Co cvičíte v těhotenství?

jullli
8. bře 2017

Zdravim holky, jsem na zacatku tehotenstvi, ale uz premyslin nad tim ze proste tohle tehu nechci pribrat 26kg. ( podotykam ze jsem byla zavodnena a pribrala jsem tech 26kg az od 20tt)
Ale proste celkove nechci tolik pribrat a tak bych chtela telo trosku povzbuzovat jak jidlem tak cvicenim.
A ma otazka tedy co v tehotenstvi cvicite vy? Nebo jak se udrzujete

fidorka89
8. bře 2017

Já teda přibrala 13,ale trpěla jsem s páteří jak blázen.nic jsem necvičila,ale pohybu v práci bylo docela dost.kazdopadne u druhého pak budu chodit alespon na pilates nebo jógu kvůli těm zádům.ale uvidime až to přijde 🙂

jullli
autor
8. bře 2017

@fidorka89 bohuzel mam sedavou praci a to jeste k tomu doma.. Takze mam problem se urcite nekam dostat.

U prvniho jsem prave do toho 20tt pracovala v obchode s oblecenim pak byla doma na rizikovem..
Ted doufam ze to bude lepsi bohuzel tim ze nemam v praci zadny pobyb je naprd..

kstablova
8. bře 2017

@jullli Ahojky, no já už byla minulý týden na cvičení pro těhotné (na balonech) a bylo mi řečeno, že bych to měla nechat být až do konce prvního trimestru. Nakonec jsem zůstala a jela si ty balóny jen podle sebe, lehce. Chodila jsem cvičit pravidelně, takže na něco jsem zvyklá, taky jsem říkala, že jsem ještě minulý víkend lyžovala.... . Ale po skončení prvního trimestru začnu chodit na cvičení pro těhotné, protože já taky nechci toto těhotenství přibrat 25kg. i když u mě to hodně udělalo i to, že jsem zadržovala hrozně moc vodu a byla oteklá celá.
Každopádně delšími procházkami už teď určitě nic nezkazíme 🙂

jullli
autor
8. bře 2017

@kstablova ahojky no ja se prave kvuli vytizenosti pracovni jak me tak manzela nedostanu a tak bych chtela cvicit doma ale nejak nevim jak..

Takze se ma cvicit az od druheho trimestru jo?

anaon
8. bře 2017

Taky mám sedavou práci doma, navíc bydlíme na vesnici, takže dostat se na nějaké organizované cvičení není úplně jednoduché. Tak se snažím každý den vyrazit na delší procházku po okolí a myslím, že mi to hodně pomáhá jak fyzicky tak psychicky (parádně si pročistím hlavu). Ale jestli jsi předtím přibrala kvůli zavodnění, tak nevím, jestli na to vůbec pohyb pomůže, to jsou prostě hormony a moc s tím neuděláš...

kstablova
8. bře 2017

@jullli pokud jsi zvyklá cvičit, tak s určitými omezeními a úlevou je možné cvičit pořád. Samozřejmě vynechat posilování břicha. Ale pokud jsi necvičila a nejsi zvyklá na zátěž, tak bych to nechala a začala těmi procházkami a až v tom druhém lehce (!) začala.

jullli
autor
8. bře 2017

@anaon Samozrejme nejaka kila byly i proste pribrani ale po porodu ze me spadlo 14kg ;)

jullli
autor
8. bře 2017

@kstablova cvicit cvicim jak kdy bohuzel ne tedy nikdy bricho mam pupecni kylu takze max bocni cviky to by se tedy pro me nemuselo nic zmenit ;) diky prochazky chodime se synem da se rict kazdy den

moncakharova
8. bře 2017

Jullli brzo mě to taky čeká a cvičila jsem ještě minulý týden, ale pak jsem si přečetla https://www.radcevyzivou.cz/hubnuti-tehotenstvi... a radši si opravdu počkám až po porodu. Nerada bych ohrozila vývoj dítěte a tak opravdu začnu hubnout jak jídlem tak cvičením až za 4 měsíce 🙂 Držím ale palce.

jullli
autor
8. bře 2017

@moncakharova ja nechci hubnout jen nechci pribirat tolik co jsem pribrala pri prvnim tehu ;) ale diky za reakci urcite si poctu

jullli
autor
8. bře 2017

@moncakharova tak jsem to rychle jen projela a tohle je hubnuti v tehotenstvi.. Tohle rozhodne nechci, jen nechci tolik pribirat ;)

moncakharova
8. bře 2017

jullli: aha já pochopila, že jsi měla zájem o hubnutí a cvičení. Já jsem nyní najela na režim trošku se hlídám, ale nijak se neomezuji a po porodu to shodím pomocí cvičení a lehkou dietou.

jullli
autor
8. bře 2017

@moncakharova to vubec ne, pisi cviceni v tehotenstvi- pro tehotne.. Proste abych se nejak udrzovala a rapidne netloustla .. Ja jsem zasadne proti dietam jde mi proste o cviceni pro tehotne if nekoho primeho ne z intrrnetu 🙂

brusinkova
11. bře 2017

já jsem třeba byla zvyklá před těhotenstvím každý den běhat cca 40 minut. Doktor mi řekl, že můžu i v těhotenství, ale nepřehánět to, ale já jsem to běhání raději vyměnila za plavání. Chodím plavat každý den (až na výjimky, kdy jsem byla nemocná nebo jsem se necítila dobře) na 30 minut a cítím se potom dobře (mám lehčí nohy - méně mi otékají...). Jsem teď ve 22. týdnu a přibrala jsem z 55 kg na 57, 5 kg zatím, tak uvidíme. V jídle se výrazně neomezuji. Překvapivě nemám moc chuť na tučné čokolády a jiné nezdravé věci, ale poslední dva týdny mám celkově větší hlad, že sním větší porce k obědu a večeři. I kdybych byla třeba i tlustá, tak pokud to dítěti pomůže, tak proč ne :D plavat chci chodit v těhotenství, co nejdéle budu moci, pokud nebudu mít nějaké problémy, ale postupně ubírám bazény, protože už ani nezvládám, co dřív. 🙂

terorka
11. bře 2017

Ahojda, za me určo nejlepší přirozený pohyb, tedy chůze. Kde to jde, tak dojít pěšky. Dal plavat určitě. A pak taky jídlo. To podle me dělá taky dost. Hlavne co se tyka zadržování vody. Ale myslím, ze u někoho nemusí pomoct nic, bohužel...ja mam nahoře měsíc před porodem asi 13kg, ale musím říct, že skutečně v bříšku🙂 držím palce, mně svědčí chůze, plavčo a zdravější a vyvazenejsi strava..az na výjimky, samo někdy si taky dopreju 😝

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru