Ahoj, zajimam se o hypnoporod a narazila jsem na kurzy jemneho zrozeni, ktere se poradaji na mnoha mistech republiky. Vaham,zda to zkusit...
Byly jste na nich? Jake to bylo? Prosim o zkusenosti a zazitky.
@isabelafuentes my jsme s muzem byli a vrele doporucujeme!
@evazchleva To je super!A ve kterem meste jste byli? A v kolikatem tydnu teh.? Co se tam delo?
Ahoj my jsme s muzem taky byli. Na hypnoporod se pripravuji cca od 27tt. Ovsem na kurzu jsem byla ale ne v CR, protoze momentalne neziji v CR. Ale myslim, ze to bude velmi podobne. Kurz byl to nejlepsi do ceho jsem penize investovala. A ze stranky Jemneho zrozeni jsem si koupila nejake afirmace a relaxace. Za me vrele doporucuji. Poznas, ze rodit se da i jinak, ze hypnoporod je krasny, uvolneny. Pak uz jen zalezi na tobe, kolik casu tomu venujes a jak moc se dokazes uvolnit... moje lektorka studovala primo u pani Monganove (zakladatelka hypnoporodu) a pana Odenta. Kurz byl uzasny. Cetla jsem i knizku a podle me byla super. Kazdy si musi zvazit jakym zpusobem chce na svet privest sve dite, je to volba kazde z nas.
A vlastne jeste me tak napadlo, pokud uz ted vis, ze chces za kazdou cenu pri porodu epidural, tak to asi nebude nic pro tebe. Naopak, pokud citis, ze chces prirozeny porod bez zbytecnych lekarskych zasahu a medikamentu, tak smele do toho. Pani lektorka nam rekla, ze pri porodu se uvolnuji krome jineho dva hormony: oxytocin a endorfin. Oxytocin je hormon lasky a endorfin je hormon rozkose... proc by teda mel byt porod neco hrozneho, ceho se vsechny bojime 😉. To jen my lidi nevime moc jak na to v dnesni dobe 😳. Zvirata jsou na tom mnohem lip.
@bikiki Tak to jsem rada,ze jste byli s kurzem spokojeni,my se na nej chystame v Plzni a jsem hodne zvedava,jakym zpusobem to bude probihat. Ctu prave knihu od p. Mongan a hodne me to oslovilo.
Taky bych se primlouvala,jestli nam napises po porodu,jaky jsi ho mela a zda vsechno probehlo tak,jak sis prala.
Jak casto se te priprave doma venujes-denne?
@netopejr Ano cekam prvni detatko a rodit budu urcite v porodnici (ale tam pojedu az to bude nevyhnutne nutne, cim dyl doma tim lip). Prece jen kdyby byly nejake komplikace, chci mit zdravotni peci po ruce, nicmene toto si nepripoustim. Urcite probehne cely porod hladce a prirozene 🙂. Mam domluvene dve porodni asistentky, ktere budou u meho porodu, a ty jsem si vybrala tak, aby meli na porod stejny pohled jako ja. Urcite az porodim tak sepisu cely svuj porod a zda mi vyslo vse, jak jsem si prala atd. a klidne to hodim i sem.
@isabelafuentes Urcite napisu, verim, ze vsechno probehne prirozene a hladce. Toto mam asi uz ze vsech tech afirmaci a relaxacnich cviceni. No ale pozitivni mysleni je nejdulezitejsi ;). Doufam, ze budes s kurzem spokojena, ale ja verim, ze ano.
Ted uz se pripravuji denne, ale to kvuli tomu, ze uz na to mam cas. Kdyz jsme chodila do prace, tak to bylo tak jednou, dvakrat do tydne, co se tyce poslechu nejakych relaxacnich cviceni. Ale treba afirmace si rikam kazdy den, mam nejake oblibene, jako treba: Me telo vi, jak porodit. Me detatko vi, jak se narodit. Proste se snazim verit vlastnimu telu a miminku. Na lednicce mam vyvesene ruzne obrazky jako napr. idealni polohy miminka pri porodu, aby melo usnadnenou rotaci u porodu a dle ultrazvuku je presne takto uz dlouho otocene. Nerikam, ze to je vliv jen toho obrazku, ale podle me sila mysli funguje... Jesteze nemame moc navstev doma :D.
Vedela by jsem o tomto mluvit strasne dlouho, protoze tim jsem uplne pohlcena :D, nicmene co se tyce napr. manzelovi rodiny, tak pred ni me/nase nazory nesdilime. Manzeluv stryc je gynekolog a je zastance lekarsky vedenych porodu, na porodnim kresle atd.... Ja bych si prala rodit do vody, ale treba na to nebudu mit u toho porodu ani chut. Nicmene tu volbu chci mit a moct se sama rozhodnout...
Na popis porodu se moc těším! Tukni mi pak někdy info, klidne do IP, kdybys nechtěla sdílet verejne.
Přeju,at vse vyjde dle přání a představ!😉
Ženy, jaké používáte relaxace a afirmace? Chtěla bych nějaké do sluchátek, abych je mohla poslouchat při porodu, ale nevím, kde je sehnat. Koupit na webu jemnezrozeni.cz, anebo se dají získat někde jinde?
A koukám, že @bikiki už porodila, tak moc gratuluji k holčičce a doufám, že porod proběhl podle Tvých přání! 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Zatím čtu jen knížku ale moc mě to neoslovilo. Prijde mi to moc americké a ani to nevydrzim dlouho číst.