Dobrý den, chci se zeptat zda jste se někdo také setkal s tím, že s Vám zkrátilo/zkracuje děložní hrdlo? Já byla u DR na kontrole po měsíci a řekl mi, že se mi o 0,8mm zkrátilo od minula. Napsal mi utrogestan na zavádění na večer po 2 práškách rovnou. Úplně dobrý pocit z toho nemám. Jak se ještě jinak mohu vyvarovat tomu dalšímu zkracování, jde to nějak ovlivnit? Děkuju moc za odpověď.
Ahoj @barmo zkus se optat i porodní asistentky v naší poradně https://www.modrykonik.cz/forum/category/poradn...
Všechny otázky jsou u nás v poradnách zdarma a anonymní a každý z odborníků odpovídá téměr denně 🙂 Navíc, Tvoje otázka pomůže i dalším maminkám, které něco podobného řeší také.
Věřím, že Ti naše PA dobře poradí a pomůže.
Hezký den přeji! 🙂
Jennyska
Modrý koník team
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Je na to tady spousta diskuzi, mrkni na ně.
Jinak me se začalo zkracovat tři měsíce před porodem tak, ze z běžné kontroly jsem jela rovnou do nemocnice na kapacky hořčíku a skončila na rizikovem.
Po týdnu me pustili s tim, ze musím jen lezet s kromě wc zákaz pohybu a všeho plus Utrogestan a hořčík tablety.
Tak dva tydny jsem to vydržela, pak pomalu s pohybem začala a nakonec jela v uplne běžném režimu, rodila jsem jen chvilku před termínem, i kdyz se čípek porad zkracoval.
Co jsem procitala net, někteří doktoři jsou názoru, ze klidovym režimem se nic neovlivni, tak toho jsem se rozhodla držet 🙂