Ahoj, zajímalo by mě, kdy se přihlásit na předporodní kurz.... Chtěla bych do Ostravy Vítkovic, kurz tam mají, ale nevím v jakém týdnu je nejvhodnější ho absolvovat a jak dlouho dopředu na něho být nahlášená... Díkec za odpovědi 😉
Já jsem na žádný kurz nechodila, přijde mi to zbytečné... Ušetřila jsem peníze na něco jiného, porod zvládla i bez kurzu 😉 A co tak čtu, tak málo která mamina se pak zvládá ještě řídit radami, ale řídí se vlastním tělem...
taky jsem na kurzu nebyla.... z vlastní zkušenosti vím, že každá PS má trošku jiný názory -hlavně ohledně dýchání, takže mi to taky přijde zbytečné. Raději bych zkusila oťuknout kámošku co už rodila a nebo mamču a popovídala si, aby mě třeba uklidnila a zodpověděla nějaký otázky .... Já si s tím hlavu nelámala, na co jsem chtěla, tak jsem se zeptala v okolí nebo vyhledala na internetu a pak těsně před porodem samotným mi asistentka řekla jak dýchat a bylo. Jinak bych se informovala u tvého gynekologa, který by ti nějaký dobrý kurz mohl doporučit a určitě ti řekne i kdy je nejlepší chodit 🙂
Všude je to jiné, zavolej a poptej se. Já na kurz chodila, protože mi ho hradila ZP, ale jinak bych nikdy víc nešla. Na netu jsem toho našla mnohem víc, nového jsem se nedozvěděla nic a spíš jsem o novinkách informovala lektorku 🙄
🙂 take mi prijde kurz zbytecny.....jak pisi holky, kdyz prijde tvrde na tvrde ridis se podle sebe) me nidko nikdy nerikal ani pri porodu jak dychat..... naopak jsem v boleste nedychala bylo to pro ne prijemnejsi)) a tlacila jsem na jeden nadech.. zda to bylo dobre ci ne nevim,ale deti jsem porodila🙂
Já jsem taky nešla. Neměla jsem to ani v plánu. Jednak nebyl čas (státnice+diplomka), jednak chuť, nechtěla jsem někam jezdit a ještě za to platit a pak jsem byla přesvědčená, že se tam stejně nic moc nového nedozvím a v neposlední řadě jsem prožívala III. trimestr v létě 😉 Hodně známých - maminek se na mě dívaly skrz prsty, že nechci, ale byla to moje volba. Jestli jsem udělala dobře nebo ne...to se ještě uvidí 😀
Ja si myslim, ze je to zbytecne, kazdy porod je stejne uplne jiny a kazda maminka se k tomu nakonec postavi pro sebe uplne prirozene, jak je ji to v tu chvili pohodlne a prijatelne. Neresila bych ani polohy ani dychani, to proste prijde uplne samo. Zbytecne bych se tim nestresovala a nechala to na prirode, na momentalni situaci ... Nacviky predem mi prijdou uplne zbytecne 😉
Já jsem na kurzu byla, ale byl to spíše jen takové-jednohodinové povídání o tom, jak to probíhá v konkrétní porodnici.
Na kurz jsem šla především proto, že manžel měl pak levnější přítomnost u porodu a kurz byl zdarma.
Jinak jsem byla cca ve 30tt. Teď jsem těhotná podruhé, půjdeme určitě znovu-právě kvůli zmíněné slevě. U nás se kurz dělá vždy jen 4. středu v měsíci, takže až teď půjdeme, to budu 35tt. Jestli to ještě stihnu 🙂
Na kurzy o výživě v těhotenství a o kojení jsem vůbec nešla, to mi přišlo zbytečné.
Já jsem taky žádný kurz neabsolvovala a také si myslím, že každá mamina se zařídí podle svého 😉
ahoj, já jdu se zeptat přímo do Vítkovic do nemocnice příští týden - musím tam na test na cukrovku, a chtěla bych tam rodit, tak tam chci i na kurz 🙂 chtěla bych vědět alespoň trochu do čeho jdu 😎
na strankach vitkovicke nemocnice jsem nasla ze k nim na kurz az od 28. tydne... zkus jim kouknout na web...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@wwwejka tak nejlepší bude, když si tam zavoláš a zjistíš si, jaké jsou konkrétní podmínky 🙂 Já jsem začala chodit do kurzu, když jsem byla cca 21.tt a bohatě to stačilo..Dříve by mi to přišlo moc brzo a pozděj bych se zase bála, že to třeba nedochodím..Myslím, že kolem toho 20.tt je to optimální..