Vyčerpanost v 7. měsíci těhotenství

Ahoj všem.
Právě jsem ve 29. týdnu těhotenství, ale cítím se jak před porodem. Nejradši bych byla jen v posteli a spala nebo ležela.
Od ledna jsem kvůli rizikovému zaměstnání doma, takže v podstatě dost odpočívám. Ráno kolem 9. hod. vstanu z postele a jdu poklidit, uvařit. Ten úklid (i jen zametání, mytí nádobí) mě prostě vždycky vyčerpá. Včera jsem ani nešla na cvičení, jak jsem byla unavená. Před přítelem mi je to blbý, on se honí v práci a já pak ležím odpoledne natažená na gauči. I když teda nikdy nic neřekl, ale mám takový ten blbý vnitřní pocit.
No často mně taky buší srdce, cítím ho až v krku. V těhotenství mi zjistili sníženou funkci štítné žlázy, musím brát Euthyrox 75 (již dvakrát navyšovali), Jodid 100 a doplňky jako železo a hořčík. Možná je ta únava z toho? Cítím se děsně, při každém sehnutí a následném vstání se mi rozbuší srdce, jak kdybych uběhla 5 km. A to jsem dřív chodila pravidelně běhat třeba i 15 km, nejsem na tento stav zvyklá! Poraďte mi prosím, co dělat, nechci se jen doma válet. Děkuju! 🙂

qz
17. bře 2016

Jsou to taky ledviny, jez hodne polivcicky, spi, stoupej si na spicky, tam jsou body na ledviny 🙂 behani ne, chod si prochazky a bud v teple 🙂

nejkulatoulinkatejsi
autor
17. bře 2016

@qz Tak to by mě nenapadlo, děkuji za reakci - rozhodně tím nic nezkazím. 🙂

qz
17. bře 2016

@nejkulatoulinkatejsi urcite ne, tehotenstvim dochazi k velkemu vycerpani ledvin, projevi se to na zivotni sile, z tech polevek jsou nejdoporucovanejsi silne hovezi vyvary 🙂

iveta93
17. bře 2016

já tedy prospala skoro celých devět měsíců, ale neboj až se mimčo narodí tak to doženeš to nebudeš vědět co dřív a na únavu ti nezbyde čas :D

stastnablcha
18. bře 2016

ahoj... ja som od cca 7 mesiaca bola na tom tak, že sa mi nechcelo ani nos z dverí vytrčiť 🙂 aby som sla aspon von, musel ma manzel ako male dieta motivovat sladkostami co sme si akoze isli kupit do obchodu. je to normalne, ak sa ti da odpocivaj, ked sa male narodi uz na to nebude cas ani moznost.

alenaholcakova
18. bře 2016

@nejkulatoulinkatejsi Ahoj mám to úplně stejně jako ty. Beru hořčík, železo, jod a Letrox 75 na štítnou žlázu. Jsem ve 31.tt jsem totálně unavená a nejraději bych ležele v posteli celý den. Bohužel to nejde protože mě nenechá prvorozený syn 🙂 Zrovna včera jsem pohrabala zahradu a večer jsem se cítila jako před chřipkou. Byla jsem jak zbitý pes. První těhu jsem prakticky prospala. Takže pokud nemusíš nic, nic nedělej a odpočívej a užívej sluníčka 🙂

blecha94
18. bře 2016

Mě vyčerpala i cesta na nákup, takže nějaký procházky, nedejbože "sport" byly tabu. Když to nejde, neohýbala bych to přes koleno. Těhotenství jsem proválela a vůbec toho nelituju. Dneska na to s láskou vzpomínám! 😀

monikagurthova
18. bře 2016

Ahoj, mam to podobně, zabrat mi da i potome vaření, úklid domu mam na cely den místo 2 hodin jak jsem byla zvykla, protože porad odpocivam. Snažím se porad chodit na procházky se psy, ale okruh co mi trval 30 minut mam dneska na hodinu a neco a po hodině cvičeni pro těhotné si přijdu jak po vyslapu na nějakou horu 🙂.....snaz se opravdu co nejvic odpočívat, ono ke konci uz je to pro to tělo zahul. Ja třeba od te doby co jsem na mateřské rano vstanu s manželem a jen co v sedm odjede tak si jdu do devíti lehnout pak prochazka nebo neco smrdlam okolo zahrady a po obědě uz zase na 2 hodiny spím, pak večeře a v devět mi padají oci....

nejkulatoulinkatejsi
autor
19. bře 2016

Jee, zensky, tak to jste me potěšily! Ne, ze bych vam to prala, ale preci jen potěší, kdyz v tom nejste sama. :D Ja si prisla jak člověk, co vypada, ze se jen na tehotenstvi vymlouva, aby nemusel nic delat. :D Proste takovy lenochod.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru