Ahoj, mate prosim, nekdo zkusenost se zkracenym cipkem v 33.tt a presto jste porodili v terminu, nebo alespon po 37.tt? Predem moc dekuji.
@agneska7 tak to jste mela krasnou delku, 50mm, to ja nemela ani ve 20.tt. To jste tim padem nemela zkraceny cipek. Ale dekuji i tak.
@nika110818 čípek je o normální délce 2-4 cm takže 0,5 je hodně zkrácený čípek , u tebe to je 1,4 cm 👌protože 1 cm má 10 mm 👍
Neměla jsem ve 31tt žádný, hlavička nalehala. Rodila jsem 37tt. Po 30tt se prý čípek už měřit nemá. Nemá to prý žádnou vypovídající hodnotu.
@agneska7 ja jsem uplne zblbla. 😂 dekuji.
@handulkak dekuji.
Mnela jsem v 32tt 8 mm, rozbihajici se porod… dostala jsem silne magnezium a jeste nejake leky a 14 dni jsem nechodila… nakonec jsem rodila az 41 tyden ale teda slo to rychle ven 🙂
@bebekeksy tak to jste mi dodala optimizmus. Brala jste, prosim, magnosolv a utrogestan nebo neco jine?
@nika110818 ja si ty nazvy nepamatuji 🙁 ako to preslo tak som vsetko vypustila z hlavy 🙂. Jeden lek jsem si zavadzala od spodu. Jedine co si pamatuji tak jsem chodila kazde 3 -4 dni na kontrolu a monitor a zakazdym lekar prekvapeny, ze sme este pohromade 😀 ja mam velmi silnou vuli 🙂. chce to psychycky klidek - fakt se nahodit do uplne pohody, nechat se obskakovat! A hlavne vypnout internet a nenechat se deptat zlymi skusenostmi! A pro pobaveni od 38 tydne jsem chodila 2 x tydne do teplejsi vody aby jsem nemusela na vyvolavacku 😂😇 a to byl horuci srpen 🙈
@bebekeksy moc moc dekuji. 😊
@nika110818 Me v 32tt hospitalizovali s cipkem 0,9mm,čekala jsem jednovajecna dvojčátka. Rodila jsem v 36+1 jen kvůli tomu, že jedno z dvojčátek melo během jednoho týdne vyšší odhad vahy, tak raději museli ven. Celou dobu jsem ale fakt jen ležela a chůze max do jidelny a do koupelny. Vydrzela bych asi i dyl, ale to bych nesměla čekat hned 2 deti 🙂 Jo a psychika taky dělá svoje. Ja si nepredstavovala měsíc strávit v nemocnici, ale hned na začátku jsem si to v hlavě srovnala a byla v pohodě,stalo to za to!
@nika110818 V prvním těhotenství jsem měla zkrácený čípek, za týden jsem porodila ve 34.t., teď v posledním těhotenství taky a držela jsem do termínu, jen občas klidový režim, ale kvůli staršímu jsem fungovala. Na konci 34. t. jsou už doufáté plíce. Držím palce!
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já teda ne 33 TT ale 35 TT čípek 0,5 cm rodila jsem 40+3