Ahojte maminky 🙂 Porad premyslim nad otazkou, zda jit nebo nejit do poradny. Na cviceni a plavani bych stejne urcite nechodila, jen do te poradny. Najdu tady maminky, ktere do poradny vubec nechodily? Postradaly jste to? 🙂
To nemyslim.. to samozrejme chodim.. myslela jsem na kurzy pro tehotne, spatne jsem to napsala
Nevím jak to myslíš? Výraz jít do poradny se dříve užívalo když šla těhotná žena ke svému ženskému lékaři...
@kkodrlova Když jsem byla těhotná, uvažovala jsem jen o několika prvních návštěvách svého gynekologa s tím, že bych pak oznámila, že se pomalu začnu "přesouvat" jen na konzultace a prohlídky ke své porodní asistence, se kterou bych pak porodila. To byla má vize, ale těhotenství nakonec nedopadlo ještě dřív než k tomuhle došlo.
aha na kurzy, no byla jsem. Myslim že bych odrodila a o dítě se postarala ibez kurzu..Ale na druhou stranu něc z toho jsem si vzala, Takže jestli máš chuť, třeba se něco nového dozvíš, popovídáš si s ostatními budoucími maminkami a tak.Jestli se ti to vyloženě příčí tak nechoď nestane se nic zásadního.
vždyť kurzy pro těhotné jsou stejně dobrovolné jako cvičení🙂 poradnu bych určo nevynechávala, ale kurzy jsou na každém🙂
Praveze mi to prijde uplne zbytecne, radsi bych ty penize investovala do kvalitnejsi vybavicky.. jen nevim, zda mi tam pomuzou se treba lepe pripravit na porod.. strach z neho nemam, je to velka soucast zivota kazde zeny 🙂 Porad nad tim dumam, ale nenapada me zatim jeden duvpd proc tam jit.
Já jsem v poradně prakticky nebyla ani jednou, jen na prvo a druhotrim. sonu u dr. Vlašína, a od příštího týdne se plánuju uchýlit do výhradní péče PA 🙂. A měním gynekoložku, protože z té mojí se po dvou návštěvách, kdy jsem odmítla vaginální vyšetření a sono, vyklubala pěkně nepříjemná saň.
@evazchleva To je slovo do pranice! Uvažuji úplně stejně. Doktor Vlašín je prý super, je to ten co dělá i NT+ v Brně, že ano??
Já bych to vůbec nehrotila. 🙂 Pokud nechceš chodit na žádné kurzy, tak prostě nechoď. Stejně si na tom spousta samozvaných odbornic jen mastí kapsu. A to základní a nejpotřebnější se stejně dozvíš na gyndě. 😉
@jani76 Ano, to je přesně on. Mě teda moc sympatický nepřijde, ale to je spíš můj přístup (vypadá jak otec první přítelkyně mého muže, a toho nemám ráda 😎 ), ale jinak nám včera na tom druhotrim. scr. všechno popsal, orgány atd. Já celou dobu čučela do toho jejich sádrokartonového stropu, ptž nechceme vědět, koho čekáme a bála jsem se, že to na obrazovce poznám. Mému M. umřel brácha v půl roce na nezjištěnou srdeční vadu, tak jsme tam šli hlavně pro jeho klid kvůli kontrole srdíčka. Já vím svoje, všechno je v nejlepším pořádku, ale pro M. to bylo důležité. Jinak v sobě nenechávám zbytečně nikoho hrabat. A sonovat taky ne, dr. Vlašín říkal, že některé (podle mě hysterky) chodí na sono každý týden (!), aby se ujistily, že je všechno ok. Já sdílím naopak názor Ivany Koenigsmarkové, že kdybychom měli do dělohy vidět, udělal by nám tam pánbů okýnko 🙂. Nikdy jsem neměla syndrom bílého pláště, ale teď mám pocit, že Bejbyvávru musím před všema doktorama, jejich zbytečnýma zásahama do zdravého organismu a vším tím jejich strašením ochránit. 🙂
@kkodrlova My jsme byli na kurzu jemneho zrozeni a muzu ho jen a jen doporucit, trva dva dny, pojistovna Ti muze prispet a dostali jsme s M. spoustu uzitecnych informaci a praktickych tipu pro to nase velke finale - prirozeny porod 🙂 . A neni rozhodujici, jestli se chystas porodit v porodnici, nebo doma, jako ja. 🙂
@evazchleva tak to preju hodne stesti...
@caverina Děkuju! 🙂
Ja jsem na predporodni kurz nechodila.Neprislo mi to nijak dulezite.Ani ted kdyz cekam druhe se tam nechystam.Uz vim co me zhruba ceka a manzel taky.Zalezi na vas jestli budete chtit chodit nebo ne.Ono to stejne vsechno prijde samo a telo vi co ma delat.
Na předporodní kurz jsem chodila. Zaplatila jsem si jej u soukromé porodní asistentky a byly to nejlépe investované peníze. Vysvětlila porodní proces, sled hormonů, jak fungují a účinkují látky podávané během porodu, ulevujici polohy, jak vnímat kontrakce, jak je prodychat, gravitační polohy, kojení a satkovani. Porodila jsem sup sup, bez lékaře, pouze s porodní asistentkou, poranění prvního stupně, úspěšně rozkojeni a hlavně jsem díky kurzu pochopila proč a co a jak to funguje. Na kurz do porodnice bych nesla, to jsou vyhozeny prachy
@konekokira Naprosto souhlasim! 🙂
já jsem byla jenom na dvouhodinovém kurzu v porodnici asi 3 týdny před porodem, spíš, abych poznala prostředí a stačilo mi to bohatě 🙂
Ale co jsem slyšela, moc se ty kurzy v porodnici nedoporučují, protože prý ta porodnice řekne jen to, co se jí hodí a nedává kompletní informace. Ale posoudit to nemůžu.
Hele ja na kurzu byla a docela me to uklidnilo, ze jsem podivala na porodni sal a bylo to hezke, ze jsme tam sli s muzem. Ale moc informaci jsem se tam nedozvedela. Jinak podle me k porodu clovek asi nic moc vedet nepotrebuje, spis se uvolnit a nechat to na prirode a odbornicich 🙂
@evazchleva Ještě jsem chtěla podotknout, že dokt. Vlašín má prej nejlepší odhady z prvního screeningu/ NT+, co se týče pohlaví dítěte, to jen tak mimochodem ... 🙂 A jinak jsem také velkou fanynkou Ivany Konisgm. a veškerých přednášek UNIPy a pod. - přirozený porod. Naštěstí moje gyndařka k těmto názorům také tíhne, takže "by to mohlo klapnout" bez větších problémů 🙂 Na těhu kurzy nepůjdu, nechám si to vysvětlit pak svojí PA.
@jani76 to vim, proto jsem uz ode dveri pokazde hlasila, at to nerika 😀. PA Ti vsecko vysvetli vyborne, my byli na tom kurzu hlavne kvuli tem hypnotechnikam a meditacim a napojeni se na drobka. Tehdy zacalo kopat, bylo to hodne brzo, a bylo to moc fajn 🙂. Hlavne jsme si tam s M.ujasnili, ceho se kdo z nas u porodu boji a jak si to predstavujem. 🙂
Já předporodní kurz jako PA doufám nepotřebuju, ale spíš by mě zajímal nějaký kurz přípravy na miminko 🙂 Je něco takového?
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@kkodrlova to jako,ze by jste nechodila na prohlidky k lekari?