Ahoj holky,
Dnes jsem 38+3 a když jsem se probudila měla jsem hrozně oteklé ruce (od zápěstí až k prstům) a trošku i nohy.
Chtěla jsem se zeptat jestli je to v téhle fázi těhu běžný nebo jestli se mám bát preeklamsie a jít k doktorce ?
Díky za odpovědi 😊
@verunka3101 taky mam otekle nohy a ruce, pres noc se to vetsinou aspon trosku spravi, ale nekdy moc ne. Doktor mi rekl, ze je to tim, jak mi dite utlacuje dolni dutou zilu. Pokud mivas tlak normalni a pri kontrole moci jsi mela vse ok, tak bych zkusila ty otoky rozehnat... stridat tepla a studena voda, masirovat, dat nohy nahoru. Kdyz ti to nepomuze asi bych si radeji nekam sjela at zkuntroluji moc a tlak.
Mimochodem nohy mam tak otekle, ze se s bidou narvu do jednech bot a pripadam si jak sestry od popelky... snubni prsten navleknu nekde mezi prvni a druhy kloubek prstu.
@snahnah
@verunka_korunka
Dekuji holky uz sem klidnější a zkusim teda Rozehnal otoky 😊
Od 38tt jsem mela ruce nohy otekle, ty ruce i dost bolely... Jeste ze sem rodila 40+1 jinak bych neprezila 😀
A preslo to pak? V tomhle tehotenstvi nemivam otoky skoro vubec, ale na zacatku tretiho trimestru jsem se jednou probudila s rukama oteklyma jak mikimaus a taky jsem z toho byla vydesena, co ze to prislo tak nahle, ale asi do hodiny to zplasklo a uz se neopakovalo.
@malytlustyhroch ano den dva pred porodem... Ale ja pak otekla po porodu ale tak brutalne ze kam se tohle hrabalo.. Lytka skoro na stejno se stehny... Ale to bylo s nastuoem laktace - nedostatek bilkovin 😀 ale to pak taky preslo 🙂
@dat no presne docela to boli ty ruce no uz se taky tesim az bude mala na světě ☺️
@dat no presne docela to boli ty ruce
Taky uz se tesim az bude mala venku ☺️
@dat jo to jsem prave taky mela po porodu jeste horsi. A presne doktor radil bilkoviny.
Mela jsem tez a po porodu to preslo. Nohy docela dobry, ale ruce desny, rano mi nesly prsty sevrit v pest. Vydrz!;)
@verunka3101 Ahoj já měla v obou těhotenství vysoký tlak, na který jsem brala léky a oteklé nohy jsem měla skoro celé těhu. Ke konci jsem sundala i snubní prstýnek, kdyby náhodou museli přistoupit k císaři, aby mi to nervali z prstu. Sestra na gyndě mi řekla, že kdybych otekla tak, že bych se nepoznala v zrcadle, tak rovnou do nemocnice. První porod vyvolávačka (kvůli tlaku, neotekla jsem k nepoznání) 38+0 syn se narodil 38+4 s přírůstkem vahy 9kg, ale než jsem skutečně porodila, tak jsem měla 6kg navíc, přidali mi léky na tlak a otoky trochu opadly. U druhého těhu běžné otoky, trochu nohy, trochu ruce, nahoře 5,5 a porod 40+6 přirozeně.
Já teda už asi dva měsíce necítím konečky prstů na rukou a mám je i oteklé. Prstýnky jsem už dávno radši sundala, protože bych se asi uškrtila. Nejdřív jsem z toho byla vždycky po probuzení rozhozená, zvlášť, když to tak vydrží celý den. Teď už jsem si na to tak nějak spíš zvykla, tak doufám, že to přejde až porodím. Prý je to normální a jak se to ve mě vše roztáhlo, tak mi něco tlačí na nervy. A posledních 14 dní mi otékají nohy, že mi zmizí i kotníky.
Musíme to prostě vydržet 🙈
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@verunka3101 Otoky jsou na konci těhu normální. Taky jsem mívala, hlavně po ránu, během dne to trochu splasklo. Pokud je jinak vše ok, neplašila bych 😉