Hledáme těhotnou maminku, která si nechce nechat miminko

janahocha
29. dub 2021

Dobrý den, hledáme slušnou těhotnou maminku z celé ČR, která neplánovaně otěhotněla a chce, aby se miminko dostalo do té správné rodiny. Budeme rádi, když nás poznáte a sama se pak rozhodnete, jestli jsme pro Vaše miminko ti správní budoucí rodiče.
e-mail: janahocha@seznam.cz

zuzkasim
29. dub 2021

Zeptám se a prosím o odpověď bez urážek, opravdu to nevím, je toto u nás legální? Že si pár najde matku, která dítě nechce, a domluví se s ní, že si dítě převezmou? Mě to zavání obchodem s dětmi... myslela jsem, že vše musí jít přes klasickou adopci.

pipi_puncocha
29. dub 2021

@zuzkasim je to taková šedá zóna, ale vlastně to legální je... jedná se o svobodné maminky, do rodného listu jako otce uvedou toho budoucího adoptivního, dítěte se vzdají a poté si jej manželka osvojí.

janahocha
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
zuzkasim
29. dub 2021

@pipi_puncocha Aha, díky, takže podobně jako náhradní matky. A tak trochu to obchod s dětmi skutečně je...

janahocha
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
janahocha
autor
29. dub 2021

@pipi_puncocha to je ještě další možnost, kterou ale nechceme. my bysme neuváděli manžela jako biologického otce.

janahocha
autor
29. dub 2021

@zuzkasim Ano legální to je. Znám paní, která takhle má holčičku. Stejně jde totiž vše nakonec přes soud. Jen biologická matka umožní budoucí mamince být s miminkem v nemocnici a dá predadopcni souhlas. Soud budoucí rodinu taky posuzuje, ale už se neřeší přes ospod.

janahocha
autor
29. dub 2021

@janahocha a miminko má od narození, nedají ho ze dne na den jako při osvojení třeba v 6-7mesicich, kdy i pro miminko si myslím musí být změna prostředí a všechno kolem nové stresující. Synovec už na hlas maminky hodně reaguje...

klokanka31
29. dub 2021

@janahocha A co když si to novopečená maminka rozmyslí a dítě si chce nechat?

nanyh
29. dub 2021

@klokanka31 Tak má na to právo.
Furt je braná matka ta, co dítě porodí. U nás ve městě má taky jedna odnošené dítě od vlastní dcery. To druhé si přála, až když jí bylo 40+.

zelenaesmolda
29. dub 2021

@janahocha a koho teda chcete uvest jako otce?

janahocha
autor
29. dub 2021

@klokanka31 jestli si vše rozmyslí, tak si miminko nechá, ono vyřešení adopce nějaký měsíce trvá... Myslím, že je nějaká doba stejně jako u klasické adopce

janahocha
autor
29. dub 2021

@zelenaesmolda otce uvede nebo neuvede biologická matka. Pokud otce uvede, musí určitě dát taky souhlas.

janahocha
autor
29. dub 2021

@nanyh nám nabídla odnoseni miminka moje sestra, ale řekli nám, že sestra nám odnosit mimco nemůže.

gracinka7
29. dub 2021

@janahocha ale přímá adopce u nás opravdu není možná. Jediný způsob, který je jakž takž legální je ten, co popisuje @pipi_puncocha

janahocha
autor
29. dub 2021

@gracinka7 tak nevím, ale paní tady opravdu takto mimco má. Mimco nelegálně bychom určitě nechtěli ani bych příspěvek nedala, kdyby bylo vše nezákonné. Myslím, že paní musíme poznat, ne se s ní sejít až v porodnici, být s ní v kontaktu a pak ona musí projevit zájem, abychom se o mimco starali a hlavně vše musí schválit soud. Ten bude mít hlavní slovo. Nebo nás může určit přinejhorším jako poručníky.

zlorenka
29. dub 2021

Já mám zkušenost, že adoptivní rodiče byli v seznamu žadatelů o adopci včetně všech náležitostí, jen si domluvili dítě "po vlastní ose" za spolupráce se sociálkou a přebírali si mimino už v porodnici hned po porodu, jen pak trvalo, než proběhl soud a bylo to oficiální.

zuzkasim
30. dub 2021

@zlorenka Ano, takto to znám i já, proto mě překvapilo, že by to šlo bez předadopčních náležitostí. Mě přijde dost hrozná představa, že nechtěné dítě se dostane do rukou úplně komukoliv... ani předadopční příprava (ono se to jmenuje oficiálně jinak, dobře vím) nezaručí, že žadatelé budou úžasnými rodiči, ale spousta nekompetentních se skutečně vyfiltruje, prostě to riziko se zmenší. Není to nic proti @janahocha, ale každé dítě si zaslouží ochranu.

zlorenka
30. dub 2021

@zuzkasim ale tak pani nikde nepise, ze tu pripravu nepodstoupili/nepodstoupi... souhlasim ze je to proces, ktery je treba korigovat a kontrolovat, ale co si budem, ten byrokraticky siml kolem adopce je strasnej a system ani v 21. stoleti nefunguje ve prospech tech deti...

keksik002
30. dub 2021

Dobrý den, přiznám se že jsem komentáře necetla, ale mam kamaradku ktera je 5mesici a miminko si nenecha. Muzu vam do zprav poslat jeji telefonni cislo, vcera jsme se o tom bavili tajze o vas vi.. Ale jen se zeptam, to jde takto?

zrzinda
30. dub 2021

Moc moc moc Vám držím palce! Ze srdce Vám přeji, aby se Vám vyplnil sen a Vy se stali s mužem rodiči 🙏❤️

surikata131
30. dub 2021

@zuzkasim nic proti, ale ani rodiče, co si své dítě nechají přece neprochází žádným školením a zkouškami, i když u některých individuí by to nebylo na škodu....za mě lepší, kdyź se domluví a mají miminko hned od porodu, stejně to jde ofiko přes soud, než když miminko skončí v kojeneckém ústavu, nebo sice u pěstounů, ale k adoptivním rodičům jde až za mnoho měsíců a musí si zvykat na jinou pečující osobu

zuzkasim
30. dub 2021

@surikata131 Rodiče s vlastními biologickými dětmi a náhradní rodinná péče jsou zcela rozdílné věci a opravdu nejde argumentovat tím, že "běžní" rodiče žádným školením a zkouškami neprochází (samozřejmě mám taky názor, že někteří rodičovské kompetence nemají a bylo by lepší, kdyby dítě neměli). A to, že proces náhradní rodinné péče by měl být pružnější, je též dlouho známá věc. Ale ani jedno není důvodem k tomu, aby se s dětmi obchodovalo, pokud se to děje.
@zlorenka Mám obavy, že ta předadopční příprava je dost zásadní informace, takže pokud ji zakladatelka mají s mužem (ona ani nepíše, zda se jedná o ni a jejího muže, tím narážím na diskutované téma osvojování děti homosexuálními páry) za sebou, nejspíš by to zmínila.

keksik002
1. kvě 2021

@janahocha jestli máte zajem, pisnete mi.. At víme co a jak..

michaela_2
1. kvě 2021

@zuzkasim jde to 🙂 pokud se domluví rodiče sami. Ale souhlas k adopci muže biologická matka - případně s otcem pokud je vdaná nebo je uveden v rodném listě, dat tuším nejdřív 6 týdnů po porodu. Nicméně v praxi to u nás muže být i tak, ze už po porodu jde matka buď jako po ambulantnim porodu domů a nebo je hospitalizovana na gynekologii a s miminkem je na sestinedeli “adoptivní maminka”
Je to vše ale o důvěře. Protože si to obě strany samozřejmě ještě mohou rozmyslet.
Jinak teď predadopcni kurz je doporucovan udělat si v každém případě - a některé matky shánějící pro své dítě rodinu, to i mají jako požadavek. Tedy to, aby nastávající rodiče byli schválení žadatelé o adopci ...

fajkusniki
4. zář 2021

@keksik002 u přímé adopce je to tak trochu risk i co se týče odcovstvi.Pokud si to bio matka rozmyslí ,a je napsaný už někdo jako otec....pak by jediné od alimentů pomohl soud,kde musí nařídit testy genetiky .Ale je to pořád sázka do loterie všechno.Ikdyz by se bio matka a Ado .matka už trochu znaly a teď si to bio matka rozmyslí....asi nejhorší co může být když máte miminko dva týdny ,měsíce u sebe a teď náhle si to bio matka rozmyslí....fakt jak říkám sázka do loterie

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru