Vzaly jste s sebou na velký UZ dítě?

nupta
7. pro 2018

Na UZ screeningy chodíme s taťkou a nadlo mě, zda by z toho mělo něco pozitivního i dvou a půl leté dítě nebo ne? Asi je dost malé, co myslíte?

gnozka
7. pro 2018

My jsme dceru vzaly . Měla 18 měs . Neměli jsme hlídání a na to jak je neskutečné živá to zvládla výborně . Sedela tatínkovi na klíně a udivene koukala na obrazovku 🙂

nupta
autor
7. pro 2018

@gnozka Hm, tak to jsi mě potěšila. Zmínila ses doktorovi, že přijdete i s dítětem?

urtica
7. pro 2018

My ne - máme tříletou. Než že by tam nevydržela, jsem spíš řešila i možnost, že by UZ nedopadl dobře a v takovém případě mi nepřišlo jako dobrý nápad, aby u toho prvního sdělení byla. Ale známí s tříleťákem byli a líbilo se mu to, pokud vím, už se to dělá celkem běžně - i hodně dr. tu možnost nabízí.

olga_
7. pro 2018

My byli - syn měl asi 3 a čtvrt - také nebyla jiná možnost. Zvládl to poměrně dobře, jen to na něho bylo dlouhé, ale máme dvojčátka. Normální utz jednoho dítěte by dal bez problémů. Nejvíc se mu líbil zvuk srdíček. ❤❤

petronelka20
7. pro 2018

Dcera s námi chodila na každý ultrazvuk. Doktor jí vždy ochotně ukazoval, kde co miminko má. Měla jsem ultrazvuk při každé kontrole, vždy jsem šla dovnitř, doktor mě vyšetřil, poté sestřička zavolala manžela s dcerou.

kac_kac
7. pro 2018

Vzala jen na ten UTZ hnedle tři a manžela k tomu, byli jsme jak Hujerovi. Nejmladšímu bylo 15m, moc ho to nebralo, ale jiná možnost nebyla 😉 Doktoři se tvářili že je to běžná výprava do ordinace 🙂

barchen
7. pro 2018

@nupta U nas to lekarka nepovoluje. Ptala jsem se, jelikoz jsem mela problem s hlidanim ale vysvetlila mi, ze se na to potrebuje soustredit, ze tam se hraje o kazdy mm a ze kolikrat ji vyrusuje uz jen vibrovani mobilniho telefonu pritomneho tatinka. Radeji bych se predem ptala, jestli to nebude problem.

leilinka1234
7. pro 2018

Ano a bylo to skvělý 🙂 bylo jí 2 a něco a na prvním koukala, jak mi berou krev, to jí děsně zajímalo 🙂 na druhém už krásně sledovala od tatínka obrazovku. Nelituji, naopak vřele doporučuji 🙂

priefi
8. pro 2018

My jsme na velkem utz meli 2 leteho syna a nikdo nic nenamital a pred nama byl taky par, co mel s sebou podobne starou holcicku. A na 1.screening jsme ho brali taky a dr.z nej byla nadsena a povidala si s nim 😉

Byla jsem včera. Bohužel nebylo moc vidět. Dcera trochu koukala ale moc jí to nebavilo a spíš chtěla pozornost na sebe. Neměla jsem jí kam dát. Příště už ji neberu☺️ ale jinak byla hodná. Dr měla akutku se synem takže přes hodinu čekání a zvládli jsme vše 🙂

whitechocolate
8. pro 2018

My museli vzít skoro pětiletou a překvapivě ji to vůbec nebavilo, nic v tom neviděla. Doktorka nebyla nadšená a to dcera seděla bez hnutí, jen jednou promluvila a doktorka ji okřikla, že se potřebuje soustředit.

soleilll
8. pro 2018

@nupta Ne. Na pracovišti, kam jsem chodila, se velmi dlouho čeká (i víc, než 2 hodiny) a v čekárně pobíhající uřvané děti jsou velmi rušivé. Kolikrát stačí, když těhotné není kdoví jak dobře, musí hledat polohy, ve kterých vydrží tak dlouho čekat a ještě všude kolem otravujou rozjívená děcka a milion příbuzných (babičky, tetičky,...). Ta chvilka při vyšetření by pro sourozence možná byla zajímavá, ale kolikrát ani nastávající rodič na obrazovce nic pořádného nepozná, natož malé dítě. Takže za mě ne - určitě ho víc osloví, až uvidí reálné mimino a ne pár černobílých fleků v televizi.

syrinxka
8. pro 2018

Plánovane bych dítě asi nebrala. Můžu se plest, ale podle mě z toho moc ještě nic nemá. A hrozí že bude vyrusovat. Ale pokud není hlídání tak bych nic neřešila a prostě ho vzala s sebou. Myslím že na to doktoři musí být zvyklí, i když ne každému se to líbi.

gnozka
8. pro 2018

@nupta nerikali jsme to dopředu . Ale nikdo s tím neměl absolutně problém . Nebyli jsme jediný kdo tam měl děti sebou . Byli jsme v Brně . Mají tam i koutek pro děti takže i přesto ten jsme dlouho čekali tak děti tam měly vyžití . Nebylo tam jediné dítě co by dělalo scény . Myslím ze tohle je vše součást rodiny takže proč dítě separovat . Možná kdybychom měli hlídání tak dcera nepojede . Ale nakonec jsme byli rádi . Moje kamarádka brala svou dceru na každou kontrolu u dr a úplně v pohodě .

klea81
8. pro 2018

Dcera byla, měla cca 3,5 roku, nebyl problém

nupta
autor
8. pro 2018

Děkuji všem za odpovědi - takovéhle názory ze všech stran jsem potřebovala "slyšet".

@urtica Na tohle jsem myslela jen u prvního screeningu, ale je pravda, že se něco může ukázat kdykoliv - díky za tuhle připomínku! Hlídání prostě budeme muset nějak vyřešit.

urtica
8. pro 2018

@nupta Spousta maminek si tohle vůbec nepřipouští, já jsem poměrně úzkostná, takže mě klidně ber s rezervou 😉

monii19
8. pro 2018

Byla jsem na 2 screeningu + 3D, ale 3D se nepovedlo, tak me objednali na jindy a ten jiny den jsem vzala s sebou pritele a v tu dobu 1,5.mesicniho syna a problem nebyl, a nikdo nebyl proti, dr se furt usmival na syna a rekl, ze druhy syn se podoba na prvniho, a taky se strefil, po porodu byli jak dvojcata.

penelopaw
8. pro 2018

Neměla jsem syna (teď už 4 roky) na velkém ultrazvuku, ale na dílčích v gynekologické poradně se mnou byl a moc se mu to líbilo 🙂.

zzuzinda
10. pro 2018

My měli Adama na velkém ultrazvuku. Promítali ho na zeĎ, Adam byl nadšený, všude vyprávěl, že viděl miminko, že je jeho a že je krásné 😉 Byly mu tři roky. Je fakt, že u nás to bylo trochu jiné, chodím na gyndu tam, kde jsem dřív pracovala, tak máme protekci 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru