Maminka v těžké životní situaci?

karca91
8. zář 2022

Ahoj, chtěla jsem se zeptat a zároveň pomoci mamince která je v těžké životní situaci a čeká miminko a nemůže si ho nechat. Rádi bychom s partnerem daly malickemu milující rodinu. Bohužel my vlastní miminko mot nemůžeme.😢
A proto zkouším silu sociální sítě. A snad tu nějaká je. A šla by ikdyz s těžkým srdcem do přímé adopce. Máme vše připravené a nás pohled do prázdné postýlky nám trhá srdce. Tak jestli tu jsi. Nestyd se,a napiš. ❤️❤️

klokanka31
8. zář 2022

@karca91 Tak proč tu postýlku už konečně nevyhodíte?🤨

codal
8. zář 2022

@klokanka31 co je tohle za neempatickou (slabé slovo) reakci? Mlčeti zlato 🤦..

makovice88
8. zář 2022

@klokanka31 Ty jsi fakt trubka, sorry jako....

michaela666
8. zář 2022

@klokanka31 Zrovna od tebe bych takovou reakci nečekala....

klokanka31
8. zář 2022

@michaela666 Taky bych normálně nic takovýho nenapsala,ale tahle už tady psala minimálně jednou. A nepřijde mi normální mít zařízený dětský pokoj když nemají dítě.

martinka_33
8. zář 2022

@klokanka31 Ty vole!!! Co když o mimčo přišli v pozdějším stadiu těhotenství? Co ty víš.... 😥 A navíc, štěstí přeje připraveným.
@karca91 nepřímá adopce je asi zdlouhavá nebo proč přímou?

vladenkamaminka
8. zář 2022

@klokanka31 no to snad ne 🤦

treasurka
8. zář 2022

@klokanka31 Ježkovy voči, ženská, tohle je dobrá odpověď když si to čteš někde u kafe s kámoškou, to bych se smála s tebou. Ale napsat to? Dej reklamu na dětský urny do diskuze o nemocnýcm dítěti, rovnou. Trochu taktu...

codal
8. zář 2022

@klokanka31 nechápu, proč si nepomyslíš svoje, ale nedržíš pusu a musíš to takhle zle komentovat.. jestli ti dělá dobře kopnout si do ženský, co zoufale touží po dítě, gratuluju, jsi hrdinka 👍👍👍..

michaela666
8. zář 2022

@klokanka31 Četla jsem předchozí příspěvek. Paní pod něj psala proč mají připravený pokojíček. Musejí být v hrozně náročné situaci a tohle "kopání" jim zbytečně ubližuje.

klokanka31
8. zář 2022

Copak si nevzpomínáte na tuhle samou diskuzi? Pokud se nepletu, tak zakladatelka tenkrát psala, že měli domluvenou adopci, matka si to ale rozmyslela. Chápu že někdo takhle touží po dítěti, ale copak byste se mučily a nechávaly si dětský pokoj bez dítěte? A ještě shánět dítě po internetu? Existuje snad normální cesta adopce. Ale už budu mlčet 🤐

honatko092
8. zář 2022

@klokanka31 Tvoje komenty jsou většinou k věci a baví mě, ale tady to je fakt přešlap vedle. Diskuzi si pamatuju, ale je to žena, která toužil po dítěti a nemůže ho mít, tady jde veškerá brutální upřímnost stranou...

martinka_33
8. zář 2022

@klokanka31 no tim spíš je mi jich líto 😥 Bohužel tohle je úskalí přímé adopce, že si to maminka rozmyslí. K normální adopci ke dlouhá doba a většinou není k adopci novorozenec. Ať je důvod jakýkoliv, postýlku bych nevyhazovala, kdybych stále doufala v miminko

klokanka31
8. zář 2022

@martinka_33 To chápu. Ale takhle se akorát trápí, jde přece věci uklidit, a vytáhnout je zas až bude to mimčo aktuální. Když někomu miminko umře ještě nenarozený, tak taky asi nenechají zařízený pokojíček, ale všechno vyhážou/schovají.

codal
8. zář 2022

@klokanka31 tak jestli měli "slíbené" miminko a ona o něj přišla, a ty to víš z předchozí diskuze, tak tím spíš je tvoje reakce nepochopitelná...nemáš kousek citu. To, jestli si nechají pokojíček, není tvoje věc, každý tohle cítí jinak a není na tobě, abys to hodnotila nebo soudila, jestli to je nebo není normální. Očividně netušíš, jaké to je, nemít dítě, zoufalé po něm toužit, a vidina mít miminko je v nedohlednu. Jako hledání dítěte na netu je určitě zoufalý pokus, ale opět není na nás to hodnotit. Nečekala bych, že maminka na mateřském webu bude takhle neempatická.

martt
8. zář 2022

@klokanka31 Nevim jak ted. Ale před pár lety moje kamarádka mela s manželem zájem o normální adopci. Prošli všemi možnými kroky OSPOD jim řekl, že k nim přijdou na kontrolu a ze mají mít vše připravené pro miminko aby vše proběhlo v pořádku. Rok čekali s připraveným pokojem než vůbec nějaká kontrola přišla a další rok a půl než se dočkali miminka. Takže dva a půl roku cekali s připraveným pokojem. Jedná známá na adopci čeká už 4 roky. Ona normální adopce také není zas taková sranda a tak rychle jak to vypadá.

karca91
autor
8. zář 2022

@martinka_33 Máme požádáno i klasickou adopci. Ale čekáme už 2 roky a stále nic. Přitom nemáme extra vysoké nároky. Přejeme si holčičku. Je nám jedno barva pleti,vlásku. A tím ze žádáme právě přes Odspod. Tak musíme mít připravené zázemí pro miminko. Je to hrozně těžké se na to dívat. A čekat každý den na telefon. Je to nejhorší beznaděj kterou bych opravdu nepřála nikdy nikomu.😢😢 je to asi zoufalé hledat na soc.siti ale ne jedna moje známá. Takhle k miminku přišly

katule1990
8. zář 2022

@karca91 To je mi moc líto, musí to být strašně náročný. Moc vám přeju, ať se brzy dočkáte 🍀. Možná je to blbost, ale nedávno se tu objevila diskuse, kde se paní nabízí jako náhradní matka, tak posílám odkaz: https://www.modrykonik.cz/forum/adopce-a-nahrad....

klokanka31
8. zář 2022

@karca91 Tak to se omlouvám, nevěděla jsem že při adopci musí být nachystaný dětský pokoj.

karca91
autor
8. zář 2022

@katule1990 my nemůžeme mít vlastní děti. Ani já ani partner 😢😢😢 jinak bych šla třeba na umělé oplodneni.

karca91
autor
8. zář 2022

@klokanka31 nic se neděje. V pořádku. Právě musíte mít vše připravené. Protože Vam můžou zavolat ze dne na den ze mají pro Vas miminko. A o to víc mě to bolí jako ženu. Vidět vše a koukat na to ze to je prazdne.😢😢😢😢 Tu bezmoc opravdu nepřeji ani tomu nejhoršímu nepříteli.

klokanka31
8. zář 2022

@karca91 Tomu rozumím. Já nemohla vidět dětský věci v obchodech, když jsem nemohla otěhotnět, natož kdybych to měla doma...Přeju ať se brzo dočkáte 🍀

katule1990
8. zář 2022

@karca91 Ja jsem si rikala, ze je to asi blba rada, ale nekdo treba nemuze mininko donosit, jinak by to slo, tak me to napadlo. Ono se da transferovat i darovane embryo, ale to uz by asi bylo moc komplikovane. Drzim palce, at se miminka brzy dockate 🍀.

fatal_error
8. zář 2022

@karca91 muzu se zeptat, v cem je zadrhel, ze cekate uz tak dlouho? rekl vam to nekdo?
mam znamou, u ktere to ted trvalo mesic a pul od podani zadosti a prej z kurzu pro budouci adoptivni rodice, kam chodila, uz maj dite vsichni.
premyslim, jaky mate pozadavek, ze 2 roky nic.
ta znama je z Prahy a to mimco ma ted uplne cerstve.
kdyztak kdybys chtela, tak se muzu na neco zeptat.
ona teda ma svoje dite a to nove predem rekla, ze chce kojit, tak jestli tohle nemohou byt body navic.
kdybys mela dotaz, rekni, zeptam se.
pry jestli nemate velke omezeni veku. ale tim nevim, co mysli, protoze oni dostali 12 denni.

martt
8. zář 2022

@fatal_error Nemusí být zádrhel v požadavcích . Ale nedávno o tom byla i reportáž v televizi , že někde adopce je do pul roku vyřízená a někde ty rodiče čekají i dva roky. A pry to je kvůli tomu ,že si to v krajích dělají po "svem" protože není sjednocená metodika pro adopci. Takže je možné, že to je i tenhle důvod.

karca91
autor
8. zář 2022

@fatal_error naprosto netuším kde je to sekle. Čekáme 2 roky. A jak sem psala nemáme vysoké nároky. Jen si moc přejeme holčičku. A pokud možno novorozence. Aby s námi byla od začátku. 😢😢😢 opravdu nevím...

karca91
autor
8. zář 2022

@katule1990 děkuji moc.

karca91
autor
8. zář 2022

@klokanka31 právě je to pro mě každodenní utrpení.

gracinka7
9. zář 2022

@karca91 novorozence by si přál právě každý. Zkuste zvednout věkovou hranici 😉

zuzekk
9. zář 2022

Jestli mohu jen přidat k tématu nepřímé adopce - čekali jsme tak dlouho, dva roky od schválení, až se nám dítě radši narodilo samo. Kdy a jestli by někdo zavolal, to netuším. Požadavky jsme měli jen na majoritu, z jakéhokoliv kraje, věku, pohlaví atd. Děti prostě dlouhodobě nejsou.
Ale zařízení ničeho typu pokojíček po nás, ani nikom koho znám, nechtěl, je to nesmyslné. Jen jsme ukázali paní na začátku procesu barák (rozestavěný), že místo mít bude.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru