Ahoj 🙂. Prosím má někdo konkrétní zkušenost se soudem o předadopční péči a následně rozhodnutí? Čeká nás teď v srpnu soud, kde žádám o předání manželova syna do předadopční péče. Biologická matka nám dala písemný souhlas, ale nevíme kde bydlí, telefon už neznáme a na starý se nedovoláme, má dluhy, kamsi se zas odstěhovala a neznáme adresu a ani nevíme na kterém úřadě je teď přihlášená :/. Dopis od soudu jestli ji posílali, tak zřejmě ani nepřebere. Je nutne aby byla u soudu o předání kluka do předadopční péče? Když máme písemný souhlas s ověřeným podpisem sepsaný u advokáta? Budou ji u soudu potřebovat. Vůbec nevíme co od tohoto soudu čekat a ani na co se budou ptát. Paní z OSPODu sama toho moc neví, je mladá a nezkušená a řeší to poprvé. Advokát v této problematice, krom zákona taky nezná postup, jen mi vysvětlil, že pokud soud schválí tu péči před osvojením tak pak běží lhůta 6 měsíců a pak soud s rozhodnutím - údajně v této lhůtě ani bio matka nemá platit alimenty (stejně neplatí…). Má někdo zkušenost, aby mi napsal jak to probíhá reálně, na co se ptaji, zda ta bio matka musi přijít osobně? Díky moc B.
@lencaa11 OK diky moc za info. My se prave jen bojime, ze neprijde coz je tak na 99%. Ale mame advokatem sepsany jeji souhlas + overeny podpis, kde souhlasi s osvojenim. Tak si rikam nac by tam byla potreba. A u toho posledniho soudu bylo bio otec nebo uz ne? Jak pak probihalo setreni? Chodili jste s prckem nekam do centra, resp tvuj manzel, nebo cele setreni spociva v jedne navsteve socialky doma?
@bereni od podpisu u soudu už bio otec u soudu už nebyl tak že si myslím že když máte podpis nebude ona třeba pouze ji pošlou jeden rozsudek pak až ten poslední rozsudek kde budete uvedena že vám soud děti předá do osvojení nikam jsme z detma nechodili ospod může přijít a nemusí nás si pozvali sepsali s náma papír ohledne bydlení ,příjmu ,vztah ,skrz placení výživného atd a napsali své stanovisko to bylo jako první co chtěla soudkyně od ospodu u soudu jaký mají na to oni názor
@lencaa11 Jeste se zeptam - mame termin soudu na pristi tyden v patek. Vcera mi prisel dopis ze socialky, ze se mam dostavit ve stredu ohledne toho osvojeni - predpokladam, ze tedy asi proc? Vse jsme jiz s nim probrali. Navic pry se ma v pondeli dostavit i matka, ale my ani nevime zda dostala dopis 🫣 trosku mam strach, aby pak u soudu socialka nerekla, ze nevi jak pristoupit k nazoru osvojeni, kdyz nemaji matky vyjadreni - prestoze pisemny souhlas mame 💁♀️. A taky dnes me ve schrance cekal listek, ze mam dalsi dopis od soudu na poste. Co to muze byt? Predvolani a info k jednani co mam prinest mi uz davno prislo 💁♀️ No jsem nervozni
@bereni můžou chtít ještě něco doplnit a nebo taky se mohlo stát že si to matka rozmyslela a nebo se soud odročil třeba právě skrz to že matka nedostala dopis to tak je takový vselijaky jinak ospod většinou píšou kladne vyjádření v tom problém nevydim pokud máte dopis od soudu může to bejt ze bude stání třeba na jiný termín skrz třeba soud teď je hodně zas covid atd uvidíte ...
Nemám teda s adopcí zkušenosti žádné, ale přijde mi divné, že ten advokát neví, jak to reálně probíhá, to nemáte asi dobrého právníka. Když jde o takové vážné věci a člověk na to má peníze, je vždycky dobré obrátit se na odborníka. Já mám třeba dobrou zkušenost s JUDr. Brunckem z Brna, ten je fakt dobrý na rodinné právo a vždycky mi řekl zkušenosti, jak to reálně chodí, nejenom jak je to napsané v zákoně..
@klaracervinkova Uz mame po soude 🙂 Kazdopadne diky. Ano, advokat v teto problematice nikdy nic neresil, tak nevedel. Bezne resi vyzivne a peci, ale ono to osvojeni neni tak caste…
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@bereni mám osobní jen manžel si osvojil děti ale je to stejné soudu by mělo stačit že máte podpis mi jediné co neměli tak podpis tak bio otec byl u soudu tam to podepsal pak měl 3 měsíce na rozmyšlenou kde ještě měl platit výživné (neplatil ) po 3 měsících byl dalsi soud a předběžné předali děti manželovy už ex nemusel platit ani uz neměl žádné právě atd další soud byl za pár měsíců kde se zeptali manžela zda si to nerozmyslel řekl že ne a tím pádem konec a osvojení bylo schváleno stim že manžel má ještě 2 roky na to vzít navrch zpět po nabíti právní moci jsme udělali nový rodný list a všude hlásily změnu ...jinak ospod píše svuj posudek k soudu v zájmu dítěte ...☘️☘️