Za měsíc mám termín porodu. Dnes nám přišla cestovní postýlka, poskládat jí už teď? Normální postýlku poskládá přítel tak dva týdny před porodem a tak samo si přivezeme domů aji kočárek. (Víte jak to je s těma pověrami) 🙂 :D
Asi mi unika korelace mezi slozenou postylkou a zdravotbim problemem. A nestacim se divit, cemu vsemu lide veri.
Postýlku jsme měli u postele snad už měsíc před porodem, protože jsem to chtěla mít nachystaný a těšila se. Pokud máte prostor, proč ne.🙂
Složení cestovní postýlky trvá max. několik minut 🙂 Takže jestli věříš pověrám, určitě to stihnete i po porodu. My měli kočár i postýlku připravené před porodem a dobře to dopadlo 😉
Kočárek i postýlku jsme měli doma skoro 2 měsíce před porodem. Cestovní postýlku jsme neskládali dřív než ve 3 měsících malé a i na poprvé to zabralo max 5 minut i s povlečením matrace. Dřív mi přišla nepraktická kvůli ohýbání s malým miminkem.
Pokud ti to dodá psychickou pohodě, klidně bych se nebála připravit si všechno dopředu a na pověry se vyprdla.
Proč chcete skládat cestovní postýlku, když v ní bude spát až při nějakém cestování? Je složená během pár minut/vteřin, tak tomu nějak nerozumím.
@leilinka1234 Já jako prvorodička jsem ji chtěla v obýváku, abych měla malou u sebe nebo v bezpečí když půjdu na záchod. Ve výsledku se do ní házel akorát bordel, protože ohýbat se do ní stokrát denně bylo za trest.Takže jsme ji složili rychle do krabice a malou jsem měla v hnízdečku na gauči.
Složila nám ji mamka ještě před porodem jako překvapení.
@michaela666 aha. Tak to mě nenapadlo jako takové řešení. Přesně z toho důvodu, že je děsně hluboká 😀
@leilinka1234 Nezkušené mi to přišlo jako dobrý nápad. Dá se do ní koupit novorozenecká "vložka", ale když jsem to viděla, ty suché zipy a plastové háčky, tak mě to rychle přešlo. 😃
Proč skládat předem cestovní postýlku? Její složení zabere tak minutu.
@michaela666 mám cestovní postýlku která má vyšší patro abych se nemusela tak shýbat.
Asi bych si hodila nohy nahoru a odpočívala...nachystání všeho dva týdny před porodem je akorát (u nás chystal manžel vše, když jsem byla v porodnici po porodu - dřív nebyl čas). Nevím, jestli si prvorodička, ale ono je po porodu stejně většina věcí jinak. Držím palce ☘️
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Jsou to jen pověry... když se ma nĕco po... tak se to po.. ať s věcmi nebo bez.. ja jsem 23tt a už mám vše doma.Přeju rychly porod💗