Jak předejít striím? 🙂

terka7777777
19. únor 2017

Hezký večer maminky🙂
Stále běží v TV reklama na Bi-oil---zdá se mi moc drahý a tak nějak o účinku pochybuji.
Slyšela jsem,že strie jsou geneticky dané a ten kdo je má v rodině,tak se může mazat a mazat a stejně je to prd platné.
(S tím jsem trochu v rozpacích,protože mami po 3 dětech nemá žádné a sestra má bříško jako puzzle)
Zajímá mě ,jestli máte některá zkušenost s Elasti-Q Original tělovým krémem k prevenci strií .
Má o dost příjemnější cenu a úžasné recenze.🙂
A nebo máte jiné rady?🙂

hanuullka
19. únor 2017

Používala jsem kokosový olej, vždycky večer po sprše, ráno jsem se mazala Elasti-Q, strii nemam ani jednu🙂 mam to nejspíš po mamce, ta má jen jednu

ninive211
19. únor 2017

Podle mě je úplně jedno, čím mažeš, hlavně prostě mazat a udržovat pružnou pokožku...o to především jde. Za mě bi-oil je na prevenci strií zbytečně předražený, možná je dobrý na již vzniklé strie. I ten elasti-q mi přijde drahý, já v minulém těhotenství používala krém proti striím a olejíček z DM cena nějakých 80 Kč za 250 ml a strii z těhotenství nemám ani jednu (mám teda nějaké strie na stehnech z puberty, kdy jsem rychle přibrala a samozřejmě jsem na nějaké mazání kašlala...takže v tomto případě to pravidelné mazání té tvorbě strií fakt zabránilo). Mazala jsem ze začátku 1x denně, od 2.trimestru 2x denně.

leymea
19. únor 2017

Taky by mi to zajmalo 🙂 premejslela jsem, ze poridim Eucerin*telovy olej proti striim. Nerada bych mela nejakou strii, ale taky jsem slysela, ze to je geneticky dane, ale stejne se chci snazit mazat a mazat, jen nevim co poridit. Uz je na case.

majaaa82
19. únor 2017

@terka7777777 Ahoj, mně pomohla klasická modrá Indulona v kombinaci s tělovým krémem Balea, případně ještě klasická modrá Nivea v placaté piksle. Vyjde to jednoznačně nejlevněji. Pokožka musí být hodně promaštěná a na to bohatě stačí ty obyč krémy. Podstatné je, abys mazala fakt denně alespoň jednou. Nezapomeň na prsa, boky (taková ta madýlka) a stehna. Tam všude se mohou strie udělat.

ninive211
19. únor 2017

@majaaa82 Jj, poslední měsíc když mi došel DM olej, jsem mazala prostě tím, co mi přišlo pod ruku, třeba i tou indulonou.

petronelka20
19. únor 2017

Ono to bude opravdu v genetice. Ja se mazala v prvnim u druhem tehotenstvi od zacatku a bricho mam samou strii, segra je to samy a treba kamaradka, ta se nemazala vubec a nema ani jednu.

lenka062017
19. únor 2017

Tak tak, je to geneticke do velkej miery. Ale poriadny pitny rezim a mazanie pokozke uskodit nemoze nikdy🙂 aspon trochu. Ja som pouzivala aj bi-oil, ten mi uplne nesadol (je sice skvely, ale mam specificku pokozku a ma radsej kremy ako oleje), teraz pouzivam elasti-q a je moc prijemny. Ale ja mam bezne suchu kozu a mazat za musim tak ci tak. Zatial nemam ani jednu striu, ale som len 25tt a geneticky mam spis dane, ze moc mat nebudem. I ked napr na prsiach mam z pubertalneho nahleho rastu poriadne - a nikdy mi absolutne nevadili.

majaaa82
19. únor 2017

@ninive211 Já jsem vůbec netušila, že je potřeba tělo mazat, mám bezproblematickou kůži a tělová mléka používám jen občas. Kámoška mi pak říkala o speciálních krémech a máma poradila Indulonu. Opravdu nemám na mazaných místech ani jednu strii a na břiše vůbec není poznat, že jsem před půl rokem rodila. A ještě mi máma poradila, abych si koupila takový ty sportovní elastický podprsenky a ty nosila prakticky pořád, tak od toho třicátého týdne a stopro pak po porodu při kojení. Musím říci, že i to zabralo. V podprdách jsem i spala, plus to mazání a prsa přežila kojení bez větší úhony. Miluju "babský" rady 🙂

terka7777777
autor
19. únor 2017

Mažu se už od puberty pokaždé co vylezu ze sprchy,takže jsem zvyklá🙂
Jinak z toho pnutí kůže šílím..

takyjedna
19. únor 2017

Jak predejit striim? NIJAK 🙂 Mazu se vecer po sprse cele tehotenstvi Elastiq bricho, boky a zadek. Mam par dni do porodu - bricho drzi v pohode, ale na zadku mi stejne vyskakaly... Moje mama par strii ma, ale minimum a po letech temer nevidelne a segra byla v tehotenstvi jak zebra...

mku
19. únor 2017

@terka7777777 me se u prvniho tehotenstvi po elasti-q udelaly strie i kdyz jsem mazala o sto sest... ted mi lekarnice doporucila Elancyl (telovy krem na strie 500ml) a zalezly i ty strie, co se udelaly nez jsem zacala mazat. Je sice drazsi, ale jsem s nim maximalne spokojena.

mku
19. únor 2017

@terka7777777 jeste doplnim ze taky se musim i bez tehotenstvi mazat po kazdem sprchovani. To ale pouzivam niveu krem na suchou pokozku. Ted vylozene specialni krem na strie v tehu.

leki
19. únor 2017

Jak uz bylo receno, genetika dela hafo. Co jsem si tak nacetla, tak hlavni je mazat necim hodne mastnym coz te muze ochranit od nejakych strii a je asi ve vysledku jedno cim. Pokud to mas geneticky,budes je mit tak jak tak, jen diky mazani pulku nebo i min. Ja mazala indulonou a olejem od hipp a nemam ani jednu (ale zadnou nema moje mamka ani babicka), ale kamoska tez mazala hippem a strie ma.

majaaa82
19. únor 2017

@mku čauvec, už víš, co byl ten dopis z MV? Už jsem diskuzi nečetla dál, ale pak mně večer ještě napadlo, zda to nemůže být od pojišťovny MV... pokud jsi třeba OSVČ, tak ti mohl přijít přehled zálohových plateb.

mku
19. únor 2017

@majaaa82 nevim :( az rano pujdu na postu... jsem normalni zamestnanec, ted teda uz mesic na PN...

monaluza
19. únor 2017

Mazala jsem Weleda olejickem a Bepanthenem proti striim a neucinkovalo ani jedno. Dle doktora dedicna nedostatecnost vaziva.

catf
19. únor 2017

@terka7777777 nevím, jestli nějaké mazání pomáhá, ale uškodit to nemůže. Mazala bych se ale něčím kvalitním jako je olej od Weledy. Ten jsem používala v těhotenství a strije nemám žádné, a to k nim mám dispozice. Podle mě je ale hlavně důležité zbytečně nepřibrat.

andelka
19. únor 2017

Já jsem měla elasti q a tím jsem mazala ráno ,a večer olejíčkem od HiPP. Strii nemám ani jednu,těhotenství dvě. Nevím co přesně zafungovalo,protože z puberty mám strie,a po kojení taky ( mazání prsou jsem dost flakala).

ditta01
19. únor 2017

@mku dobrý den jen se chci zeptat opravdu nějaké strie zmizely?? Mám jich plno na břiše po prvním těhotenství teď když jsem po druhé těhotná další už se naštěstí neobjevily.

mku
20. únor 2017

@ditta01 me ano, ale kazdy ma kuzi asi jinou 🙂

babovka_babovicka
20. únor 2017

@terka7777777 Já třeba nesnáším ten "mazlavý" pocit po namazání... Nemažu se ani normálně, netrpím na suchou kůži a v těhotenství stejně tak - ani s tím už začínat nebudu 🙂)... jsem 31tt a strii nemám ani jednu.. mám + 13 kg. Myslím, že to je dědičné.. moje mamka neměla ani jednu strii (2 děti) a nemá do teď.. Ale třeba mi ještě "vylezou"..

kekulice
20. únor 2017

Za me vyborna zkusenost s tehotenskym olejem na bricho od motherlove, na cokoliv je reklama, tak to bojkotuju 🙂

malakoala
20. únor 2017

Tak tohle je přesně jedno z těch záležitostí co mě vždycky naštvou a fakt ženským závidím. To že jsou některé téměř bez chloupku a holit musí jen tak jednou za 2 týdny, nebo některé mají měsíčky slabé a krátké(ne jak já skoro 2 týdny a bez ibalginu jako bych nežila :-P). Když vidím maminu kolik má po nás strií a v kombinaci s mojí suchou pokožkou jsem jasná, že tohle mě taky nemine ☹😢😂 😀

blecha94
20. únor 2017

Používala jsem Bi-Oil, Elati-Q, Weledou, zkusila jsem se i matlat obyčejným vepřovým sádlem na noc a výsledek? Do krve rozpraskaný celý břicho, primář na interně se lekl, že tohle dlooouho neviděl. 😂

Jsem dva roky po porodu, strie se zhojily a vybledly, ale vidět jsou a dost, ale při tak extrémním popraskání jsem nic jinýho nečekala. Bledly asi rok.

terka7777777
autor
20. únor 2017

@blecha94 Taky pěkný 🙂
Ale vždyť jde o prd 🙂

meta123456789
20. únor 2017

S Bi-oil nemám zkušenost. Já jsem při prvním těhotenství používala ElastiQ,při druhém Bepanthen proti striím. S oběma jsem byla moc spokojená. U Bepanthenu jsem navíc ocenila praktické balení. Mazala jsem poctivě ráno a večer od cca 4.měsíce a břicho mám bez jediné strie i po dvou dětech. Co se týče genetické zátěže, moje mamka má popraskané celé břicho...takže jsem se toho dost bála, naštěstí v pohodě 🙂

blecha94
20. únor 2017

@terka7777777 Však jo, já to neřeším, na bikiny stejně nemám postavu, tak prostě léto trávím v jednodílkách a nikde se radši nevystavuju. 😀 Jsou horší věci na světě.

ka_cici
20. únor 2017

Ahojky, ja dispozice ke striim mam a je to takhle - na bocich, kde jsem mela strie z puberty, mi vyskakaly nove, bricho bez poskvrnky.
Mazala jsem ELASTI - Q tim normalnim za necely dve stovky.
Na druhou stranu mam pocit, ze nektere ty "nove" strie na bocich mi zacinaji mizet, jak jsem se prestala natahovat.
Ale co vim urcite je to, ze kdyz priberes 30kg, tak se tem striim zabranuje hur. Cim vic priberes, tim vic se natahuje kuze.

mialagia
20. únor 2017

@terka7777777 jsou v tom parabeny pokud se nemýlím..tkž nee ani náhodou..já jsem občas mazala bepanthenem proti striím, ale ne pravidelně..a nemam strie žádný naštěstí😀

biene007
20. únor 2017

Doporucila bych mandlove mleko od Justu... Dostala jsem se k nemu az po porodu se striemi, ale i tak po 4 mesicich se bisko hodne zlepsilo 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru