Nazdárek těhulky! Jak je to v těhotenství se šlapáním na kole? Jsem vášnivá cyklistka, ale bojím se, že bych mohla uškodit mimískovi. Končím za chvíli první trimestr a jaro se blíží. Tak mě to zajímá. Děkuji.
@slevaaa Nejsem asi tak aktivní cyklistka jako ty, ale ptala jsem se po otěhotnění doktora na totéž, druhý trimestr jsem začínala na podzim a to jezdím moc ráda. Doktor tedy ne, že by mi to přímo zakázal, ale řekl mi, že jak se těhotným mění těžiště, tak je tam pak větší riziko pádu. JInak pokud nejezdíš vyloženě nějaké terény, kde hodně skáčeš apod. a také pokud nemáš od lékaře žádná omezení aktivit, tak prý čistě jízdou na kole či rotopedu ohrozit mimčo nemůžeš. Já tedy mám ještě navíc nízký tlak a s tím spojené závratě a motání hlavy, takže jsem kolo raději oželela a zůstala jen u chůze a lehčí verze cvičení ve fitku 🙂
já jsem v těhotenství dělala skoro všechno jako předtím, jen opatrněji a s menší intenzitou. V období před těhotenstvím jsem zrovna na kole moc nejezdila, takže v těhotenství mne to ani nenapadlo. Podle mne tam je jediný problém pádu na řidítka s větším břichem. Popojíždění po asfaltu by mělo být v pohodě, ale záleží hlavně na tvých pocitech. Já tou dobou jezdila na vodu a to i na divokou. Byla jsem na začátku kdy jsem ještě nevěděla že jsem tehotná cca5-6tt a to byla fakt divočina na hranici našich schopností. Pak jsem byla ještě párktát (15tt , 6.m.), ale už s ohledem na těhotenství - u mně hlavně větší dejchavičnost při zátěži, jinak mi nic nebylo. V druhém těhotenství jsem byla i na běžkách... Dej na svůj pocit a vyprdni se na okolí 😉
Jako se vsim...vyzkousej a telo ti samo rekne.
Já jezdila pravidelně na kole celé těhotenství (např. do práce a z práce do nástupu na MD, vzdálené cca 9km) a pak i později, i když to už jsem měla na vše víc času a volila raději chůzi..Kolo je super, mě hrozně vyhovovala ta poloha v předklonu, i když jsem později musela šlapat s víc rozkročenýms nohama...Ale je tam právě to nebezpečí pádu a úrazu, reakce jsou pomalejší, např. než jsem se bříškem rozjela v křižovatce, už mě málem smetlo auto, které tam před tím nebylo, ale je o dost rychlejší, na cyklostezce člověku může zase pod kolo vlítnout dítěte nebo pes (to jsem měla taky na mále) nebo kdekoliv třeba kočka, či zajíc (mě se stala ta kočka, kolegovi zajíc, ten to ošklivě od odnesl, ani nebyl těhotný, já se vyhnula střetu o fous, taky si člověk dává větší pozor a jezdí paleji...)...No, ale zase nejezdím v autě, to mi přijde taky dist nebezpečný 😃
Ja jezdila behem prvniho i druheho tehotenstvi. U mladsi dcery dokonce jeste v 9. mesici. To uz mi ale zavazelo bricho 🙂. Pokud nemas nejake potize, tak klidne muzes, jen opatrne a terenu bych se radeji i vyhla, tak mi to rikala i doktorka 🙂
Jezdila jsem na kole v prvnim trimestru, kratší trasu po rovine. Pak zacala byt na kolo zima, jinak bych asi jeste chvili jezdila... Do 20tt jsem jezdila na lednich bruslich. Pak uz jsem zacala trochu bat s vetsim brichem.. Kdybych mela poslouchat okoli, tak bych se nejlip od pocuraneho testu nemela hnout z gauce🙄 Delej to, na co se citis👍
Já párkrát seděla na kole v 5.měsíci a dalo se. Akorát bylo nepohodlné, že jsem si kopala do břicha. Ale jen po asfaltové cyklostezce, kde nebyl provoz. Bála jsem se, že na silnici by mě někdo srazil a v terénu že by mi to ujelo. V zásadě platí v těhotenství nezačínat s novými sporty, ale pokračovat v tom, co děláš normálně můžeš, jen s menší intenzitou.
jezdila jsem ještě v 5. měsíci, pak mi začalo vykukovat bříško a bála jsem se nějakého prudšího brzdění a případného nárazu do bříška, tak jsem toho nechala. V druhém těhotenství jsem zase ještě v 6. měsíci bruslila, ale opírala jsem se o kočárek se starším, tak jsem se pádů nebála, bez kočáru bych asi už nešla, přeci jen pupík vykouknul o dost dřív...
Vyzkoušej a uvidíš🙂 Já si myslela, že kolo si ještě párkrát na jaře užiju, ale zjistila jsem, že fakt ne. Mám klasické pánské s cyklistickým posedem, žádné městské na popojíždění, kde bych seděla téměř rovně. Takže jsem hezky nakloněná dopředu a visícímu (i když téměř neviditelnému) břichu to dobře fakt nedělalo.
Na kole bych jezdila pouze po cyklostezce, žádné lesy a hrboly.
Jsem ve 3. Trimestru a ob den vyjedu na rekole po cyklostezce. Resp. Doted jsem nicmoc nedelala a ted uz citim, ze telo potrebuje aspon nejaky pohyb krome chuze...Myslim, ze kdyz se jede s rozumem, neprehani se to a jedes po normalnim terenu, tak neni problem. Na silnici bych nejela...
Zalezi, jak to telo snese, my byli cca ve 25tt na dovce a na kolo jsem byla pred tehu zvykla, v tehu jsem cvicila, hodne chodila i teren, ale jak jsem jsem sedla na kolo, po par metrech mi zacalo hrozne tvrdnout bricho, jako fakt me to vydesilo, jelikoz cele tehu az do konce mi nikdy netvrdlo, tenkrat jsme jeli cca 5 km daleko a ja myslela, ze z toho porodim, zpet jsme tech 5km sli pesky a dobry, ale bricho me z toho bolelo jeste druhy den, tak pokud ti nevadi bricho, nijak neomezuje a jezdis po rovine a zadne otresy, proc ne, vsak se doporucuje i behat, kdyz byl clovek zvykly pred tehu a tehu probiha bez problemu
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@slevaaa Uprimne nevim, ale asi to bude stejne jako se vsim. Ja jsem ted 25tt, probehly hory se snehem, nesedla jsem si ani na boby. Pokud zvladas fyz zatez je to jedine dobre, to bych neresila, ale problem jsou otresy a mozne pady.