Vysoký tlak v třetím trimestru. Měla jste to také některá tak?

miafofo
27. črc 2020

Prosim o radu, jsem ve 35tt s dvojčaty a byla jsem v nemocnici hospitalizována z důvodu vysokého tlaku 130/90-95. Dostávám léky dopegyt a zlepšení žádné. Měl jste to někdo také tak? Za jak dlouho vám tlak začal klesat a pustili vás domů? Laboratorní výsledky z krve a moči vše v pořádku. Děkuji moc za odpovědi

veritanas
27. črc 2020

Myslím, že už domů nepůjdete... zvlášť pokud tlak neklesá a s dvojčaty, budou vás hodně sledovat...

tasimia
27. črc 2020

@miafofo já bych taky řekla, že už tam zůstaneš, ale to vždy záleží na Dr. Jinak se celkem divím, že 130 berou jako vysoký, ten mám běžně a doktorka mi ho chválí. Hlída mě skrze preklampsie.

miafofo
autor
27. črc 2020

@tasimia tam nejde o ten vrchní ten je v pohodě Aleno ten spodní ten je nad hranicí
Tak jsem zvědavá na další dny.

tasimia
27. črc 2020

@miafofo tak držím palce.

olga_
27. črc 2020

@miafofo A otoky a jaterní v pohodě? Je možné, že to budou chtít průběžně kontrolovat a už to bude k porodu...

me_druhe_ja
27. črc 2020

Já měla ke konci 130-140/90-100 a chodila jsem jen každej týden na přeměření a monitory (od 36tt, jinak se tu nechodí jak u nás). A bylo to v pohodě. Ale neměla jsem dvojčata. Jinak bílkoviny v moči nebyly, nic. A zajímavý, že tento tlak jsem měla v sede, v leže na zádech a na pravém boku a na levém boku jsem měla naprosto normální.🤷

deborah1
27. črc 2020

Ja som mala vyšší tlak nejakú dobu pred pôrodom dvojčiat. Moc si ale už nepamätám, bolo to pred 6 rokmi 🙂 Ležala som aj v nemocnici, ale u mňa to bolo aj nervami. Doktor ma pustil na moje naliehanie domov, lebo som bola už na zosypanie. A asi za týždeň na kontrole som mala tlak dobrý. Takže to tými nervami zrejme aj bolo. Krátko na to ma hospitalizovali už priamoi do pôrodnice, ale pre iné, nie pre tlak.

zavodnice
27. črc 2020

Mně vyletěl z obvyklých 100/60 na 130/85, na gyndě neřekli ani píp. O tyden později jsem byla u praktického, naměřil mi ještě o něco víc a taky klídek, prý mírně zvýšený. Bílkovinu v moči jsem měla, jaterní testy mi dělali, ty jsou asi ok, když nikdo nic neříkal. Ve středu mám další kontrolu, jsem 34tt, tak jsem zvědavá.

kelerub
Autor odpověď smazal
Zobraz
tasimia
27. črc 2020

@kelerub jojo, děkuji za vysvětlení, já si myslela, že se bere ten vrchní, aspoň už vím.. mám vždy okolo 130/80. Takže vím, nenapadlo me se geptat doktorky.

miafofo
autor
28. črc 2020

@olga_ jojo obojí v pořádku,tak uvidíme.

eleanora84
28. črc 2020

@miafofo Já měla týden před termínem 215/160, už si mě tam nechali. Testy a vše v pohodě, dopegid zabíral a den před termínem mě chtěli pustit s dopegitem domu, chtěla jsem vyvolat porod, ze bez dítěte už domu nejdu a malá se narodila druhy den. Od té doby s tlakem klid a vše v pořádku.

drakenn
28. črc 2020

Hraniční hypertenze je hodnota 140/95. Takže to zas tak hrozné nemáte. Může to být i psychického rázu..
Já měla u Dr v tehu ve 3 trimestru hodnoty 160/100 a Dr to nehrotil. Přisuzoval to vedru, cestě do ordinace, mým pribranym kilogramům. Prostě věděl, co dělá.

miafofo
autor
28. črc 2020

Všem děkuji za odpovědi, uvidíme co bude dál, jak jsem psala laboratoř v pořádku, preeklampsii vyloučili, otoky také 0, bílkoviny v moči také nic a dneska tlak od rána ukázkový tak snad už zabral ten dopegyt a vypadá to že by mě mohli pustit domu 😊

miafofo
autor
30. črc 2020

Tak nás nakonec pustili domů tak doufám že to doklepeme už až do konce doma 😊

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru