Angel sound

vronyj
29. kvě 2016

Holky mam dotaz, chtela bych si poridit Angel sound, ale mam par otazek

1) Je vazne slyset srdicko miminka nebo jen maminky?
2) Neublizuje to miminku?
3) Musi se hodne tlacit, aby bylo srdicko slyset?

Je to dost otazek 🙂 ale mate nekdo zkusenost?

lucina90
29. kvě 2016

Já ho mám. Poslouchala jsem skoro každý den v mezi době kdy nebyla kontrola. Teď už nějakou dobu cítím pohyby a tak ho nepoužívám. Tlačit se nemusí, srdíčko s trochou cvyku najdete hned 🙂 je to jak dusot koní 🙂 poslechla jsem pár vteřin a vypnula, myslím, že pokud by to škodilo, nebylo by to volně prodejné.

stipecek311
29. kvě 2016

Ahoj 🙂
1) ano, je slyšet srdíčko miminka. Já ho slyšela zhruba od 18tt
2) nemyslím si
3) ze začátku ano, pak jak mimi roste, tak už ne.

Já jsem s ním byla maximálně spokojená. Když ještě nekopal, tak jsem využívala hodně.

kvetule1
30. kvě 2016

srdíčko miminka je slyšet krásně a hezky ho rozeznáš... ty vklidu budeš mít cca 70 pulsů za minutu, miminko jede jak mašinka, ... kol. 120 za minutu... , miminku to neubližuje, prý pokud se poslouchá chvilku, je to v poho...
tlačit netřeba,ale já holt mám špek, tak trošku přitlačím, než najdu a pak už ne...🙂
Za mě super věc, poslouchat s manžou večer v pelíšku je prostě božíííí

kaccistar
30. kvě 2016

ja som ho mala a prišo mi to úplne zbytočné. Za pár týždňov budeš cítiť pohyby a už ho nebudeš vôbec potrebovať. Akurát sa budeš stresovať, keď srdiečko náhodou nenájdeš.. ale ak ho fakt chceš, tak odpoveď na otázky: 1) počuješ aj srdiečko miminka, aj tvoje. Podľa rýchlosti alebo tepu vieš určiť, komu patrí 2) na to sa názory líšia, je to podobné ako s UTZ, zbytočný UTZ vraj škodí plodu, ale to si myslím nie je prekázateľné a je to len vec názoru 3) tlačiť nemusíš, ale niekedy je mimi v inej polohe a tak hľadáš a určite skúsiš pritlačiť, ale tiež samozrejme nie nejak extrémne.. Ale ak máš možnosť, požičaj si ho alebo kúp na bazárku, fakt to nevyužiješ na dlho, keď už si v 15. tt. Ale to aj záleží na tom, aký si stresák 🙂

vronyj
autor
30. kvě 2016

@kaccistar prave resim i to jestli to vubec ma cenu i na bazaru stoji 500 tak nevim zda to neni zbytecne a bojim se abych to mimcu zbytecne neublizovala kdyz za nejake 4 tydny bych mohla citit pohyby treba .. proto se tu ptam i na to zda to miminku neublizuje .. je to me prvni ale myslim ze stresar nejsem 🙂

mika251
30. kvě 2016

@vronyj pokiaľ nemáš obavy, a v pohode vydržiš od kontroly do kontroly, je to zbytočné.
Ja som ho doma mala, na začiatku (od toho 12teho tt) som ho zapínala tak raz do týždna, medzi 16 a 20tt než som začala cítiť pohyby som mala nejaké úzkostlivé obdobie, tak som malú kontrolovala tak čo tri dni.
Ono je to vyložene o pocite matky, ako to prežíva, lepšie je ho na chvíľku zapnúť a skontrolovať že je všetko ok, než sa dva či štyri týždne klepať a stresovať do ďalšej kontroly.
Odkedy som začala cítiť pohyby, tak mi leží doma v šuplíku a už som na neho nešáhla.

odula
30. kvě 2016

@vronyj zkušenost s AS nemám, ale když jsem byla ve 13tt na utz, tak mi sestra rumplovala břicho docela slušně a mimino si v oukeji cpalo ruku do pusy. pokud ( a dokud) to tebe nějak hodně nebolí, tak si myslím, že to mimisovi nemůže ublížit.

mika251
30. kvě 2016

@odula tam ide myslím nejak o to žiarenie, resp. teplo, ktoré Doppler, resp. UTZ vydáva. Ale stále to nie je dokázané, takže je to všetko v rovine dohadov.
Ja by som k tomu pristupovala ako ku všetkému ostatnému - nič sa nemá preháňať 🙂

lejla29
30. kvě 2016

@vronyj ahoj, já nemám Angel sound ale baby sound od značky Contec (je lepší než Angel sound, protože ukazuje i hodnotu pulzu, takže s jistotou víš, že to není tvoje srdce, ale miminko, měl by ukazovat rozmezí 130-160 pulzů za minutu)...pořídila jsem si ho, protože jsem v předchozím těhu přišla o dvojčata (přestalo jim být srdíčko) a tak u dalšího těhu jsem ho používala skoro ob den a to od 14. týdne...srdíčko mi ze začátku trvalo najít, miminko bylo opravdu hodně dole u stydké kosti. Používala jsem ho i v pozdějším stadiu těhu, v případě, že jsem dlouho necítila pohyby. Byla to pro mě záchrana, slyšela jsem že srdíčko bilo a hned jsem se tolik nenervovala a věděla jsem,že je to v pohodě, jelikož se to pohybovalo okolo 140 úderů (kdyby bilo míň, tak bych jela hned do nemocnice a nic bych neriskovala)....budu ho teď prodávat za 500,- , tak kdybys chtěla, tak dej vědět, přidám ti k tomu i gel. 😉

odula
30. kvě 2016

@mika251 jo takhle, to jsem nepochopila. No - já žiju v zahr, nevím na jakém principu fungují zdejší "poslouchátka", ale když jsem chtěla minule na midwife aby mi poslechla srdíčko, tak říkala, že tento týden ne, že jsem byla na utz před dvěma týdny, a že další povolený poslech je až příští týden kvůli vlivu na plod. 😲 tak se v tom vyznej. ale jak říkám, nevím co používají oni.

mika251
30. kvě 2016

@odula myslím že používajú to isté - ten princip poslechu srdiečka je rovnaký, len niekto ten vplyv viac hrotí a niekto si z toho nič nerobí.
Rovnako ako niektorí gynekológia robia UTZ každý mesiac a iní iba tri krát za celé tehotenstvo, aby bábätko zbytočne nerušili.

prostejina
30. kvě 2016

Mám ho 🙂 nesmis si jen "nahmatat" svoji tepnu, to zní tak jako vzdálene, zastřene. Srdíčko miminka je jak dusot koniku, připomíná ten zvuk, když se skrabes na dolní čelisti u ucha 😀 a najdeš ho těsně nad ochlupením, a pritlacit musíš. Prostě hledej a zkoušek tak dlouho, dokud ho nenajdes. Mimcu to neublíží, nevysilas žádný záření. Teplo tam vznikne, jasně, ale to by SIS nemohla dat ani ruku na břicho, nebo se sprchovat. Já bych ho koupila, jsem klidnější, když ji slyšim 🙂

odula
30. kvě 2016

@mika251 těžko říct... zas adrenalin matky, která je nervozní z toho, že neví jak se má mimčo v bříšku, plod taky ovlivňuje. takže nakonec - asi není důvod se bát ho používat a jak jsi psala - nic se nemá přehánět 😉

mika251
30. kvě 2016

@odula presne ako píšeš, je to potom otázka toho, či viac škodí prípadné niekoľko minútové žiarenie, alebo matka permanentne v strese z toho, či je všetko v cajku.
Ja som ho používala, ukľudňoval ma neskutočne, takže za mňa dobrý kup.

vronyj
autor
30. kvě 2016

@lejla29 no to by bylo super 🙂 napises mi zpravu co a jak kam poslat a tak 🙂

kaccistar
30. kvě 2016

@vronyj v tom prípade by som sa na to fakt vykašlala, sú to vyhodené peniaze, aj keď niekto tvrdí opak. Ale ja by som radšej aj za tých 500,- kúpila niečo pekné pre mimi, keď už by som teda chcela niečo tak nutne kupovať 🙂 dá sa bez toho prežiť, aj keď niekto môže tvrdiť opak 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru