Může samoživitelka dostat dítě do pěstounské péče?

majovasnazilka
27. čer 2015

Zdravím všechny, ráda bych dítko do pěstounské péče, ale jak píšu v názvu, jsem rozvedená samoživitelka s dcerou, která je zdravotně postižená. I když chodí do školy(speciální), jsem doma a poskytuji jí péči. Tím pádem nechodím do klasické práce. Myslíte, že mám šanci dát nějakému dítěti lásku, když nejsem zaměstnaná, ani vdaná? Jak moc je to velká překážka pro úřady? Uvítám všechny vaše zkušenosti, názory a poznatky. Ráda bych to z někým prodiskutovala, než půjdu na úřad 🙂
Díky a pište.

ivular
27. čer 2015

@majovasnazilka Mám známou, která je sice vdaná, nicméně za těžce nemocného muže, takže taktéž nechodí do práce, ale pečuje o něj. A děti v pěstounské péči mají hned tři 🙂

mandala
27. čer 2015

I já mám známou, která je sama, nepracuje, stará se o dítě, které není ani zdravotně ani mentálně úplně OK a vzala si do pěstounské péče další dvě starší holky. Takže si myslím, že by to mělo jít. 😉

majovasnazilka
autor
27. čer 2015

Jé, děkuju to jste mě potěšily, dámy 🙂 a nevíte, jak dlouho celý proces trvá? Od podání žádosti 😉

mandala
27. čer 2015

@majovasnazilka To ti asi neporadím, protože ona si vyhlídla starší holky, jednu romského původu a druhou autistku, o které nebyl zájem, tím pádem to netrvalo zas tak dlouho, ale jak přesně, to už si nepamatuji. 😉

majovasnazilka
autor
27. čer 2015

@mandala tak to je tedy známá hodna obdivu 🙂 Také nechci úplné miminko, cca od 3 let, ale na nějak vážně postižené si netroufám 😒