Ahoj holky, asi mě nic moc ani netrápí ale je to teprve 14 dní co sem skončila v práci ale umírám nudou...sem typ člověka co potřebuje zaměstnat hlavu a budu se mít dobře...ale teď ta nuda mě ubijí....vyprané a vyžehlené vše pro prcka už mám, jen můj seskládá postýlku atd a jen vařit a čumákovat doma mě moc nebaví...těším se na malýho ale přece tím těhu a porodem život nekončí...mám pocit, že sem jak tank, kila mi jdou nahoru i z pitné vody, dřív sem chodívala běhat, teď funím když výjdu schody. Cvičím někdy doma, chodím často na procházky ale pořád mám pocit, že stojím na místě a toto mi vyloženě vadí. Dnes sem si dokonce opakovala angličtinu abych nezapomněla co už umím...Mám pocit, jak kdybych začínala být nepoužitelná pro můj normální dosavadní život...Měl to někdo taky jako já, jsou to jen výkyvy nálad...?
já tě obdivuji, že vydržíš fungovat jen na těch vycházkách..vím, že člověk pro prcka udělá první poslední ale klobouk dolů před tebou...já po 14 dnech už nevím co dělat a to nejsem "omezená" vycházkama. Ale snad to nějak přežijeme, ne? Sem ráda, že v tom nejsem sama 🙂
@svatkafojta Ahoj! Ten začátek doma je nejhorší, pak už Ti to nepřijde. já jsem doma od 9tt, a teď už jedu 28tt. Taky občas teď zažiju nudu, ale nezdá se mi to tak tragický, jako na začátku. To jsem hledala kde co.. No a s rostoucím břichem se zhoršuje pohyblivost, takže se snažím, co to jde. Rituál si nějaký najít a je to ok 🙂 snažím se být v klidu a nestresovat se 🙂
Na nemocenské jsem byla od 9 tt., a nyní jsem již druhým týdnem na mateřské. Nejhorší byl začátek. Ale teď, že jen relaxuji a užívám si volných chvil, chodím ven, cvičím, čtu knihy. Tak nějak mi ten den rychle uteče.
Já jsem na PN od 6tt, zezačátku jsem si od práce krásně odpočala, pak se začala nudit a teď nestíhám 🙂 Snažím si naplánovat vždycky nějaké aktivity - tento týden to byl zubař, thajská masáž, dneska jedu cvičit - zítra si už dám volno na odpočinek a v pátek nákupy s mamkou, v sobotu v Brně na přednášky o porodu 🙂
Když někam jdu, snažím se to odchodit všechno pěšky 🙂 A pak sem aspoň unavená a spím 🙂
Já jsem od 6tt doma. Musím říct, že opravdu začátek byl hrozný. Zase na druhou stranu jsem měla měsíc, že jsem myslela, že umřu 🙂, ty nevolnosti byly hrozné, takže jsem byla i ráda, že jsem doma. Myslím, že si každý musí uspořádat den, tak aby si rozvrhl činnosti , aby se nenudil. Teď už hsem si zvykla, ale někdy se stále nudím. Aspoň, že už je hezky a dají se dělat aktivity venku i když tomu taky moc nedám a hodně odpočívám 🙂
no tak to počkej až malý vyleze....to budeš mít do nudy daleko! 🙂 tak si to užívej co to jde, sportuj třeba - cvičení dle DVD pro těhotný.....to ti dodá i hormony štěstí 😉 nebo můžeš vyrábět něco pro malý, háčkovat, plést cokoliv.....
Holky,asi chápu, že se nudíte. Ale je to Vaše poslední nuda na dlouhou dobu. Pak budete litat, jak hadr na holi 🙂 Takže si to uzivejte 😉
@svatkafojta mela jsem to uplne stejne, ani uz si nepamatuju, jak jsem tech sest plonkovych tydnu prezila...ted me vcelku mrzi, ze jsem vic neodpocivala a netvorila neco smysluplneho, ja se doma uzirala a litovala se. Nakonec to nejak uteklo a od te doby je to uz skoro dva roky pekny ficak 😉 zkus si to uzit, jak jen to jde 🙂
No užívejte si tu nudu holky, ja jsem byla u prvního těhu doma od 20 týdne - a též jsem se nudila a vůbec to neutíkalo - užíral jsem se omezenýma vycházkama a byla jsem protivná atd, no a tedka u 2 těhu jsem doma od 7 týdne - většinou se žádná nuda nekoná - do cca 15-16týdne mi bylo dost blbě, palení žáhy do toho bolesti hlavy a krční páteře a do toho naše 3 letá čiperka, + super omezení vycházek to mě asi nejvíc štve
Já jsem doma týden a už se nudím :D Jinak mám PN taky kvůli zaměstnání, noční v rizikovém prostředí sloužit nesmím....
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@svatkafojta naprosto rozumim! Zavidim, ze to mas az ve 3 trimestrum jsem na rizikovem od 6 tt doma, momentalne jsem 15tt a jsem na zabiti.. doma vse v cajku, diky nemocenske mam vychazky jen limitovane .. ale pes je z nich nadseny protoze ho vlacim kde muzu.. ze zoufalstvi jsem zacala hackovat a sit.. a stejne se citim naprd.