Aniball. Máte zkušenost?

addelai
12. bře 2017

Zdravím holky, teprve mě čeká první porod, takže zkušenosti nulové. Přemýšlím o Aniballu, přemýšlíte o něm taky některá, popřípadě je tady někdo s nějakými zkušenostmi?

absintka19
12. bře 2017

@addelai ma ho doma, ale jelikoz se muze od 36tt tak cekam 🙂 ale co vim tak 99% spokojenost, proto jsem ho poridila. Takze za vyzkouseni nic nedam 🙂 takze cekam 🙂

maqggienka
12. bře 2017

@addelai Je tady i skupina a holky jsou spokojené

https://www.modrykonik.cz/group/6279/

vanea
12. bře 2017

já ho plánuju vyzkoušet, ale je to ještě daleko, takže zatím opravdu předběžně🙂

absintka19
12. bře 2017

@maqggienka dekuji za link.

evazchleva
13. bře 2017

@absintka19 ja cvicim 8.den, 1.termin mam 19., 2. 28.3. Mam nacviceno 22cm, doufam, ze se do porodu dostanu na 30 🙂. Poprve je to neprijemne, ale jak vymyslis polohu, v ktere te to tak moc vevnitr netlaci, bude to cim dal lepsi. Hlavne my jsme s muzem v klidku, ze vim, jak dychat a hledat ty ulevove pozice. Napr. vleze na zadech je to hruza, vubec nechapu, jak tak muzou zeny porodit... za me je to super pomucka k porodu. 🙂

dofi86
13. bře 2017

Ja uz mam odcviceno 🙂 Zvladla jsem cvicit jen asi 10dnu a dostala se z 18cm na 26cm.Jsem druhorodicka,takze jsem si zopakovala jak spravne tlacit.Pro prvorodicky je to super uz jen kvuli vyzkouseni toho pocitu a tlaku.Jinak porod jsem mela rychly a bez nastrihu...jen dva kosmetic.stehy.Mala mela hlavu 33,5.To ze to bylo bez nastrihu je ale zasluha i skvele PA 😉 .Aniball doporucuju...a pit malinik 😉 Tak drzim palce.Kdy mas termin?Jinak u prvniho porodu jsem mela nastrih ...rutinni...a cele sestinedeli nepouzitelna.Ted bez a tyden od porodu jsem jak kdybych nerodila 🙂 Jo a prvni pouziti anuballu jsem se celkem lekla....ale druhe uz bude lepsi,tak to nevzdavej 😉

dofi86
13. bře 2017

A taky se nelekej...hodne maminek se na vic dnu zasekne na 24-25cm 😉 Chce to fakt tak tri tydny,aby clovek nacvicil 30cm.

kristynatita
13. bře 2017

Ahoj, ja bohuzel nestihla Annibal pouzivat ani 14 dni, rodila jsem o tyden driv. Anniball masiruje a roztahuje jak hráz, tak hlavně s ním trénuješ pocit tlačení. Mně pomohl hlavně s tlačením, nemusela jsem psk nad tím při porodu přemýšlet s ihned jsem zpojovala správné svaly. Nekterym mammminkam se totiz stava, ze tlaci do hlavy a ne do bricha, nevypuzujou, ale pouze zrudnou a vycerpaji se. Ja muzu Annibal pouze doporucit. Porodila jsem chlapecka 4.060g a 55cm bez nástřihu a sebemenšího poranění, a to jsem prvorodička. Je to ale pouze pomocník. Záleží hl.na Tobě, jak moc se poddáš bolesti a budeš poslouchat pokyny zkušeného porodníka, kterého si vybereš, a který Tě nestřihne preventivně, aby s Tebou neměl práci (běžná praxe) a dá si záležet, aby finale proběhlo dobře. Samozřejmě ale dispozice jsou dispozice... ja byla dole úzká hodně, ale zase jsem odmala sportovec. Zkrátka, když zo dole má rupnout, tak to rupne. To je to samé se striema, které se utvoří s mazáním i bez, pokud prostě dispozice je. Anniball ale může, když už, pomoci zmírnit rozsah těhle nepříjemností.
Ihned po porodu se mě porodní asistentka ptala, jestli jsem náhodou nepoužívala Anniball. Hrdě jsem řekla, že ano🙂 protože porodit bez poranění takovýho dlouhánka buclatýho není jen tak 🙂
Držím palce. Běž do toho!
A za mě: nástřih bys skutečně ani necítila... dole je bolestí úplně utlumené. Spíš jde o to delši a nekdy i komplikované a bolestive hojeni potom. Nástřih ale není takové zlo s je nekdy potreba. Ne vsechny zeny maji miry a dispozice na to, aby se jim kuze dole takto roztahla, navic jde nekdy o vteriny, kdyz doteti klesaji ozvy a jde o to, aby bylo co nejrychleji venku (muj pripad).

kristynatita
13. bře 2017

@dofi86 to je pravda, mne se povedlo ale snad 3.den 27 cm. Muj strop byl 29cm a vic uz jsem nestihla. A stacilo to. Mohe ksmaradka stejne tak 🙂

kristynatita
13. bře 2017

@evazchleva rodite poprve? Ja mela tak silene kontrakce, ze si nedovedu predstavit rodit v jine poloze, nez pololehu. A slo to dobře, na 4 kontrakce byl maly venku. A to jsem, verte ci ne, zastance prirozenejsich porodu.

dofi86
13. bře 2017

@kristynatita tak zalezi.Ja se dostala na 24 asi 3.den a za dalsi tyden jsem se posunula jen na tech 26. Kazdopadne netreba to uspechat.Clovek si muze i ublizit.Pro me byl nejvetsi prinos si znovu vyzkouset ten pocit...i kdyz samozrejme u porodu je to pak trochu jine 😀

dofi86
13. bře 2017

@kristynatita a souhlasim...a nastrih opravdu v tu chvili neni citit,ale ta rekonvalescence pak je na nic.Clovek nemuze sedet...stat delsi dobu taky nejde...apod.Se mnou si poprve proste ulehcila praci...Dcerka byla ok,nebylo to potreba,i kdyz nekdy to samozrejme nutne je.

kristynatita
13. bře 2017

@dofi86 naprosto souhlasim 🙂

bekyc
13. bře 2017

Ahoj, za mě skvělá investice. Měla jsem nacvičeno 29 cm a syn měl obvod hlavy 37 cm, porod jsem zvládla bez nástřihu a poranění! Doporučuju ještě kombinovat s masáží hráze, ať je co nejvíc pružná.

jitka_zowie
13. bře 2017

Ja se o tom teda bavila s jednou velmi dobrou porodni asistentkou a ta me od nej hodne odrazovala. Nakonec jsem ho nezkousela. Nekamenujte me, ale pridavam zde, jaka ma tento vynalez sva PROTI.
1) porodni cesty nebo v tomto pripade uz spis pochva je sice svou svalovinou stavena na to, aby ji byla schopna projit detska hlavicka, ale zvladne to jen parkrat za zivot. Anibal simuluje postupne prochazeni hlavicky ve strasne rychlem sledu po sobe a steny se natolik namahaji, ze si zpusobite mikrotrhlinky jeste pred porodem. Navic tu frekvenci a pocet takovychto natazeni proste steny nesnesou, neni to pro ne prirozene.

2) hodne se tim povoluje panevni dno a maminky, ktere Anibal pouzivaly pry daleko casteji trpi po porodu inkontinenci a hodne tezko to davaji zpatky do normalniho stavu.

Ja s tim nemam osobni zkusenosti, prave kdyz jsem se dozvedela o tomhle, tak jsem se rozhodla to nepouzivat. Takze to zvazte.

hanulkaha
13. bře 2017

Ahoj holky, čekáme první mimčo a taky chci určitě začít cvičit, protože jsem na Aniball slyšela jen samou chválu 🙂
Jsem ve 35tt, tak jsem začala zatím masáží hráze a od příštího týdne najedu i na cvičení 😀
Jinak nemám konkrétně Aniball ani jeho dražšího bráchu EpiNo, ale koupila jsem si na doporučení mnoha holek v erotických pomůckách anální balonek, službu vykoná úplně stejnou, je taky z pevného lékařského silikonu a hlavně je za desetinu ceny, co originální Aniball... 🙂

api
13. bře 2017

Ahoj, já používala Aniball až před třetím porodem, kdy jsem dělala hodně pro to, aby to šlo bez nástřihu a podařilo se. Dva předchozí porody jsem byla šitá a asi čtrnáct dní "nepoužitelná" co se sezení týče. Hrozně mě to omezovalo. S Aniballem jsem měla pouze jeden kosmetický steh a tím pádem jsem byla absolutně funkční, v pohodě. Určitě ale záleží i na vedení porodu a na PA. Při cvičení jsem se dostala "pouze" na 27 cm. Malá měla hlavičku 34 cm. Myslím, že je důležité, to cvičení nehrotit, být v klidu a cvičit pouze to, na co v tu chvíli mám. Každopádně v návodu i v průvodním videu na internetu je to krásně popsané. Co se týká té inkontinence, tak nedokážu posoudit, protože jsem měla trošku problémy už před používáním Aniballu, ale to bylo způsobené tím, že jsem čekala už třetí dítě, po porodu se vše upravilo. Za mě Aniball rozhodně ano, pokud je používán tak, jak má být.

absintka19
13. bře 2017

@evazchleva ja se taky tesim. Mozna to bude znit divne ale vic nez porodu se bojim zubare 🙂 to me chyta panika a klidne se i v lehatku rozbrecim

absintka19
13. bře 2017

@jitka_zowie ja zase aniball ano, porodni asistentka ne. Kazdy to ma jinak.

jitka_zowie
13. bře 2017

@absintka19 nikomu to nechci brat. Chtela jsem tu jen nastinit pripadna mozna negativa, ktera me osobne vedla k rozhodnuti ho nepouzit. Nikomu ovsem sve rozhodnuti nevnucuju. ....pouziju slova sve kamaradky (prosim bez urazky), je to vase frnda, muzete si s ni delat co chcete 🙂

soyevita
13. bře 2017

@jitka_zowie Přesně z těchto důvodů jsem do anibalu nešla,četla jsem si i na zahraničních webech a podle toho se rozhodla.
Ale je to každého věc🙂

nugetka20
13. bře 2017

@jitka_zowie Jenže to, co píšeš je blbost (s odpuštěním)
1. Pochva je svalovina jako každá jiná v těle. Není to sval "na jedno použití". Je to stejné, ajko bys měla sval na ruce, nebo na zádech třeba. Je mnoho svalů na těle, které normálně vůbec člověk vědomě nepoužije (naprosto typicky sval na vnitřní straně stehen, ale zkus si jít zajezdit hodinu na koni a druhej den o něm budeš vědět naprosto jasně). Pokud půjdeš a svůj netrénovaný sval jednorázově natáhneš tak, ajk nikdy předtím (třeba zvedáním pytlů s pískem), tak se sval přetáhne, natrhne, utrhne.... a už se nikdy nevrátí tam, kde byl. Kdežto když budeš měsíc zvedat menší pytle a až jako poslední den půjdeš na ten nejtěžší, tak se sval natáhne, stáhne, bez natržení, poškození .... a pochva je v tomhle stejná.
2. Cvičením se nic nepovoluje, ale posiluje :D Když budu cvičit svaly na břiše, tak přeci proto, abych je posílila a nebyly ochablý. Když cvičit přestanu, tak se vrátí do původního stavu. Pokud by se cvičením svaly ochabovaly, asi těžko by byly plné tělocvičny :D

Mě osobně by zajímalo, kolik ta tvoje porodní asistentka sama proděla svých vlastních porodů? Tipuju, že žádný, že je to mladá holka, co všechno jen četla ve skriptech.

Jinak teda osobní názor. Rodila jsem jednou, syn měl 3 kila a 34cm přes hlavu. Cvičila jsem s Aniballem a jsem mu dodnes velmi vděčná. Šla jsem vyvolávaně skoro ve 42. týdnu, porod trval 2 hodiny, kontrakce od začátku doslova po minutě. Nestihla jsem se otevřít, syn šel hrozně rychle, já prvorodička. Když přišel čas, tak jsem 2x zatlačila a na jednu kontrakci byl kluk venku, omotaný ve šňůře. Kdybych tenkrát nevěděla jak tlačit a nedej bože měla 2. dobu porodní delší, tak jsem mohla jít taky kleštěma, protože by se kluk udusil !! Takhle jsem měla 2 vnitřní stehy u čípku, venkovní žádný (nacvičeno jsem měla 30cm). Ze sálu jsem odcházela po svých, ještě ten večer se šla v klidu vyčůrat bez pálení, druhý den už jsem ani nevěděla, že bych rodila a za 14 dní seděla na koni. "Frndu" mám jako dřív. Chlap je nadšenej, jak jsem zase hezky těsná (a to jsem "jí" měla před porodem jako vjezd do hangáru, doslova), gynekoložka mě chválila, že jsem jak kdybych nikdy nerodila, co by za to jiné daly. Sex mě baví, nemám jizvy, moč mi neuniká, ty dva stehy se dávno vyhojili samy.

V porodnici se porodník sám ptal, jestli to byl můj první porod, že takhle bez komplikací to bylo báječný. A že my "aniballový" jsme dost poznatelný, prý se s porodem moc nemažeme a vše jde jako po másle :D Není prý nic horšího, než totálně vyčerpaná rodička, co hodiny tlačí do hlavy a dítě začíná má mít problém s kyslíkem.

Jo a jinak jsem rodila ve 33 letech a cvičit jsem začala 3 týdny před termínem. Taky to nikomu nenutím, každá jí máme jen jednu. Já to chtěla zkusit, protože moje máma má po 2 porodech dodnes (a to je jí skoro 60 let) jizvu skrz naskrz, bolesti a pálení, protože jí špatně nastřihli, zašili a potom se zánětem znovu řezali a šili :(

Nikomu nenutím, jen osobně Aniball doporučuju. Ten, kdo Aniball vymyslel, by zasloužil Nobelovku. Tak ...... A už jsem zticha 🙂

soyevita
13. bře 2017

@nugetka20 No vidíš,já šla rodit po 17měsících po 3 a dr.se mě ptal,jestli je to můj první porod.Perfektní šití,perfektní zhojení.Tenkrát se dělalo automaticky.Někdo je úzký od přírody a někdo holt i před porodem má větší "vstup".Je to tak od přírody.
Někdo má holt smůlu,někomu se nepovede nástřih,hojení,císař.Je to tělo od těla....Někdo porodí jak nic a někdo se trápí dlouhé hodiny a nepomůže mu ani "svěcená"
A názory se budou různit,to je jasné.Někdo je pro a někdo proti.Jako u všeho😉

netopejr
13. bře 2017

Tak PA, který znají opravdu přirozené porody to nějak nedoporučuji,spis naopak. Z jsou citlivé, t to různě dráždit aj. Nic moc přirozenyho na tom není. (Mmchm není vas tu nějak moc, ck jste cvičily, a pak rodily předčasně?)
Mj. a hlavně si vsak vemte, ze u porodu běží velky hormonální koktejl, který ma vliv na otvírání porodnich cest, uvolnění měkkých tkání a jejich elasticitu. Ale až u porodu, ne při nácviku. A to plus podmínky,za kterých rodíte, má větší vliv než nácvik.

Jinak za sebe jako priklad můžu uvést, ze jsem bez aniballu (i bez maliníku a lněného semínka)porodila vetší dítě @kristynatita, v case od začátku kontrakcí podstatně kratším než @nugetka20, obvod hlavy 36, zcela bez poranění.
A znám i mimina okolo 5 kg bez nácviku a bez poranění.

Takže se rozhodněte, @addelai , jak uznáte za vhodné. 😉 Hezký porod, každopádně!

nugetka20
13. bře 2017

@netopejr Jenže to je právě ono - pokud se balonek používá, jak má tak se nikde nic nedráždí. Dítě je v té době v děloze, balonek se dává do pochvy, .... to je v podstatě srovnatelné jako při sexu, akorát, že balonek je poněkud kratší 🙂 Jinak k těm hormonum - právě z toho důvodu se dpporučuje natrénovat si jen 30cm. Protože o zbytek se postará příroda sama. Jde spíš o to, že při 30cm už je dost znatelný tlak na konečník atd, což poměrně věrně stimuluje samotný průchod prcka a mě osobně tohle napoprvé skoro vyrazilo dech. Při samotném porodu už jsem měla doma nacvičeno, při jaké poloze chci rodit (že rozhodně ne na koze, ale v podřepu) a hlavně jak si tlak rozdýchat. O nic víc s balonkem vlastně ani nejde.
S tím předčasným porodem nesouhlasím - jak už jsem psala, já skoro 14 dní přenášela a kluk zaboha nechtěl ven. Jinak víc už bylo napsáno v předchozích diskuzích. Je na každé, pro co se rozhodne a za zkoušku nikdo nic nedá (minimálně se dá dobře koupit a poté za stejnou cenu dobře prodat)

Přeji budoucím maminkách pěkný a rychlý porod, na který budou moct hezky vzpomínat.

majsina
13. bře 2017

Cvičila jsem s ním. Každému vřele doporučuji. Nacvičila jsem 31 a malý byl venku na 2.zatlačení.

absintka19
13. bře 2017

👏👏👏 krasne napsane.

absintka19
13. bře 2017
bekyc
13. bře 2017

S inkontinencí problém nemám a ani po porodu jsem neměla (aniball se používá i po porodu na posílení svalů při problémech s inkontinencí - ale neznám nikoho kdo by si ho tam po porodu dobrovolně strkal. 😀 ) a s těmi minitrhlinkami nevím, pořád mi to přijde lepší, než mít nástřih nebo se nathrnout tak, že si 14 dní nesednete. A taky neznám nikoho, kdo by rodil díky aniballu předčasně. Dvě kamarádky, co cvičily, týden přenášely.

verca156
13. bře 2017

ahoj já mám vyzkoušeno, za mě jednoznačně doporučuji. Stihla jsem ho vyzkoušet sice asi 8x takže jsem nestihla nacvičit toužený obvod ale zjistila jsem jak tlačit při porodu. Bylo to poznat, porodník mě moc chválil 😀. Bez nástřihu a šití minimální.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru