Cvičení/posilování v těhotenství, máte zkušenost?

claircatherine
19. říj 2015

Ahoj holky,

máte některá zkušenost s posilováním či cvičením v (zatim) bezproblémovém těhotenství?
Přeci jen,je dobré být v kondici a dobré formě, ale zase neublížit miminku.

Děkuji
😉

ssandy
19. říj 2015

Do 30. týdne jsem se s cvičením nijak výrazně neomezovala (jen jsem bohužel musela vynechat tréninky šermu, to by asi bezpečné nebylo), samozřejmě jsem necvičila na břicho, ale jezdila jsem na kole, procházky, plavání. Bohužel se mi blokla kyčel, takže jsem k tomu každý týden chodila na rehabilitace. Potom těhotenské cvičení a těhotenské plavání, než ho zrušili v nemocnici. Po tom 30. týdnu jsem se začala trochu víc zadýchávat, tak jsem zvolnila, ale na bazén jsem chodila ještě měsíc (plavala už jsem jen půl kiláku a cvičila cviky ve vodě). Pak jsem byla pár dní v nemocnici na rizikovém (nijak to ale nesouviselo s mojí aktivitou v průběhu těhotenství) a od té doby se jen válím a sotva chodím, takže asi tak. 🙂 Sečteno a podtrženo, jestli se cítíš dobře a jsi zvyklá být aktivní, tak určitě buď, jen vynechej sporty, které by mohly být rizikové pro miminko. V případě komplikací určitě konzultuj s lékařem. Jestli bude všechno v pořádku, tak si tělo samo řekne, až nebude chtít a poznáš, že musíš trochu zvolnit. Snad Ti to trochu pomůže, tisíc lidí - tisíc názorů... Hezké těhotenství!

claircatherine
autor
19. říj 2015

@ssandy No super, děkuji 🙂

crofinka
31. říj 2015

@ssandy můžu se ještě taky optat,mám ráda plavání..ale opět jsem se nezeptala gynekologa jestli vůbec můžu,abych něco nechytla...? Máš s tím jistě zkušenost,děkuji 😉

karlajasmine
31. říj 2015

Ja chodila plavat 1-2x tydne az do 36tt, plavala jsem vzdy kilometr.. pak uz jsem ale nemela silu se tam prevlikat a resit ty davy lidi, tak jsem se na to uz vykaslala... Jinak na kole jsem byla naposledy v 6tt, bala jsem se, ze spadnu a ublizim miminku, ale na rotopedu jezdim cely tehotenstvi, naposledy predevcirem 12km. Taky chodim cely tehotenstvi na prochazky, ve 28tt jsme byli v Krkonosich a to jsem jeste usla 15km, ted uz teda dam tak 5 (dneska 4,5) a uz nemuzu 🙂 Me sport cely tehotenstvi neskutecne pomaha na psychiku, ale nedelala bych zadnej sport s cilem dobre vypadat nebo posilovat.. spis proste aby se clovek citil dobre, byl zdravy a mel (snad) zdravy mimco. I pres veskery sport jsem pribrala 15kg, ale dulezity je proste poslouchat svoje telo a delat to, na co se citis.

Jeste dodam ze to, ze jsem pribrala 15kg, za to muze prevazne 1.trimestr, kdy jsem mela dost velky nevolnosti a musela hodne jist, abych se v praci nepozvracela a neprozradila tehotenstvi (uz takhle jsem zvracela vzdy rano pred praci)..takze uz v 1.trimestru jsem pribrala tak 5kg, a to je tech 5kg ''navic'' na stehnech, ktery bych jinak ani mit nemusela 🙂

crofinka
31. říj 2015

@karlajasmine Já se prostě bojím,že nějak cvičením ublížím miminku,vše mám v pořádku
.jen před 9.lety předčasný porod,obdivuji Tě!Klobouk dolů 😉

karlajasmine
31. říj 2015

@crofinka Pokud nebudes zvedat tezky veci, posilovat bricho nebo se fakt fyzicky vycerpavat, tak si myslim, ze se nemas ceho bat 🙂 Ja treba na tom rotopedu jezdim fakt v klidu.. proste tak, abych mela pocit, ze jsem se hybala, ale ne tak, aby mi zrudl oblicej a tekly ze me litry potu.. to fakt ne 🙂

libena6
15. led 2016

Od 14 týdne jsem pravidelně chodila a musím říct,že téměř vymizely moje bolesti zad a i jsem se cítila mnohem lépe... Rozhodně si nemyslím,že je to zbytečné,naopak. Pokud vám to doktor nezakáže a nejste na riziku. 🙂 Vyzkoušela jsem toho víc ,ale nejvíc mi vyhovoval přístup PA Veroniky ve Studiu maminka na Praze 4. Cvičení bylo milé a příjemná atmosféra!

stepulin
16. led 2016

@libena6 Tam jsem taky chodila! Cvičení ve Studiu maminka bylo super, můžu doporučit, holky. Jednou týdně ráno, ideál. A paní Veronika je zlatá, to souhlasím. 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru