Ahoj holky, jsem teď 9+2 , a dostala jsem možnost jet do amatérské jeskyně ale nejsem si jistá, jestli je to vhodné, co myslíte?
TeĎ jsem našla, že existuje i speciální trasa pro turisty, která se otvírá vyjímečně, možná by to bylo ono? Asi nebude tak náročná, jako to, co popisuju, ale úplně jednoduché to taky není:
esta jeskyní bude ale ve zcela odlišném duchu, než jsou návštěvníci zvyklí z běžně přístupných podzemních prostor. Bude se jednat spíše o dobrodružnou výpravu do podzemního světa tak, jak jej vidí jeskyňáři - v Amatérské jeskyni chybí betonové chodníčky, zábradlí, schodiště a elektroinstalace. Prohlídka je tedy určena jen pro fyzicky zdatné, kteří dorazí v holinkách, s vlastní přilbou a dobrou svítilnou. Průvodce vás provede nejen okolo fascinující krápníkové výzdoby, ale také korytem potoka. Po půl kilometru trasa končí v rozměrném Absolonově dómu.
https://www.kudyznudy.cz/Aktuality/Jeskynari-mi...
No není to právěže přímo amatérská, prostě se nás pár lidí vydá do jeskyně, kam normálně lidi nechodí.. jdou s náma i starší lidi, takže si myslím že žádný extrém..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
No záleží na tobě, jak se cítíš, jak jsi zvyklá se pohybovat. Jestli si to dobře pamatuju, tak v amatérce se i plazí po břiše úzkými chodbami a leze se tam po dlouhém žebříku. Jestli jsi zvyklá lozit v těchto jeskyních, tak asi klidně, pokud by to měla být tvoje první návštěva, tak spíš ne.