Ahoj maminky, ráda bych se zeptala vás, které se v tom orientujete nebo jste to zažily: Jaké doklady jsou potřeba k osvojení dítěte? Syn nemá v RL uvedeného otce a rádi bychom, aby si manžel syna osvojil. Nevíte, co je k tomu vše potřeba? Psala jsem na úřad a už je to přes týden a nedočkala jsem se odpovědi, ačkoli tam paní je. Z matriky mi paní řekla, ať jí prvně napíšu a že mi vše potřebné řekne. Nedočkala jsem se. A tak tam nechci letět, aby mě zase poslala domů pro x dalších věcí.
Děkuji
@anina32
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Pokud nemá otce uvedeného tak budou nejspíš stačit jen rodné listy, oddací list a případně nějaké čestné prohlášení od manžela který osvojuje. My jsme to měli složitější protože syn měl uvedeného v rodném listě bio otce který se o něj nezajímal, takže byli potřeba i posudky od lékařů, od zaměstnavatele a z obecní rady a celé jednání probíhalo u soudu. Ale ve vašem případě to bude asi spíš jen formalita.Celé to mám popsané v této diskuzi, ale u nás to bylo opravdu zdlouhavé. https://www.modrykonik.cz/forum/paragrafy/osvojeni-biologicky-otec-brani-ale-nema-zajem-o-dite/