Do kolikátého týdne těhotenství jste chodily plavat?

karlajasmine
14. zář 2015

Ahoj, ráda bych se zeptala těch z vás, které v těhotenství chodí nebo chodily plavat, do kolikátého tt jste chodily? Mně teď bude končit 33tt, včera jsem v bazénu uplavala kilometr a čtvrt.. plavu strašně ráda, 2x týdně aspoň a obzvlášť teď se mi vždycky na chvíli uleví od toho bříška, ale nevím, jestli není potřeba to ke konci těhotenství nějak omezovat? Taky mě napadlo, možná je to nesmysl, ale co kdybych byla v 38tt v bazénu a praskla mi třeba plodová voda? Zjistila bych to vůbec, v tom bazénu? Možná divný dotaz ale nemám s tím žádnou zkušenost 😀
Doktor mi moc neporadil... ten na mě vykulil oči, když jsem mu řekla, že 2x týdně plavu kilometr, a vůbec mi neporadil... přišlo mi že sám neví.

apacheee
AMBASADORKA
14. zář 2015

@karlajasmine plavala jsem ještě den před porodem🙂 Druhý den mi praskla voda a poznala bys to asi až bys vylezla, ze mě to pořád strašně teklo po celou dobu porodu🙂

andelka
14. zář 2015

Chodila jsem na tehotenske cvičení a plavání do 39 tt. A nebylo to žádné flakani.
Vodu myslím bys poznala,neodtece hned všechno.

telu
14. zář 2015

Taky jsem plavala ještě den před porodem, určitě je to pro tebe velké plus, že chodíš aktivně plavat i v těhotenství, já věřím tomu, že i to plavání přispělo k mému "rychlému" a "bezproblémovému" porodu 😉 Poslouchej svoje tělo, samo ti řekne, kdyby toho na něj bylo moc 🙂

ssandy
14. zář 2015

Jsem na tom stejne a plavat chodim.Jen se mi kolem 30.tydne zacalo hur dychat, musela jsem u kraula zacit nadechovat na kazde treti tempo misto na pate. Muj doktor s tim problem zadny nema a kdyz se citim dobre, tak neni duvod prestat.Budu chodit, dokud bude sila.Zas nemuzu courat po prochazkach, mam problem s kycli a ta me v bazenu kupodivu neboli.🙂

gerdarwen
14. zář 2015

Já plavala ještě po termínu, jen jsem už musela vynechat kraul, protože jsem to na konci neudýchala. Ale plavání bylo super, hodně jsem si při něm odpočinula. 🙂

karlajasmine
autor
14. zář 2015

Dekuju za odpovedi! 🙂 Tak ja proste budu nadale chodit plavat podle toho, jak to budu citit 🙂 Bazen mame 10min od bytu, takze verim ze i kdyby tam ke konci nastal nejaky problem, tak ze bych zvladla se rychle dostat domu a zajet do porodnice..

@ssandy ja se nadechuju na kazde treti tempo standardne, takze tam nic menit nebudu 🙂, ale jestli se ti hur dycha, nech si udelat krevni testy na anemii (stejne by ti meli delat krevni testy tedka nekdy..) Me ted ve 32tt zjistili nedostatek zeleza, a uz jsem to prave pocitovala i pri tom plavani a tak, ze jsem mela pocit ze uz nemuzu dychat...

alboo
14. zář 2015

Plavala sem i po terminu, sice nejsem nejakej extra sportovec, ale plavani me bavi a hlavne mi ulevovalo zadum a noham. Taky sem se na to ptala dr. a pry pokud je vse v poradku tak omezeni neni

ssandy
14. zář 2015

@karlajasmine díky. Teď mě dělali testy na krev a nezdálo se, že by něco chybělo. Spíš to bylo tím, že malá povyrostla a začala víc tlačit, tak jsem tu změnu pocítila trochu intenzivněji. Teď bych řekla, že se to srovnalo, taky plavu tak o polovinu pomaleji, takže to neřeším.🙂

karlajasmine
autor
14. zář 2015

No jsem rada, ze jste mi odpovedely, protoze muj doktor mi prijde ze kolikrat takovyhle veci moc nevi.. jako ze to zakladni co se tyce zdravotni pece rozhodne vi a jsem tam spokojena, ale jakmile se zeptam na neco co je trosku ''mimo'', tak mi prijde ze se trosku boji mi rict jednoznacne ''tohle je ok'' nebo ''tohle neni ok''... vzdycky rekne, ze zalezi na mne..

ssandy
14. zář 2015

@karlajasmine já myslím, že má doktor správný přístup. Je to prostě odpovědností každého, jestli chce něco dělat nebo nechce, k tomu se doktor vyjadřovat nebude. Kdyby to mělo být na škodu miminku, tak to jednoznačně zakáže. Pokud nejsou žádné problémy, tak doktor stejně nebude radit, abys šla plavat nebo na procházku nebo cokoliv jiného. Protože vždycky se může cokoliv stát, že třeba chytíš nějakou infekci nebo já nevím co a pak to bude mít na triku.

mackapacka
24. zář 2015
Uživatel mackapacka je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od mackapacka.

já chodila plavat asi to 7 měsíce, pak jsem měla pocit, že se s tím břichem asi utopím. 😉

katniss89
7. led 2016

Ahoj holky, můžu se zeptat ohledně toho plavání, nevadila Vám chlorovaná a studenější voda v bazéně? Jsem celkem teplomilka a končím teď 1.trimestr - kvůli špinění jsme teď měli s manželem zakázaný dočasně i sex,tak se bojím abych z veřejného bazénu neměla nějakou infekci....já už se teď fakt bojím všeho, ale strašné ráda bych se nějak hýbala...díky 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru