Ahojte, jsem ve 35. tt, prvorodička. Ve čtvrtek mám kontrolu, tak mě zajímá, jestli to vydrží do čtvrtka nebo musím ke gyndr letět hned zítra. Den dva zpátky, jsem po vyčůrání se měla na toaletním papíru narůžovělý hustší výtok, pak jednou nahnědlý a teď mám takový vodnatý žlutozelený výtok - jde o hlenovou zátku?
Pak mám mírně nateklý jeden malý stydký pysk, měla jste to taky některá? A v neposlední řadě mě zajímá plodová voda, pokud mi odešla/odchází zátka, mám trochu obavy ohledně porodu..že to teď někdy přijde,.. 🙂 jak poznám, že mi praskla voda, nebo, že rodím, pokud voda ještě neodtekla? 🙂
Prý když odejde hlenová zátka, tak se nikam nevolá ani nejezdí. Je to jen informace pro nás, že se porod blíží. Do nemocnice jeď jakmile ti odteče plodová voda (pamatovat si čas, doktor se bude ptát) a nebo jakmile ucítíš PRAVIDELNÉ kontrakce (tvrdnutí břicha s bolestí, tlaky,...). Nejlépe po pěti minutách, ale můžeš samozřejmě i dřív, záleží jak daleko máš porodnici.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, hlenová zátka by to být mohla ale ta může odcházet ještě třeba 3-4 týdny před porodem. Většinou když odteče voda tak se to poznat dá. Bývá to čirá tekutina bez zápachu s bílými kousky, nebo i narůžovělá a je jí dost. Někdy se ale stane že odtéká po troškách, ale taky bys to měla poznat, protože hlenová zátka bývá hustší...