Ahoj maminky 🤰 prosím potřebuji poradit , jsem prvo trička, prosím co vše mám mit pro miminko od základu, už něco máme ale už potřebujeme vše a nemám skym poradit tak děkuji 🙂
@uzivatelkapetra dobře děkuji 🙂 jojo my jdem na to už taky
@katolinka Já jsem si teda nakoupila pár oblecku 56 a 62 rychle z toho mi vyrostla (také byla trochu větší než mi říkali:D ) jinak doma jsem měla nachystano pupik na masírování bříška, lih na pupik, espumisam kapky na bříško a infacol kapky na bříško, dudliky, lahvicky, ocuflesh na oči (kdyby hnisalo) olej na kůži ( měla ji suchou asi 3 dny jsem mazala a už nemazu ničím) základní věci hygieny ( hřeben nůžky mýdlo to asi jediné pouzivam :D) měla jsem nachystané í umele mléko nutrilon, které jsem využila protože se mi mléko neudělalo :( mám i obyčejnou odsvacku do nosu (tu jsem ještě ani jednou nepoužila) jinak sudokrem, který jsem používala asi 14 dní, vatove tyčinky do uší. Jinak asi nic navíc nepoužívám pak už se to postupem času vsechno dokoupi
@katolinka my měli doma líh na pupík, sab simplex kapičky na prdiky (k nezaplacení, nevíme co jsou kolíky atd) podložku do vany na koupání, pokud kosmetiku na koupání tak volit opatrně. My jsme X měsíců na A-derma na koupání i mazání a super, sudokrem na zadeček, a pokud můžu doporučit tak zavinovacku kam miminko pevně zavazes,ale poslouží i tetra plina. Pak samozřejmě oblečení. Ze začátku toho moc potřeba neni
@katolinka ještě na hlavičku můžu doporučit olejicek Aviril s azulenem. Krásně voní, stojí cca 30,-a opravdu krásně se pak hlavička "sloupne". Ještě takové ty nuzticky na nehtiky a dudlík. My měli od MAM a byla spokojená. Jen zdůrazňuji, že já nemohla kojit, takže nám to bylo jedno. Jinak pokud se kojí tak se nedoporučuje, ale to záleží na tobe
Do začátku je fajn mít doma líh na pupík, nějaké plenky (látkové nebo jednorázové), to je na tobě 🙂. hřebínek, dětský olejíček, plenkové osušky, alespoň ty jsou pro ně top. Oblečky pro mimi, s tím bych asi moc nepřeháněla, protože já jsem to přehnala a dítko 70 z toho ani nevynosilo 🙂. Odsávačka mléka není špatná věc.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@katolinka zadej si na netu výbavička a vyjede ti milion článků, jen selským rozumem musíš vytřídit co je opravdu třeba a co je tam tak nějak navíc. Taky jsem prvorodička, ale už s přípravami pomalu finišuju🙂