Ahoj děvčata chtěla bych se zeptat zda máte některá zkušenost s přístrojem angelsounds na poslouchání srdíčka u vaseho děťátka, nevím zda si ho koupit veškeré názory vítány. 🙂
@gwendelina -za mně můžu jen doporučit.O první mimi jsem přišla v 10tt,takže při dalším těhu jsem zpočátku poslouchala cca od toho 10tt každý den chvilinku,jen abych uslyšela srdíčko a byla jsem pak úplně v klidu-bez něj bych se asi nervovala od kontroly ke kontrole,jestli bude všechno v pořádku.
Právě já začínám 11tt a uvažuji jelikož vydržet do těch kontrol je velmi vyčerpávající. Ukazovala jsem to manželovi, ale ten nad tím mávl rukou, že je to zbytečné tak nevím jak ho přesvědčit :D
@gwendelina Taky jsme vahali, jestli koupit nebo ne. Nakonec jsme koupili a jsem za to rada. Neposlouchame casto, ale jelikoz tady v Uk prvni poslouchani srdicka bylo az ve 12tt na prvnim ultrazvuku, tak jsem mohla poslouchat drive 🙂 Pak jsem mela den, kdy maly moc nekopal , tak jsem se bala, hned poslechla a byla jsem klidna 🙂 A ted nas byla navstivit mamka se segrou , tak poslouchaly taky 🙂 Podle me supr vec, jak mas obavy , poslechnes a uklidnis se.
Ahojky, taky doporučuji. Já teda měla prvně Angelsounds, ale pak jsem si koupila Sonoline C, který ukazuje srdeční frekvenci miminka, takže si můžeš zkontrolovat, jestli je tep v pohodě 🙂 Na začátku jsem poslouchala tak 3x týdně, teď poslouchám, když se malej moc nehýbá. Ale je fakt, že díky tomu aspoń malýho přeměřím,, vím že je všechno v pořádku a nemusím se stresovat 🙂
Měla jsem ho a bezva, u druhého pak mohl poslouchat i starší syn, což bylo moc fajn. Nechci se vtírat, ale další miminko už neplánujeme, tak bych ho mohla odprodat, je v perfektním stavu, tak se kdyžtak ozvěte. 🙂
@gwendelina jsem nesmírně šťastná ze ho mám. Koupila jsem si starší, po někom, ale za ten pocit klidu bych dala mnohem vice. O první mimco jsme přišli v 9. týdnů, ted mám nějaké zdravotní komplikace a kdybych mela ještě mít nervy z toho, ze mala nekope, tak už bych se zblaznila úplně. Stačí mi ráno minuta a jsem klidná.
něměla jsem a nechyběl mi... :D jen bych se stresovala hledanim srdicka 🙂
pořídila jsem si ho tady na bazárku a jsem moc ráda, že ho mám. zatím jsem poslouchala jen párkrát, ale ten pocit, když slyším srdíčko, je strašně uklidňující....nevydržela bych čekat až do kontroly
Ještě dotaz děvčata asi blbý, ale jak se to používá? Jezdíte sondou po břichu a hledáte 💝 ? 🙂
@gwendelina Na bříško se nanese gel nebo olivový olej a pak "sondou" hledáš místo, kde je slyšet srdíčko. 🙂
@gwendelina jj presne tak, jezdis po brisku pomalu a hledas srdicko 🙂 pozdeji uz jsem hledat nemusela, vetsinou ho mam porad na stejnem miste 😀
A ten gel kupujete v lékárně? Nebo tím olejem nepokazim to? Blbé dotazy, ale jsem posera 🙂
@gwendelina ja jsem k tomu gel mela, ale pouzila jsem i bi-oil s kterym si brisko mazu a v poho 🙂 myslim, ze staci jakykoliv olejicek ,aby to klouzalo 🙂
Já si to totiž kupuji od paní tak proto ty dotazy na gel ;) díky moc za každou radu
@gwendelina ja myslim, ze i jakykoliv krem bude v poho 😉
jinak ten gel v lékarně na to stojí asi 50 kč. je toho 500 ml a myslím, že vydrží na celé těhu
@gwendelina mně stačil i těhot.olejíček,který jsem normálně používala k natírání bříška.A jestli můžu poradit,ze začátku hledat srdíčko spíš hodně dole,až skoro nad stydkou kostí 🙂
Za mě jednoznačně plus, já byla hroznej plašan s panickou hrůzou ze zamlklého potratu a to i v pozdější stadiu těhu. Od té doby co jsem si pořídila AS a mohla si tak ověřit ozvy jsem se stala mnohem klidnější a to myslím že je pro miminko důležité, pohodová maminka. Někdo může trvdit že to škodí, ale není to pravda. Sama mudra mi řekla že to je něco na principu těch monitorů co se točej ke konci těhu. Srdíčko jsem našla vždycky v pohodě a stačil na to jakýkoli krém - já používala Niveu a snad ještě další dvě značky co už se nepamatuju
Díky moc děvčata už se nemůžu dočkat až to přijde a jak to vyzkouším ;)
ahoj @gwendelina, nebylo by lepsi nestarat se o veci, na ktere stejne nemas vubec zadny vliv? 🙂 A misto toho si radeji najit nejake cviceni, plavani, knizku, kurz, dulu, laktacni poradkyni, fyzioterapeutku, masera, hlidacku, uklizecku,...zkratka veci, ktere zanedlouho opravdu budes potrebovat? Tehotenstvi neni cil, je to pouha chvilka, po ktere nasleduje dozivotni rodicovstvi. Drzim pesti 🙂
@mythologist No je sice pravda, že pokud se má něco stát, tak to v těhotenství ani nijak neovlivníš, ale osobně si myslím, že přístroj na poslouchání srdíčka je dobrý pro ty, které chtějí být v klidu a ne vystresované matky. Já osobně jsem při prvním těhotenství o miminko přišla, takže u dalšího jsem si monitor srdíčka koupila - sice až v 14 tt, ale i tak. A teď jsem klidnější 🙂 Sice malého přeměřím, jen když se moc nehýbá (mám placentu vepředu a někdy jsou prostě dny, kdy se sice podle všeho na ultrazvuku hýbe, ale já ho necítím) a lepší je pro mě si srdíčko poslechnout jak plašit a valit 1x týdně na pohotovost a být vystresovaná.
Ahojda @lucinka58, chapu - synovi bude v cervenci rok, takze uz se na veci divam trochu jinak. Pro mne bylo dulezity vymanit se z momentalne tak popularni atmosfery totalniho strachu, ktera se maminkam ockuje. protoze to pak porad resis dokola otazky Bije srdicko? Funguje placenta? Je dost plodove vody? Proboha tvrdne mi bricho, honem zadny sport a lezet! Je vubec mozne porodit bez epiduralu? Neni lepsi rovnou si nechat pichnout oxytocin? Jestli mi nepujde kojeni radeji uz kupuju odsavacku a tri piksle nutrilonu pro sichr! A monitor dechu! A webkameru nad postylku! A pak obalim cely barak do molitanu at se drahousek nahodou ve svych 15 letech neuhodi, jak bude bloumat po dome kdyz ho neockovaneho nevemou do skoly.... Drzim pesti, fakt, ze jsme, je dukazem, ze to neni zadna jadrova fyzika 🙂
@gwendelina ahoj, já taky přišla o mimi - zamlklé těhu, takže teď při druhém jsem ho koupila - manželovi jsem to jen oznámila - on neví, jaké to je stresovat se od kontroly ke kontrole, jestli je vše ok. Ale neboj, hned, jak mu pustíš srdíčko vašeho škvrněte do oušek, bude nadšený, zvlášť jestli ještě nebyl na žádném utz s tebou. A časem se to bude hodit, až dlouho neucítíš pohyby, tak se budeš bát, jestli se něco neděje, srdíčko tě uklidní, že mimi jen odpočívá... za mě určitě koupit. Já se taky bála, abych ho nepoužívala každý den, a fakt na to není čas 😉 Tak ať se pěkně těhulkuje 😎
Ahoj děvčata tak angelsounds dorazil avšak nic neslyším. Hledala jsem a slyším akorát jak mi bije moje srdce, mazala jsem olejem krouzila a prd. Zítra jdu na kontrolu tak se uvidí možná je brzo zatím jsem 10+5 tak ještě počkám. Jak jste to měly či máte vy?🙂
@gwendelina já slyšela 11+1tt musela jsem tlačit a směřovat spíš ke stydké kosti a pod ni. Zatím jsem ho vždy našla vpravo, dnes se potvůrka přesunul do leva, byla jsem trošku vyděšená, že ho nemůžu najít, ale na druhé straně se ozval a byla zase pohoda 😎
Zatím nech AS ležet v šuplíku a zkus to za týden. Sami výrobci tvrdí, že by to mělo být slyšet od 12tt nejdřív. Teď by tě to akorát stresovalo, že nic neslyšíš. Zítra ho i uvidíš, budeš mít jistotu, že je v pořádku. 🙂
Jj dneska jsem ho/ji viděla a krásně roste 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj mamčo 🙂 mám do od 9. týdne, jsem v 18. Poprvé jsem slyšela kolem 11. týdne. Objednala jsem si úplně nový, přišel mě na 970 kč.Myslela jsem, jak denně budu poslouchat a popravdě tak jednou týdně si poslechnu. Ono člověk porád něco dělá.ale jinak je to fajn pocit dát si sluchátka, lehnout si a poslouchat srdíčko 🙂