Můžu používat Aniball při děložním hrdle 1 cm?

deniorlik
10. lis 2015

Včera mi v poradně doktorka řekla, že už jsem mám děložní hrdlo asi 1 cm otevřené. Nevypadala nějak znepokojeně, i když už je mimi hodně dole (už je tam takhle nachystané docela dlouho 🙂)) )....normálně jsme se domluvili na kontrolu za týden s tím, že když to bude pokračovat, určitě si toho všimnu a přijdu sama 😉 Zrovna jsem si v ten samý den přinesla domů aniball, nenapadlo mě se na to doktorky zeptat. V návodu se nepíše, že by se v této situaci nemohl používat. Máte s tím někdo zkušenost? Používali jste nebo ne? Já už jsem to samozřejmě zkusila 😀 Nemyslím si, že by to mělo jednorázově nějaký vliv, ale nevím jestli pokračovat dál..... Nakonec, nejsem si ani jistá, jestli by mi v porodnici objektivně odpověděli - možná by mi řekli, a't to radši nepoužívám, jenom aby si kryli záda, kdybych porodila dřív a byly nějaké komplikace... Ráda bych pokračovala, vzhledem k tomu, že jsem měla problém ho tam vůbec dostat i v tom nejmenším možném obvodu 😀 ale zase bych nerada vyloženě riskovala zbytečně brzký porod 😖

leniczka23
10. lis 2015

@deniorlik V kolikátém jsi týdnu? Já byla na prst a normálně jsem cvičila, u Epi-na bylo jasně psané, že porod nezpůsobuje ani ho nemůže přivolat.. Bez Epi-na by jsem byla asi na cáry, takže určitě cvič..

deniorlik
autor
10. lis 2015

@leniczka23 36+2.....Právě chci cvičit, proto se radši ptám i tady na zkušenosti, abych se nenechala odbít tím, že mi to třeba doktorka pro svůj klid zakáže a nebude o tom moc vědět, přecijen pro spoustu doktorů je to pořád novinka 😖 To, že to tam mám problém dostat i v tom nejměnším rozměru mě trochu děsí 😕 😅 Jestli to píšou u epi-na, tak by to teda mělo být stejné, zítra na to zase vlítnu 😀

pkolin
10. lis 2015

Určitě cvič, porod to rozhodně nevyvolá, jestli máš rodit dřív, tak budeš i bez Aniballu. Já cvičila s Aniballem, stihla jsem nacvičit jen 28 cm, malý měl 35cm a byla jsem bez nástřihu jen s malým poraněním na 1 steh. Při prvním jsem necvičila a byla nastřižená i šitá, nijak dramaticky, ale byla a ta rekonvalescence po cvičení s Aniballem byla mnohem rychlejší a lepší 😉 takže za mě určitě cvičit, cvičit, cvičit 🙂

leniczka23
10. lis 2015

@deniorlik Máš to akorát, hezky cvič, já poprvé byla taky nemile překvapená, myslela jsem že jsem pružnější..🙂 ale každé to cvičená jsem se dostala a půl cm dál což odpovídalo tak jedno fouknutí, takže až uvidíš ty pokroky zase to potěší..🙂
Já nacvičila nějakých 32, ale moje miminko měla 4000g , 54cm a hlavu 37, takže jsem se pidi nástřihu nevyhla, nicméně jsem o něm třetí den skoro nevěděla a to nejdůležitější- byl venku na tři zatlačení.. Kdyby byl Maxim ,,normální" jsem bez nástřihu..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru