Za týden se s manželem chystáme na hory (jenom tady v Čechách), jela jste taky některá? Četla jsem na netu, že pobyt na horách je pro těhotné vhodný, bude tam i větší chládek, chystáme se na túry (do 10km). Zajímalo by mě, jestli jste některá takhle jela a na co případně myslet (předpokládám, že s sebou hlavně hodně vody a pohodlné oblečení) 🙂
@gepe Diky 🙂 Jedem do Krkonos. Na ten opalovaci krem rozhodne nesmim zapomenout. Ty hulky vubec nejsou spatny napad, asi si je pujcim od zname. Pocasi tam ma byt teple (20-30 stupnu) ale na hrebenech bude predpokladam chladneji.. takze na to budu myslet. A tury asi trosku uvidime na miste podle situace.. uz jsme se a nejake koukali, snazime se vybirat takove prochazky, kde nebude moc velke prevyseni (hodne chodit do kopce uz moc nedavam),.. a tedka normalne 10km prochazky zvladam ale na horach to bude asi trozku tezsi, tak budeme planovat max.10km s tim, ze po ceste hodne prestavek na jidlo a piti 🙂
@karlajasmine nz, my taky Krnap i vloni jak jsem zminila 🙂Sice nevim kam presne jedete, i tak pisnu.. muzete si projit pekne Medvedi stezku, ci vyjet z H.Misecek k mohyle Hanci a Vrbaty, s prochazkou k prameni labe a na Labskou (vodopady vynechat je to pak docela stoupak). A jine, moznosti mate hromadu. 😉 tak hlavne at vam vyjde pocasi a krasne si to uzijete 🙂
Ahoj, ja byla v Krkonosich v osmym mesici, delali jsme tury kolem 20km a bylo to super! Je teda fakt, ze bylo dost hnusne, takze me zadny vedra nenicily. A taky jsem hned po veceri vzdy odpadla unavou. Asi vybirejte cesty spis lesem, kdyz bude moc vedro.
@karlajasmine neni zac 🙂 ps: aktualne Medvedin 33°st 😕 😀
@gepe Jo ;(... Ale tak Praha 37°.. tak porad to bude zmena k lepsimu :D
Já byla první týden mateřské, tedy šest týdnů před porodem (začátek září) v Beskydech...trasy kolem 15 km byly v pohodě, ale voda byla nutností 😉
@mat_ova Tak to jsi dobra 🙂 Ja si rikala, jestli nejsem moc velky dobrodruh, ze jedu ted, ale ocividne ne 🙂
určitě jeď a pořádně si to užij, dokud to jde, já byla v 7. měsící v Orlických horách, v 8. měsíci na Vysočině, tůry okolo 10km, jen teda to převýšení mi ke konci dávalo zabrat, když jsem šla dlouho z prudšího kopce, tak mě bolela záda..Do kopce dobrý 🙂Hůlky jsem vždycky nechala doma, ale myslím, že by se hodily...
@karlajasmine to kazdopadne 😀
Jinak holky, jde to i brzy po porodu na hory 😉 my byli s malou v jejich 9titydnech v Orlickach, vloni v Krnapu s nami znami i s taky 9t mimcem ;)
Já začínám v úterý 8. měsíc a ten samý den jedeme s manželem taky do Krkonoš, takže směle do toho 🙂 Myslím, že v těch vedrech tam bude líp než tady v nížinách 🙂
@gepe
@luckiesj
@mat_ova
@izka1
@zuzka_b2
Muzu se vas jeste prosim zeptat, jake byste doporucovaly v tomto pocasi do hor boty?? Vaham mezi turistickymi sandaly a zavrenymi pohorkami s vyssim kotnikem... Bojim se, ze se v zavrencyh botach upecu, ale manzel se boji, ze si v sandalich vyvrknu kotnik. Kdo jste byl v Krkonosich pres leto, da se to v sandalich nebo spise doporucujete zavrene boty? Diky 🙂
@karlajasmine osobně nosím vždy uzavřené boty. Dle terénu vysoké kotníkové nebo nižšší, ale prostě uzavřené. Jakmile je kamenitý terén, nakopneš si palec v sandálích raz dva.
Turistické sandály mám jen na krátké prohcázky, nebo když jdeme s kočárkem (tudíž není předpoklad terénu).
@mat_ova Tak uz jsme zpatky a opravdu jsem si vzala ty zavrene boty, a byla jsem tam za ne moc rada 🙂
Tak hory na začátku 8. měsíce za mnou 🙂 Jako musím říct, že jsem byla stokrát víc unavená než normálně, ale i tak jsem za 4 dny ušla ke třiceti kilometrům. A nejlepší na pobytu na horách bylo to, že jsme aspoň trošku utekli té výhni, co byla u nás v nížinách 🙂 Jo a boty jsem nosila pevné 🙂
@luckiesj Tak to jsme usly podobne vzdalenosti 🙂 - taky jsme za 4 dny usli cca 30km.. nejvic v jeden den 15, ale pak uz jsme se trosku omezovali, protoze uz jsem to nedavala.. A presne, nejlepsi na tom byl ten krasny cerstvy vzduch a trosku vetsi chladek!! 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@karlajasmine predpokladas spravne 😉 opalovaci krem i pokryvku hlavy, prip. i teplejsi obleceni, ci co neprofoukne/nepromokne, svacinu. Nevim jake ma byt pocasi, kam jedete a jake tury planujete. Avsak na hrebenech nekdy byva vetrno a chladneji, pocasi se meni i z hodiny na hodinu. A taky doporucuju hulky (nordic walking), bude se Ti s pupikem lepe chodit 🙂 My vyrazime ted v nedeli a beru do tepla i chladu, minuly rok jsme meli v terminu jak vy prumernou teplotu 10st a jeden den se nam hodily i kulichy a rukavice 😅