Krvácení po cvičení s Aniballem, nakolik je normální?

kukokuko
18. kvě 2017

Holky, cvičím s Aniballem a moc mi to nejde...Dnes jsem cvičila pošesté po vytlačení 21 cm jsem krvácela, ale už to ustalo. Jsem ve 38tt.,mám ve cvičení pokračovat a jak? Bohužel se toho už dost bojím..Díky moc

martulka6188
18. kvě 2017

Podle me nekde primarne o vytlaceny objem, ale o zvyknuti si na ten pocit tlaki a zjisteni, jak vlastne tlacit. Takze bych klidne cvicila dal bez pridavani centimetru. Nebo muzes provadet rucni masaz hraze.
Ja jsem tento tyden taky zacala cvicit a musim rict, ze jsem myslela, ze to pujde lip co se tyce objemu. Postupuju radsi ale velmi pomalu, ale vubec mi to nevadi. Jsem hlavne rada, ze jsem prisla na dychani a zpusob tlaceni.

aleenka1234
18. kvě 2017

@kukokuko necvicit, je plno názorů, ale za me a mého okolí spíše špatná zkušenost.

mirkah123
18. kvě 2017

Já cvičím cca necelé tři týdny, do 30 cm v pohodě, dneska při 33 cm jsem měla na papíru také trochu krve, ale to bylo spíše jen takové poraněni myslím, žádné krvácení. Být tebou, dám si třeba dva dny pauzu a pak zkusím znova. Jak píše @martulka6188, jde hlavně o pocit si zvyknout na ten tlak, že začátku mi to taky moc nešlo a teď už úplně v pohodě, jelikož vím, jak zatlačit 😉

kukokuko
autor
18. kvě 2017

@aleenka1234
Jak to myslíš přesně?

kukokuko
autor
18. kvě 2017

@mirkah123
Nacvičíš 33 cm? Není to už moc? Výrobce doporučuje 28-30 cm a i to mi teď přijde jako nedosažitelné...Já to u sebe hodnotím spíše taky jako poranění, ale já jak vidím krev, tak je konec🙂 Cítím, že jsem tam poškrábaná, spíše uvnitř řekla bych..Poradíš nějakou fintu jak na to tedy?

pucmelinka
18. kvě 2017

Ja jsem zacala cvicit 36+3,36+6 jsem porodila,nacviceno jen 19 cm,hlavicka 33,5 cm,bez nastrihu,jen par kosmetickych stehu,po 2 hodinach jsem sedela...
Balonek podle me nauci vnimat tlak a pocit na tlaceni,ale nezaruci porod bez nastrihu a poraneni...dle meho dr.je to placebo...ale stejne jsem do nej investovala a nelituju...
A taky zalezi,jak je vedenej porod a jak se dr a PA snazi chranit hraz,jestli tomu nechaji volny prubeh,nebo hraz rozmasirujou pred pruchodem hlavicky...

barca877
18. kvě 2017

Kamarádka taky trochu krvácela po cvičení, ale byla to jen prasklá žilka nic vážného. Já jsem neměla při cvičení žádné komplikace sice to ze začátku taky moc nešlo ale vyplatilo se. Porod sice 18 hodin ale bez nástřihu a šití. Všechny moje kamarádky co ho používaly tak porodili bez nástřihu. V porodnici mi holky záviděly, nic mi po porodu nebylo, mohla jsem hned na velkou, na malou, žádný bolesti prostě pohoda. Dala bych si pár dní pauzu a pak to zkusila znovu fakt se to vyplatí.

azraell
18. kvě 2017

Ja cvicim 8dni a mam 26cm, dnes som tiez trosku zaspinila, tak som uz na 27cm neskusila, ale zajtra skusim zas. Ako velmi krvacas? Mohla ti prasknut nejaka cievka vo vnutri, je to bezne, pokial vsak citis bolesti, cvic opatrne a kludne este par dni len tych 21cm, pomaha to aj psychicky pripravit sa na to tlacenie a tlak, ako uz pisali holky, drzim palce

mirkah123
18. kvě 2017

@kukokuko četla jsem, že některé holky šly i na víc, ale myslím, že mne už tohle stačí, maximálně ještě nafouknout na víc, ale už nevytlacovat, je to už pak dost nepříjemné.
Snaž se hlavně co nejvíc uvolnit, poloha v pololehu, pokrčená kolena a přitom, když tlačila se snaž maličko přitahovat pánev, aspoň mne to teda pomáhá a jsem schopná na jeden výdech balónek vytlačit 🙂 kéž by to pak bylo tak jednoduché při porodu 🙂
Hlavně se toho neboj, zvládneš to 😉

luciehutt
18. kvě 2017

Po krvácení jsem dala dva dny pauzu a pak začala znovu. Na cvičila jsem 29 cm 🙂

luciehutt
18. kvě 2017

Dodám, že cvičení stalo za to. Hodně balónek pomohl psychicky a myslím i fyzicky 🙂. Rodila jsem 6 hodin a ani odřená jsem nebyla 🙂.

kukokuko
autor
18. kvě 2017

@mirkah123
No já cvičím v kleku na všech čtyřech nebo v podřepu..Přijde mi, že tak je hráz méně namáhaná než v lehu na zádech, i se to obecně tvrdí, tak nevím..

normalnimatka
18. kvě 2017

@kukokuko to jsou určitě lepší polohy na porod. otázka je, jestli ti dovolej v takový poloze bejt v porodnici...

ulmanka0
18. kvě 2017

Cvičila jsem poctivě měsíc před porodem a postupovala velmi pomalu, i přesto jsem cca od 18 cm pokaždé krvácela. Bylo to krvácení z natržení sliznice, nic hrozného, ale nedalo se tomu nijak zabránit. Hned to taky ustalo. Musím říci, že balonek není zárukou lehkého porodu bez nastřižení. Dcera vážila 3910g, nástřih jsem měla velký a bez něj bych to určitě nedala. Balonek mi pomohl v tom, že jsem věděla, jak bude tlak na hráz a porodní cesty při porodu vypadat, naučil mě správně dýchat při tlaku a nepanikařit, spíše se zklidnit, když to začalo hodně tlačit. Takže se dá říct, že mi pomohl, ale asi ne tak, jak si tady mnoho rodiček představuje 🙂

luciehutt
19. kvě 2017

@ulmanka0 Samozřejmně to není na 100%, někdy se stane i s balonkem, že to jinak nejde. Můj měl 3920g a skvělý 🙂.

leki
19. kvě 2017

Kazda ma určitej limit. S kamoskou jsme mely stejnej termin porodu, tak jsme cvicily zaroven. Ja nacvicila 33 (ano, je to moc, ale furt mi rikali, ze mrnous je velkej a ma velkou hlavu+jsem si to blbe precetla a byla prrsvedcrna, ze max je tech 33).kamoska nacvicila 26. Pak uz byly problemy s krvacenim. Doktorka v porodnici rikala, ze v pripade krvaceni to chce den pauza a pak zvolna. Pokud se to nezlepsi a zase bude krvaceni tak uz necvicit vic, jen udrzovat, ale nehrotit to.

kukokuko
autor
19. kvě 2017

@leki
Takže ty jsi byla bez krvácení a kámoška i přes menší výsledky byla s, je to tak? A jak vám to oběma pak dopadlo, s nástřihem nebo bez? No já to nechám až do úterý na dotaz na doktorku do prenatální poradny, i když mě to mrzí...Termín porodu 31.5. a nacvičeno málo a ještě se toho teď už bojím:(

aleenka1234
19. kvě 2017

@kukokuko způsobuje předčasný porod. Navíc, je to takový marketingový, propagační boom. To, že te nastrihnout a nebo ne, nezáleží na Anibalu. Výhoda je, že se naučit dýchat a prodychavat, ale jinak nic jiného. Dřív porodis a lehčí porod díky Anibalu urco nebude.

aleenka1234
19. kvě 2017

@luciehutt to, jestli te nastrihnout a nebo ne rozhodně nezáleží na cvičení s anibalem. Jsou na to spíše negativní reakce.

luciehutt
20. kvě 2017

@aleenka1234 Četla a slyšela jsem hlavně pozitivní, asi čteme každá něco jiného 🙂. Nechci odrazovat od cvičení. Jsem balonkovym zastáncem, doporučili ho u nás všichni gynekologové. Nechápu proč musíte strašit zakladatelku že porodí kvůli cvičení dříve. Neřekla jsem, že když se cvičí, není nikdo nikdy poraněný 😉. Jak jsem již psala, hodně mi to pomohlo psychicky a nejsem jediná. Malý se narodil přesně v terminu. Cvičící kamarádka taky tak. Díky Aniballu jsme měli lehčí porod určitě!

mirkah123
20. kvě 2017

Tak holky,ja dneska rano porodila a musim rict,ze za me aniball rozhodne ano,uz jen po psychicke strance mi hodne pomohl 😉

leki
20. kvě 2017

@kukokuko my jsme nakonec mely obe malej nastrih. Me ale rikala porodni asistentka dopredu, ze to asi jinak nezvladnem. Malej mel hlavicku 37. Ale nastrih byl minimalni, zadny dlouhy siti, mamina cucela, ze jsem sedela uplne v pohode hned po porodu. Kamoska taky. Mozna nahoda, tezko rict. Ja si kazdopadne myslim, ze tim minimalne procvicis vnitrni svaly a pri porodu se kazdej sval navic urcite hodi. Me to pomohlo hodne i psychicky. Kamosky co ho nemely (4zatim) mely poporodni fazi vzdy horsi a siti vetsi.

leki
20. kvě 2017

Jeste k tomu drivejsimu porodu kvuli anibalu, to jsem teda nikde neslysela. Treba ja cvicila o 2 tydny driv, nez se doporucovalo (byla jsem zcela presvedcena, a tvrdila to vsem v okoli, ze porodim o 14dni driv). No, rodila jsem 3 dny po terminu.

alikoaliko
21. kvě 2017

@leki To same ja... cvicila jsem od 36tt a rodila jsem 10 dni po terminu. Kez by to vyvolavalo porod driv :D :D nacviceno 29 cm s mirnym krvacenim, dite 4205g hlavicka 36 cm a bez poraneni. Porod byl teda dlouhy, asi 20 hod od prvni kontrakce a polohu bych jinou nez v pololeze nedala, jak se mi uz klepaly nohy. Presto to hraz prezila. Akorat teda musim rict, ze venku urcite nebyla na jedno zatlaceni, spis tak na deset, a ze tlak aniballu je absolutni nic oproti tlaku ditete.

alishka111
21. kvě 2017

Podle mě dřívější porod aniball u zdravého těhotenství nevyvolává, není jak. Pokud člověk provozuje manželské hrátky a chodí na toaletu, tak s aniballem nezažije nic nového 🙂 Za mě super věc, ale myslím, že se musí cvičit hrozně opatrně a s respektem. Mě trval posun 18-30 cm 4 týdny a to jsem cvičila skoro denně min 30.min. Nikdy jsem ale nekrvácela. Přes krev bych nešla...

mrabbit
23. kvě 2017

@kukokuko Já bych se tím vůbec nestresovala, že jsi nacvičila míň cm, než jsi měla v plánu. Já u prvního dítěte tyto praktiky neprovozovala vůbec a porodila jsem taky bez nástřihu. Není to jen o tomto 🙂 Takže to chce hlavně klid a pozitivní smýšlení. Kdybych krvácela, tak bych se na to vykašlala. Teď jsem těhotná podruhé a pořizovat balónek nejspíš nebudu, nějak na tohle nejsem.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru