Kolik z Vás v těhotenství pravidelně cvičilo?

jr1986
23. říj 2014

Ahoj holky, zajímá mě, kolik v Vás během těhu pravidelně cvičilo? Jsem jen zvědavá. Nic víc 🙂

zzuzinda
23. říj 2014

S Adamem jsem chodila 2x týdně plavat a min 6 hodin týdně jsem předcvičovala aerobik, pak se mi asi v 6. měsíci udělalo při hodině zle a tím jsem s aerobikem skončila a chodila jsem jen plavat. S Bárou jsem chodila 2x týdně plavat, ale pak jsem začala krvácet, takže utrum se vším.

celaskon87
23. říj 2014

Ahoj, já jsem moc necvičila. Ze začátku mi nic nebylo, doma jsem měla dost práce (opravujeme dům) a v práci mám relativně taky dost pohybu, takže jsem o spalování kalorií neměla nouzi. Samozřejmě jsem tím ale neposilovala svaly pánevního dna atd. Když už se to doma dalo trochu dokupy, tak jsem se porozhlédla po těhotenském cvičení - všechna byla ještě v mojí pracovní době, tak jsem neměla šanci. Pak jsem šla na mateřskou, zavítala jsem na těhotenské cvičení 2x a poté jsem měla krvácení, tak jsem se na to vykašlala. Musím ale říct, že se udržuju v kondici pravidelnou chůzí, ještě např. minulý víkend jsem ušla 10 km procházku (jsem 37. týden).

happylenulka
23. říj 2014

no já jsem pravidelně běhala do 4tt... pak mi přišlo divné, že to neudýchám a to jsem zjistila, že jsem těhotná... no a už přes dva týdny mám takové nevolnosti, že jsem na neschopence a jsem ráda, že 2x denně vyvenčím na 15 minut psa... ale doufám, že jak nevolnosti odezní, tak se ke sportu zas vrátím... ráda bych asi zas běhala... nebo chodila na nějaké těhotenské cvičení

camelinka
23. říj 2014

@jr1986 Ahoj, já pokračovala do 7.měsíce v danceaerobiku a zumbě, jak sem byla zvyklá, pak už sem to neudýchala,....

simbelmine
23. říj 2014

Ja chodila do 11. tydne na power jogu a vyjma nekterych cviku jsem zvladala. Kdyby se pak nevyskytly problemy, chodim do te doby, nez vyroste bricho.

nonacek
23. říj 2014

@jr1986 přiznávám,ze Já vůbec necvičila,cele tehu bych prospala😌

adypro
23. říj 2014

Ze začátku jsem běhala, pak už mi to nebylo doporučeno lékařkou, pravidelně jsem plavala až do porodu a cca jednou týdně od poloviny těhot. jsem chodila na cvičení pro těhotné, musím říct, že mě to ale moc nebavilo. Po šestinedělí jsem hned navázala cvičením po porodu u mé PA (pomohlo určitě posilování pánevního dna, to jsem pozorovala, doporučuju). A samozřejmě chůze, ještě v 9. měsíci i 15 km výlety po kopcích, to byla poslední dovča jen s manželem.

radushka1
23. říj 2014

Vůbec, z práce jsem domů jezdila mezi 18. - 19. hodinou a to jsem byla tak akorát zralá na sprchu a postel...

lumcag
23. říj 2014

@jr1986 Ahoj já musela cvičit , (ale né sportovně) každý den,
ale po mobilizaci kostrče cviky L. Mojžíšové -12cviků po 40 opakováních do 20tt a po 20tt mi fyzioterapeutka pár cviků odbourala a zůstalo mi jich 5 po 40 opakováních až do 36tt

jr1986
autor
24. říj 2014

A je to tady-jsem oficiálně lemra. 😀 Smekám před @zzuzinda, @camelinka , @simbelmine, @adypro. Holky jste skvělé. Já neudýchám nic snad od začátku. ☹ Měla jsem to stejné jako @happylenulka . Před těhu jsem cvičila. Jak jsem zjistila, že čekáme, tak jsem přestala. Jednak třeba bikram jóga se nesmí a taky mi bylo furt zle a byla jsem ráda, že jsem ráda. Na začátku druhéto trimestru se mi začalo dělat líp. Teď v 18tt jsem byla 2x v bazénu a jednou cvičit. Zadýchávám se ☹ a uplavu tak polovinu toho co dřív ☹ , o protahování ani nemluvím. :-/ Jsem rozčarovaná z toho, kam se moje dřívější ohebnost vytratila za tak krátkou dobu?! Jestli to takhle půjde dál, tak potěš koště 😠 Zkoušela jsem omluvit svoji lenost tím, že některé holky necvičí vůbec a pohyb měsíc odkládala. Jenže ostatní mají zase pohyb v práci, doma atd. Já jsem na riziku, takže čas mám a hýbat se už konečně můžu. 🙂 Takže vyhlašuju stop výmluvám! Protože, když jsem se tenhle týden do toho konečně pustila, tak jsem sebou zděšena. Musím holt vyhlásit válku zadýchávání se a prkeným zádům. 😀 Tak mi držte pěsti 🙂

cerveliska
24. říj 2014

Já plavu 2x týdně a snažím se uplavat (prsa nebo znak) alespoň 0,5 km (většinou jsem ve vodě 30 minut,pak už musím utíkat na malou) a denně se snažím ješte minimálně 20 minut cvičit na/s fit balonem kvůli pánevnímu dnu. A protože mám pejska tak chodím pravidelně na dlouhé procházky. Od tý doby co plavu (od 13tého týdne) mě vůbec nebolí záda! Když to po sobě čtu tak mám více pravidelného pohybu než před těhotenstvím. A dobrý je to, že jsem pojištěna u VZP, a mám nárok na 500 Kč jako dospělý pojištěnec a dalších 500 Kč jako člen Klubu pevného zdraví na proplacení cvičení/plavání v těhotenství.

terlis
24. říj 2014

já do 33 tt cvičila 2x týdně, od té doby jen pohyb doma a procházky 🙂

luciebx
24. říj 2014

ja necvicila vubec... mela sem predporodni kurz.. ale to bylo cele.. ale I tak mi pripadlo ze z toho kurzu sem nic nepobrala... ale chtela sem chodit na tehu plavco a v te dobe nebylo.. ale ted uz je.. tak priste.. urcite plavco 😵

jaenik
24. říj 2014

@jr1986 Ahoj, já jsem na tom hodně podobně. Dřív jsem cvičila pravidelně, měla jsem fajn fyzičku. Jakmile jsem zjistila, že jsem těhotná, přestala jsem a nestačím se divit. Asi od 6.týdne se zadýchávám už na 3. schodě, po vyšlápnutí mírného kopečku vypadám jak po vytrvalostním běhu. Stejně od toho 6tt mi je denně šoufl, takže jsem kolikrát ráda, že jsem ráda, a když je mi relativně dobře, mám strach se jakkoliv cvičebně pohybovat, protože třeba i po rychlejší chůzi mě hned začne píchat v podbřišku... takže jsem zvědavá, jak budu vypadat na konci těhotenského maratonu 🙂 Zatím jsem během 3 týdnů přibrala v průměru těch 0,5kg/týden, což jsem koukala je v normě v prvním trimestru..

jr1986
autor
24. říj 2014

@cerveliska jj, taky jsem u vzp a 500čerpám. Malá se narodí až v březnu, takže tenhle příspěvek určitě využiju i po novém roce. 🙂

happylenulka
24. říj 2014

@jr1986 VZP přispívá 500 na co??? Díky

jr1986
autor
24. říj 2014

@jaenik to mi povídej-nedávno jsem vyběhla do 8patra a nemohla popadnout dech. Chudák sousedka si nejspíš myslela, že mám infarkt 😀 Každopádně přeju, ať Ti je brzy dobře. Já zatím moc nenabírám. Mám nahoře asi kilo. A skoro jsme to s manželem oslavili 🙂 Díky nevolnostem jsem předtím 4kilogramy zhubla, ale teď už to snad poleze brzy nahoru. Drž se. Snad Ti bude brzy líp.

cerveliska
24. říj 2014

@happylenulka VZP přispívá všem dospělým pojištěncům 500 Kč na rok na úkony ohledně prevence (napr. očkování, rehabilitace, atď.) a pak budoucí maminka, která se prihlásí do Klubu pevného zdraví (zdarma) má nárok na dalších 500 Kč /rok. Funguje to tak že pojištěnec si nechá proplatiť bloček/fakturu zpětně.

happylenulka
24. říj 2014

@cerveliska a jak to tedy funguje? v klubu zdraví jsem, ale zatím jsem ho kromě slev v obchodech nevyužila...

adinka_k
24. říj 2014

Cvičím 2x týdně venku - těhu pilates a gravidjógu. Doma každý den základní protažení na míčim zaměřené hlavně na bederní páteř a posílení trapézy.

cerveliska
24. říj 2014

@happylenulka Nevím jestli se může zveřejnit odkaz , ale zkusím to
http://www.klubpevnehozdravi.cz/rubrika/maminka
a žádost zaslat po štou nebo osobnĚ
http://www.klubpevnehozdravi.cz/rubrika/Zaslani...

0508
24. říj 2014

Já necvičím, ale snažím se co nejvíc chodit pěšky. Pořád pracuju, kam hodinu dojíždím, takže dojedu domů dost pozdě. Tak aspoň chodím každý den co to jde.

letadlo13
24. říj 2014

Do třetího měsíce jsem vedla kurzy orientu, ale byla jsem najednou dost vyřízena. V létě kurzy nejsou a zářijové už jsem neotevřela (5-7 měsíc). V prvním těhu jsem neměla představu, jak budu nebo nebudu vypadat. Léto jsem prospala ale pravidelně jsme dělali okruh svižnou chůzí lesem (cca 6-8 km, 2x týdně), běhat málo kdy. Teď chodím 1x týdně na těhotenské cvičení v bazénu. Jinak normální provoz - ale spíš jsem kvůli únavě aktivity omezila. Spící člověk nemá v posilovně co dělat 😀

andelka
24. říj 2014

Od 16tt až do porodu. Těhotenské cvičení a plavání. 1x týdně. Vynechala jsem jen při nemoci. A u druhého jsem měla i dost pohybu se starším dítkem. 🙂

jr1986
autor
24. říj 2014

Holky, jste úžasné. Děkuji za motivaci. Určitě vytrvám. Když vidím, co s mým tělem udělaly 3měsíce bez cvičení-občas chodím pěšky, ale jinak jsem panelákový flákač bez dítka, které by mě prohánělo. Tak se děsím, co by bylo po dalších 6měsících.

mon_88017
24. říj 2014

Na "organizovaný pohyb" jsem nikam nechodila, ale denně jsem dávala 8km se psem po lese, v podstatě až do porodu. 😎

simbelmine
24. říj 2014

@jr1986 Jeste znam holky, co behaly 5 mesicu orientak a chodi tury s batohem jeste ve 2. pulce 2. trimestru 😀. Proste kdo se jak citi (ta ma power joga se taky zakazuje, ale ja se citila dobre a verila telu). Takze urcite se pohybu neboj a zkousej to, co to pujde.

camelinka
24. říj 2014

@jr1986 Tak ono se to neda takhle srovnavat, ja taky spala i pri chuzi,ale tohle me bavilo a navic mi cely tehotenstvi lautr vubec nic nebylo, tak sem chtela pokracovat co to pujde, navic kamoska tohleto predcvicuje a mely sme holky zaroven, tak sme se tam brichatily obe, ona az skoro do konce 🙂 .
Druha vec byla, ze su hroznej zrout, tak sem byla rada, ze me pohyb delal dobre, jinak by misto 16kg na konci bylo mnohem vic 😀 .
Neohlizejte se na ostatni a delejte co je vam prijemny 😉

jr1986
autor
24. říj 2014

@ camelinka, @simbelmine Ale jo. Právě, že já se pohybu nebojím a nikdy sem se nebála. Jen mě překvapilo, kam se ty poctivě odcvičený roky ztratily ☹ Tři měsíce jsem nedobrovolně proležela a před tím jsem byla zvyklá 2x v týdnu cvičit jógu, sem tam bazén, kolo, prochajdy atd. A nedávno na výletě na kole mě předjížděli i důchodci 🙂 A to jsem si myslela, že mám natrénováno 🙂 No snad se rychle dostanu do původní kondice. A přijde to dřív, než bude běhat se mnou i dítko 🙂

anulaaa20
24. říj 2014

Já do 16tt pracovala jako servírka dělala jsem dvanáctky takže jsem měla pohyb jen ten ale myslím že dostatečný a když jsem měla volno tak sem se na nic nezmohla a celý den prospala a nabírala sílu teď jsem na neschopence a ještě sem se ani nehla dost odpočívám ale vím že bych měla nějký ty procházky podnikat jen samotné se mi nechce a přítel je v práci a nikoho tu neznám.. 😖

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru