani páru...nevím jak pro druhorodičky, ale myslím že pro ženský jako já je to ideálka...ale nemůžu srovnávat s klasickým kurzem, třeba je stejně dobrý...určitě bych ale nějaký absolvovala, spoustu věcí se člověk na netu nedočte neboť ho nenapadne něco takového vúbec hledat...a přitom je to důležité...
Mě kurz zaujal a vůbec jsem neváhala ho koupit, jsem prvorodička a jsem ráda, že ho můžu absolvovat v klidu a nemusím někde jezdit, když jsem třeba unavená. Nikdo v blízkém okolí děti nemá, tak jsem za to ráda, i když mám plno knih, dozvěděla jsem se spousty věcí. Navíc tam jsou i ukázky cvičení, což je fajn. Jako prvorodička ho doporučuji, nevím jak bych reagovala jako druhorodička, ale jelikož kurz zůstává napořád, mohu ho využít i u dalšího těhotenství. 🙂
Ja podstoupila normalni kurz i koukala dvd, za me vedl ten realny, vice zkusenosti holek co uz rodily+ Pa co uz take mely nejake ditko, konecne jsem byla vic mezi lidmi a resila ten porod a vse kolem prtouse.. Cd bylo fine ale desne me to doma stresovalo a nechtela jsem aby to prislo, ani jsem to nedokoukala.. No, kadopadne kdyz zacali kontrakce bylo to jak u matury- Vokno, zacala jsem kontrakce a ulevu po nich resit po svem, dychat a tlacit intuitivne a na cokoliv z kurzu jsem si fakt ani nevzpomnela, PA na sale pomohla v tu chvili nejvic. Takze me kurz pomohl jen v momente, kdy porod byl par mesicu prede mnou a strach z toho jsem mela s kym probrat ...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@spinisek já viděla jen ty volně dostupné na netu, a víc jsem nepotřebovala vidět. Byla jsem spokojená i s tím.
Hlavně jsem byla spokojená s tím jak tam popisuje, že se musí člověk ovládat a vnímat bolest jinak. Že pokud ji čekáš, tak samozřejmě bude velká. Řídila jsem se tím, hodně jsem se duševně na porod připravovala, a musím říct, že to asi zafungovalo. Důležitá je však duševní síla a ovládání sama sebe.
Já za kurzy neutrácela a porodila jsem v pohodě.