Sice uz jsem si tady toho precetla hodne ,ale rada bych dalsi zkusenosti.
Zacinam dneska 31tt a minuly tyden jsem byla u doktora s tim,ze mi tvrdne bricho pro kazdem pohybu a dost divne bolesti zad.cipek byl 33mm a bylo mi narizeno vic odpocivat. Dneska opet vylet k doktorce a cipek 23-24 mm a narizen absolutni klid na luzku..nemocnici jsem odmitla kvuli synovi.
Potrebuju asi uklidnit,ze vsm to lezeni pomohlo a taky rady jak se z toho nezblaznit..a taky jak dlouho jstw pak vydrzely?
Jeste teda prvni syn se take narodil driv ,ale tehdy se nic nekracovalo,zasne bolesti nic jen proste rupla voda .
@lilian2111 no tak to jsem nechtela slyset🙈 byt to prvni tehu tak ok sle ted? To si nejmim vibec predstavit
@michaelarousova To úplně chápu. 🙈 já měla v dalších těhotenstvích pak utrogestan až do 35tt a čípek držel hezky. Tak moc držím palce ať to vydrží a snaž se fakt odpočívat a ležet, nohy nahoru. 🙂
@lilian2111 ten teda uz taky tyden beru a mela jsem jo i na zacatku..tak uvidime jak to dopadne☺️Z postele sesni nehnu☺️
@michaelarousova měla jsem podobné v prvním těhotenství, rodila jsem 41tt, a měla jsem i teď v druhém (hodně nosím ročního syna), tři týdny globule na zavádění a klid na lůžku, takže když mohl tak pomohl chlap, jinak jsem polehavala a s dítětem si hrála z postele a je to o dost lepší. Momentálně jsem tuším už 36tt. Nemocnici jsem v druhém případě odmítla také kvůli synovi.
Me tvrdlo bricho skoro cele tehu cipek taky nic moc prvni dite na rizikovem druhe dite jsem litala jak nadmuta koza za tim prvnim prvni se narodil 38+ 3/4 dny uz nevim druhy je narozeny 40+0
Jsou zeny co jsou zavrene na stozapadu a z nuly na hodinu rodi predcasne a jsou zeny co jsou treba skoro cele tehotenstvi otevrene na prst a rodi dlouho po terminu
Ahojky, resim stejny problém uz 2 tydny akorat ja jsem tedy ted 25+2tt.. pred dvema tydny byl cipek 29mm, dr. Nasadila utrogestan, magnesium a klidovy rezim (nic nezvedat, lezet, doma nic nedelat) po tydnu byla kontrola a cipek je 32mm.. leky mi nechali, ale povolili mirne prochazky a mam prijit za necele 2 tydny na kontrolu.. no.. pokud by doslo znovu ke zkraceni tak mi doporucili nastup do nemocnice.. a vzhledem k tomu, ze mi to prijde na porod jeste brzy tak bych do nemocnice sla a o deti by se holt musel postarat manzel (mame doma tri takze take ne uplne lehka situace, ale miminko ma ted tak trosku prednost).. drzim palce at vse dobre dopadne..
@soda365 no msm kontrolu ve stredu takze jdyz tak taky nastoupim do nemocnice ☺️Doma je o syna postarano, jen ja bez neho zesilim😂 Tak drzim palce ☺️
No já měla 32tt cipak 2,5cm, klidový režim , od 36tt, čípek 1cm, měkký vše připraveno na porod , no jsem 38+2 a pořád 2v1 o tvrdnutí a bolesti břicha ani nemluvím to je hnus ..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Měla jsem stejný problém v prvním těhotenství a nakonec jsem skončila na dva měsíce na kapackach……. 😕