Mast proti striím, jaký přípravek byste doporučily?

monikavlckova
5. bře 2015

Jaký přípravek , který jste sami používali a byl výborný, byste mi doporučili ?

lrg
5. bře 2015

Já si myslím, že kupovat speciální přípravek je jen tahák peněz a úplně stejně ti poslouží když budeš poctivě mazat čímkoli, tělovým mlékem, nebo dětským olejem. Bohužel jestli k tomu máš předpoklady tak se ti udělají, ať budeš používat cokoli.

dolfino
5. bře 2015

Také jsem neměla speciální mast, používala jsem dětský olejíček, kokosový olej nebo jakýkoliv krém a strie nemám. Po porodu se mi ale bohužel udělali trošku na prsou... ☹

pisjutynka
5. bře 2015

Pokud k tomu máš předpoklady, tak ti bohužel nepomůže nic ☹ já se mazala vším možným, jak drahými krémy, tak i levnými a břicho mám popraskaný příšerně ☹ kamarádka nemazala vůbec a nemá ani jednu jizvičku..

hanivasi
5. bře 2015

podle me je jedno čím se mažeš. Důležité je jen abys namáhanou kůži, což na bříšku v tomto období rozhodně je, abys ji mazala, čímkoli, aby nebyla kůže vysušená - tím se právě ničí.
Já třeba zkoušela BI-OIL, kdoví jestli funguje, nikdo to dokázat nemůže,protože zároveň na stejné kůži nemůžou testovat různé připravky. Každý má jinou kůži, jinak jí, jinak pije.
Obecně prostě je dobré to něčím mazat. Já to hodně střídala. Měla jsem třeba niveu, jak jsem vypotřebovala, vzala jsem si doma jiný krém, který nepoužívám. Prostě jen mazat, mazat a mazat 😀

i tak tam strie byly, ale s tím nic neuděláš. Ale určitě by to bylo horší, kdybys nemazala vůbec ničím a byla dehydrovaná....kůže na to reaguje hodně.

hanushkatess
Autor odpověď smazal
Zobraz
verundice
5. bře 2015

Já mazala ElastiQ Exclusive dvakrát denně + tak obden Bi Oil a musim to zaklepat - nemám jedinou! A to z doby před těhotenstvím nějaké mám (ne na břiše), takže ne, že by se mi nedělaly

klaire22
5. bře 2015

Já s první dcerkou mazala ElastiQ a stejně jsem strie měla. Teď mažu z DM babylove krémem pro těhule a stejně už mám asi 2 prasklinky. Podle mě je to jedno čím, hlavně, že se maže 🙂 A dle mé zkušenosti je ten krém z DM snad ještě lepší než ElastiQ, jen asi 3x levnější 🙂

ladyhacek
5. bře 2015

co jsem zjišťovala pokud k tomu máš předpoklady striím se nevyhneš > max že nebudou takové a je asi jedno čím mažeš > já mám ElastiQ a mamastrie (ráno jedním - večer druhým) . Udělali se mi na dolní části břicha hned 2 měsíc - to jsem ještě žádný přípravek neměla tak hned koupila a mazala- teď je to asi necelý měsíc co se mi přidali menší trhlinky i na horní části břicha, ale je pravda, že občas jsem na ranní mazání zapomněla jestli to mělo vliv - to je otázka.

Jinak hodně doporučují Bi Oil

motomischel
5. bře 2015

Ahojky. Nedávno jsem tu dávala podobnou otázku čím se kdo maže a jestli mu to vůbec pomohlo. Všichni psali že i když se mazali drahým přípravkem, tak popraskali, i když možná kdyby se nemazali tak by to bylo ještě horší. Je to opravdu nejvíc o typu kůže a hodně i o genetice a o tom kolik celkově přibereš. Jinak já mažu střídavě elastiq (350,-) a z DM Babylove (56,-) a přijde mi lepší a příjemnější ten z DM😉

alishka111
5. bře 2015

Já mám 100% genetické dispozice ke striím, žádná žena v rodině se jim nevyhnula. Já jsem ale mazala ode dne pozitivního testu v podstatě pořád, 4x, 5x denně, všim co mi přišlo pod ruku, elasti Q exklusiv i normální, bepanthen, vichy, GS mamastrie, kokosový olej. A každou volnou chvilku jsem kůži masírovala "vytahováním". Spotřebovala jsem za těhotenství 7 balení. OK, stále mě to asi 2.000,- ale nemám ani jedinou jizvičku!!! A to jsem měla opravdu obrovské břicho - v šestém m se mě ptali, kdy budu rodit a v devátém si všichni mysleli, že mám dvojčata. Na mých 55 Kg, to bylo opravdu legrační. Ale už měsíc po porodu jsem měla břicho jako kdybych nikdy nerodila (ok, možná troch "stará" kůže - ale to se podle mě časem vstřebá) Nikdo v rodině nevěřil svým očím ;)
Nemyslím si tedy, že by krémy neúčinkovaly, jen se ve většině maže moc pozdě - praskají spodní vrstvy kůže, takže je potřeba dost času, než se výživa dostane i tam, nebo málo. Samozřejmě, že někomu nemusí pomoct ani to, ale za pokus to rozhodně stojí!
Jo nejradši jsem měla bepanthen a GS mamastrie, jsou takové olejnaté nebo jak to říct ;)

caboonek
5. bře 2015

Já jsem se mazala cca od 3.měs Dove, Nivea apod. Na značce nezáleží, ale promazávat... Nemám na bříšku nic, ale já přibrala jen 5kilo, měla jsem úporné zvracení půlku těhotenství

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru